Au pus umărul la coacerea uriașei plăcinte, opt botoșăneni și o bucovineancă, procesul de coacere fiind de-a dreptul interesant, anunță Click.
Poale-n brâu din Bucovina, colorate cu dulceaţă de căpşuni, caise şi afine, în greutate de o tonă. Aroma delicioasei plăcinte a atras mii de bucureşteni care au salivat în timp ce ieşea aburindă din cuptor.
Aglomeraţie sâmbătă, în Parcul Naţional din Capitală, unde a început Târgul „La plăcinte, înainte!”, care este deschis şi dumincă. Mii de bucureşteni au venit de dimineaţă, cu mic, cu mare, să vadă şi să mănânce din plăcinta de 1.000 de kilograme. Gabriela Mateiuc, cea care a realizat şi mucenicul de un metru, a venit cu o nouă idee pentru Cartea Recordurilor: plăcinta de o tonă. În total, opt persoane, din satul Tocileni – Stăuceni, judeţul Botoşani, au copt uriaşa delicatesă.
„Vineri am făcut dulceaţa cu care să colorăm plăcinta. Pentru că în 31 august este Ziua Limbii române, ne-am gândit să pictăm plăcinta în trei culori, cu dulceaţă de căpşuni, caise şi afine. Astăzi (n.r. sâmbătă) am început să frământăm coca de la ora 8.00, apoi am lăsat-o la dospit. Este reţeta noastră din Bucovina, de poale-n brâu, cu brânză dulce şi stafide”, ne-a spus Gabriela Mateiuc.
Foarte interesant a fost şi modul de coacere a uriaşei plăcinte: pe o parte a cuptorului intra produsul crud, iar pe cealaltă parte ieşea copt. Imediat una din bucovinence se apuca să ”picteze” bucata coaptă, cu dulceaţă. S-au folosit 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare şi zeci de kilograme de fructe.
Sursa foto: Click
Șofer prins la plimbare puțin „pilit”: A plecat cu Poliția la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Un cunoscut restaurant se închide după 10 ani, va fi înlocuit cu un nou proiect
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024