În weekend-ul Floriilor, poliţiştii au fost la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 31 martie -2 aprilie 2018, 70 de patrule au acţionat, în medie, zilnic, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.
În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 291 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 144.000 de lei, dintre care 68 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 29 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 73.000 de lei.
Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 63 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 108 pentru alte abateri la regulile de circulaţie.
Şi în Săptămâna Mare, poliţiştii continuă să acţioneze pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile pascale să fie mai sigure.
Pentru evitarea oricăror evenimente neplăcute, cauzate de aglomerările mari de persoane, poliţiştii vă recomandă:
Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, când vă aflați la cumpărături! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.
Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!
Păstraţi-vă banii şi actele în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;
În mijloacele de transport în comun, ţineţi-vă bagajele în braţe, în nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun; o geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia hoţilor;
Buzunarul de la spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea şi coborârea în mijlocul de transport în comun; prin urmare, ţineţi-vă portofelul şi actele într-un buzunar interior al vestimentaţiei;
De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!
Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
Boții l-au transferat pe Ianis Hagi la FC Botoșani: „E pe bune? Știe cineva ceva?”
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Vecinii sparg gheața cu băncile inteligente, la Botoșani există și în comune
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
O casă a fost răpusă de flăcări în această dimineață la Botoșani: Un bătrân a rămas pe drumuri
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Incendiu de proporţii într-o localitate din Botoşani: O întreagă anexă a fost cuprinsă de flăcări
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile