În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Copleșit de suferința mamei bolnave, un botoșănean a înghițit un pumn de pastile
Redacția Botoșăneanul
Feb 26, 2025
Doliu la un liceu: A murit o profesoară iubită de elevi
Redacția Botoșăneanul
Feb 26, 2025
Evaluare Națională 2025: Schimbări neașteptate în metodologia examenului pentru clasa a VI-a
Redacția Botoșăneanul
Feb 26, 2025
Declarația zilei 26 februarie 2025
Gabriela Erdic
Feb 26, 2025
Gabriela Erdic
Feb 26, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile