Acest tronson de drum de mare viteză devine o certitudine.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că, după ce marți și miercuri au avut loc dezbateri publice pe tema Autostrăzii A7 Pașcani – Suceava, cele trei Agenții Județene de Mediu, din Suceava, Botoșani și Iași, au trimis deja documentația favorabilă la București, ceea ce face ca ”autostrada până la Suceava să devină o certitudine”, scrie Obiectiv de Suceava.
”Astăzi am aflat o altă veste bună. S-au întrunit Comisia Interministerială pentru Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureș – Iași și a primit aviz favorabil porțiunea cea mai grea din autostradă, zona montană, porțiunea Târgu Neamț – Pipirig – Poiana Largului – Ditrău – Miercurea Nirajului, pe o lungime de 159 km. Asta înseamnă că urmează că Guvernul să dea Hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru a se începe procedurile de construcție a acestei autostrăzi. Pentru județul Suceava și Autostrada A7 nord – sud și Autostrada A8 est – vest sunt vitale pentru perioada care urmează”,
a spus președintele Consiliului Județean Suceava.
Acesta a arătat că, în ceea ce privește Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași, chiar dacă nu trece prin județul Suceava, trece prin proximitatea județului vecin, adică la Cristești, hotar cu Drăgușeni, la Târgu Neamț, nu departe de zona Fălticeni, Poiana Largului, la 22 km de Crucea Talienilor de pe drumul Mălini – Borca.
Poiana Largului este destul de aproape de orașul Broșteni, dar și în apropierea orașului Toplița.
”De la Ditrău mai sunt 40 km până în Pasul Bilbor. Ce vreau să subliniez este că CJ Suceava a intuit foarte bine nevoia modernizării drumului Mălini – Borca și suntem în plin proces de construcție, cum am intuit foarte bine drumul Vatra Dornei – Panaci – Bilbor, drumuri care fac legătura cu Autostrada A8. Sper ca, în câțiva ani de zile, apariția acestor două autostrăzi să își pună amprenta și mai mult pe dezvoltarea economică a județului Suceava”,
a afirmat Gheorghe Flutur.
Acesta a mai spus că administrațiile locale, inclusiv Consiliul Județean, au obligația să actualizeze planurile de urbanism, să modernizeze drumurile spre autostrăzi, sa găsească zone pentru parcuri industriale și investitori în apropierea de autostrăzi.
Redacția Botoșăneanul
Jan 01, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 01, 2025
ALERTĂ meteo: COD GALBEN emis la Botoșani
Oana Sava
Jan 01, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile