În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Mașină plină cu lemne trasă pe dreapta, șoferul a fost amendat
Redacția Botoșăneanul
Dec 16, 2024
Pompier din Botoșani premiat de ministrul MAI cu „emblema de onoare” după ce a salvat viața unui om
Gabriela Erdic
Dec 16, 2024
Candidatură independentă SURPRIZĂ anunțată la alegerile prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Dec 16, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 16, 2024
Șofer băut prins la volan de către polițiștii botoșăneni – CÂT a arătat etilotestul
Redacția Botoșăneanul
Dec 16, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile