Azi, 2 august 2016, la sediul Consiliului Județean Botoșani, s-a semnat contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri – județul Botoșani.
Contractul a fost câștigat de asocierea dintre : S.C. Diasil Service S.R.L. Suceava și S.C. Rossal SRL Roman.
La eveniment au participat, din partea Consiliului Județean Botoșani: Costică Macaleți – președinte, Dorin Birta și Liviu Toma – vicepreședinți și Dănuț Păun – manager proiect iar din partea operatorului Anton Curelariu – director al S.C. Diasil Service SRL - liderul Asocierii.
Contractul, semnat pe o perioadă de 8 ani, vizează 3 activități principale:
- administrarea celor 4 stații de transfer de la Dorohoi, Flămânzi, Ștefănești și Săveni și transferul către depozitul central;
- sortarea deșeurilor la depozitul central de la Stăuceni și
- depozitarea la Stăuceni a deșeurilor menajere și administrarea depozitului.
„Semnarea acestui contract reprezintă un pas important în gestionarea deşeurilor din judeţ, moment mult aşteptat de cetăţeni şi de autorităţi. Sperăm să fie o colaborare de succes cu reprezentanţii firmelor câştigătoare, acestea având experienţă în domeniu prin contractele similare derulate şi în alte judeţe ale ţării”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.
Conform contractului semnat astăzi și ofertei, operatorul are o perioadă de pregătire și mobilizare de 56 de zile, astfel încât, după expirarea acestui termen, depozitul de la Stăuceni să devină funcțional.
Reprezentantul societăţii S.C. Diasil Service S.R.L. Suceava, Anton Curelariu a declarat că:
„Evenimentul de astăzi, prin care se semnează contractul de delegare a gestiunii, rezultă în urma unui efort susţinut de parcurgere a etapelor unei licitaţii bine documentate şi a contestaţiilor depuse. Avem certitudinea că va fi o bună colaborare şi vă asigur că vom respecta clauzele contractuale având în vedere personalul pregătit în acest scop.”
Practic, odată cu acest proiect, se rezolvă o problemă majoră a județului, prin alinierea la standardele europene privind protecția mediului, contribuind în mod direct la sănătatea populației.
Consiliul Județean Botoșani va monitoriza rezultatele obținute prin acest proiect și își va menține preocuparea în ceea ce privește îmbunătățirea calității mediului.
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sute de locuri de muncă vacante la Botoșani, de la director la ajutor de bucătar - LISTA
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024