Este vorba despre sumele decontate pentru masa caldă zilnică a copiilor instituţionalizaţi şi banii pentru cazarmament, echipament şi igienico-sanitare.
„
Pentru luna februarie încă nu au fost acordaţi banii pentru hrana caldă. Aceştia sunt acordaţi la începutul lunii pe data de 5 – 6 urmând ca la finele lunii asistenţii maternali să aducă actele justificative. În momentul de faţă nu s-au primit aceşti bani”, a
declarat
Camelia Socianu, preşedinte Sindicatul Impact. Motivul pentru întârzieri are la bază o serie de deficienţe financiare la nivelul Consiliului Judeţean.
În cazul cazarmamentului întârzierile datează de aproximativ 6 luni de zile, aceşti bani fiind achitaţi semestrial de către direcţie. În cazul alocaţiei pentru hrană, cuantumul stabilit pentru un copil cu vârstă cuprinsă între 0 şi 3 ani este de 6 lei pe zi, iar pentru minorii pentru 3 ani este de 8,3 lei pe zi.
„S-au făcut demersuri pentru a se obţine aceşti bani. Care este marea problemă, la buget, deci când s-a făcut bugetul pe anul 2014, per total ar ajunge banii pentru toate aceste cheltuieli. Dar împărţirea pe trimestre este deficitară, inechitabilă. Spre exemplu în trimestrul II, pe cheltuieli materiale sunt 4 miliarde, pe trimestrul IV, tot pe cheltuieli materiale sunt 24 de miliarde”, a explicat
Camelia Socianu. Aproximativ 100.000 de lei sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor cu reţeaua de părinţi profesionişti pe o lună de zile.
La nivelul judeţului Botoşani se află puţin peste 200 de asistenţi maternali care au în grijă în de 550 de copii. Reprezentanţii acestora susţin că vor merge şi la CJ pentru a ridica problema cu întârzierile financiare.
(G.E.)
CITEŞTE:
Şefii de la Direcţia Copilului fac lobby la CJ pentru bani mai mulţi la salarii
[[banner]]