A cântat până în ultima clipă a vieții sale. A murit la 45 de ani, în urma unui infarct petrecut chiar pe scenă.
S-a născut pe 24 noiembrie 1935, în Vârfu Câmpului, județul Botoșani. Familia Hazgan își are rădăcinile în satul Morișca, comuna Vârfu Câmpului. Tatăl său era avocatul George (Jorj ) Hazgan, iar mama Maria Enache.
George Hazgan a fost un foarte cunoscut cântăreț de romanțe, muzică populară și operetă din România, dintre artiștii a căror voce se preta la orice gen muzical, de la romanțe, operetă, până la muzică de petrecere sau populară.
A fost interpret la Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian" din București, unde cânta în mare parte în duet cu Constanța Câmpeanu celebrele duete din opereta "Lăsați-mă să cânt", de Gherase Dendrino.
Un talent incontestabil, o voce de aur, un om care a ars pe altarul artei. A trăit doar 45 de ani.
Pe 14 februarie 1980 se stingea din viață pe scena Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian" din București, în timpul spectacolului cu opereta ”Victoria și-al ei husar”, de Paul Abraham, în regia maestrului George Zaharescu.
Dintre cântecele sale din repertoriu, amintim: Îmbătrânesc, De-o să treci iubire pe la mine, Pui de dragoste năucă, Of, inimioară, La nunta noastră de argint, Daca dai de supărare, Mi-ai apărut in cale, Dang, dinga, danga, Fudula, Foaie verde păltinaș, M-am născut într-un bordei, Foaie verde bob năut, La Hanul Ancuței.
La Botoșani se desfășoară Festivalul-concurs "George Hazgan", organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. Constituit ca un festival al romanţei, cântecului de petrecere şi satiric, manifestarea are drept scop omagierea personalităţii marelui solist George Hazgan, repunerea în circulaţie a repertoriului de romanţe şi cântece de petrecere abordat, stimularea interesului soliştilor amatori pentru genul romanţei şi al cântecului de petrecere prin schimburi de experienţă, şi nu în ultimul rând conservarea şi promovarea romanţei ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.
Video: Imagini rare, din arhiva Teatrului Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian", cu soprana Vali Niculescu și George Hazgan, în opereta ”La Calul Bălan”, de R. Benatzky, ce a avut premiera în anul 1973, în regia lui Anghel Ionescu-Arbore.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Anunț Nova ApaServ: Mai multe localități din județ rămân fără apă din cauza unei avarii majore
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Botoșănean reținut de polițiști după o „petrecere” în apartament
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
ACUM la Botoșăneanul TV: Succes german pe buletinele de vot de la Botoșani – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Cum te ajută un laptop 2-în-1 să fii mai productiv la muncă?
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Accident într-o intersecție din Botoșani: Biciclist lovit de o mașină
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024