Trei persoane au fost reţinute şi conturi bancare, două autoturisme de lux şi un imobil în valoare de 1,5 milioane de euro au fost indisponibilizate în urma percheziţiilor de luni .
Percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi în alte trei judeţe la firme şi persoane bănuite de evaziune fiscală cu materiale de construcţii, prin care ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproape 6,5 milioane de euro.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au făcut, luni, 13 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Botoşani, Ilfov şi Giurgiu, la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.
Potrivit poliţiştilor, în perioada 2014 – 2017, un bărbat de 44 de ani din judeţul Ilfov, ar fi creat un mecanism evazionist în care ar fi fost angrenate mai multe firme cu un comportament fiscal inadecvat, mecanism prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro.
"În fapt, începând cu anul 2014, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate, cei în cauză ar fi achiziţionat materiale de construcţii de la mari producători din Bulgaria, pe care le-ar fi livrat pe piaţa internă. Pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, persoanele angrenate în circuitul evazionist ar fi compensat taxa colectată, aferentă livrărilor pe piaţa internă a produselor achiziţionate din spaţiul intracomunitar, cu taxa deductibilă aferentă unor achiziţii de mărfuri care nu s-ar fi derulat în realitate", potrivit IGPR.
Persoanele "ar fi simulat existenţa unui circuit comercial artificial, potrivit căruia, mărfurile ar fi fost achiziţionate de la diferiţi comercianţi locali şi, ulterior, revândute pe piaţa internă".
Sumele provenite din mecanismul evazionist ar fi fost ridicate în numerar sau transferate în conturile altor persoane şi însuşite ulterior de persoanele implicate în activitatea infracţională.
Au fost puse în executare opt mandate de aducere, iar faţă de trei persoane a fost dispusă măsura reţinerii.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat măsuri asiguratorii asupra unui imobil în valoare de peste 1 milion de euro, asupra a două autoturisme de lux estimate la 130.000 de euro, precum şi asupra unor conturi bancare, pentru recuperarea prejudiciului.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova şi Suceava, împreună cu specialişti din cadrul A.N.A.F. - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au desfăşurat 18 controale operative la sediile unor societăţi comerciale, bănuite a fi implicate în circuitul comercial. (Sursa: România Tv)
Doina Federovici: Investiții semnificative în cultura botoșăneană
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
O nouă bancnotă va fi lansată pe 1 decembrie: CUM va arăta
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Botoșăneni cu pneumonii ajunși la spital, internări și în rândul copiilor
Oana Sava
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024