În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne.
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Jucătorul de la FC Botoșani eliminat în meciul cu „U” Cluj și-a aflat pedeapsa: CÂT va sta pe bancă
Redacția Botoșăneanul
Oct 31, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 31, 2024
Tânăr prins cu nereguli la control pe Calea Națională: S-a ales cu dosar penal
Redacția Botoșăneanul
Oct 31, 2024
Poate să vină iarna: Șeful cel nou de la „Drumuri” chemat la raport în ședință – VIDEO
Oana Sava
Oct 31, 2024