Blog
10 lucruri pe care a uitat primarul să şi le treacă în raport
Botosaneanul sigla 3A uitat să-şi dea demisia... A promis că, dacă nu rezolvă problema câinilor vagabonzi în 12 luni, renunţă la funcţie. Problema nu s-a rezolvat, zeci de botoşăneni sunt lunar muşcaţi de câini, Portariuc este în continuare primar.
A uitat de sloganul „prea multe panseluțe, prea puține locuri de muncă” din campania electorală. După ce a ieşit primar se cheltuiesc mai mulţi bani cu florile decât înainte.
A uitat de făgăduinţa că „firmele abonate” la banii publici vor fi tăiate de la porţie. Primăria cumpără flori de la „firma lui Ghiorghiţă”.
A uitat să dea în vileag afacerile firmelor de casă ale Primăriei. În afară de HSR, care o ştia toată lumea şi care oricum îşi desfăşoară în continuare activitatea, nu a prezentat nici o altă afacere.
A uitat de promisiunea cu eliminarea nepotismelor la angajările în Primăria Botoşani. S-au angajat şefi în Primărie doar prieteni de familie sau politici ai primarului.
A uitat că a susţinut un turnător cu hotărâre definitivă şi irevocabilă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru funcţia de director la Zona Metropolitană. După ce a renunţat în urma scandalului ieşit, a nominalizat un prieten, coleg de partid şi finanţator de campanie electorală.
A uitat să menţioneze că, în mandatul său, pentru prima dată în istoria post revoluţionară a municipiului Botoşani, un viceprimar şi-a dat demisia aducându-i grave acuzaţii.
A uitat să amintească şi că, tot pentru prima dată în istoria oraşului, titlul Festivalului Verii a fost depozitat la OSIM de o societate din Bucureşti, firmă de casă a PSD-ului.
Printre realizări nu se regăseşte şi faptul că, în doar câteva luni după ce a devenit primar, apartamentul a început să fie prea mic şi s-a mutat la vilă.
A uitat să-şi asumea răspunderea şi pentru cel mai mic şi nesemnificativ eşec. Pentru orice s-a întâmplat rău vinovaţi au fost mereu alţii: Flutur, Iliuţă, presa, consilierii locali, angajaţii din subordine care îl sabotează. El n-a fost vreodată vinovat pentru ceva.
...Vinovaţi sunt doar cei care au crezut în el (şi care nu reprezintă majoritatea, a fost votat doar de 46-47%) şi l-au propulsat într-o funcţie care se dovedeşte a fi mult peste priceperea sa şi considerabil deasupra capacităţilor sale intelectuale.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
PS : Acum îmi dau seama că în raport nu a trecut nici faptul că nu a avut vreodată curajul unei confruntări directe cu fostul primar şi că, pe cât poate el de mult, găseşte tot felul de pretexte pentru a evita şi confruntările cu jurnaliştii care au curajul să spună lucrurilor pe nume. Dar asta nu mai ţine de raport de activitate, ci de caracter. De tărie de caracter…
CITEŞTE ŞI:
Ameninţări împărăteşti

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
din cele ce enumeri tu numai padocul este proiectul actualului primar. in rest celelalte erau proiecte incepute din timpul mandatului lui flutur si era si culmea sa nu finalizeze aceste lucrari mai ales ca bugetul pentru ele era deja aprobat. nu va mai mintiti singuri ca deocamdata papa lapte asta nu a facut mare lucru pe cont prpriu. poate doar ca a reuait sa si ia vila la alfa land. nu zic ca flutur sau pdl a fost mai bun. xar usl a ajuns la putere mintind ca va face ce nu au facut ceilalti. prostimea la crezut si la votat. acum daca s ar face un sondaj de opinie jumatate din cei care l au votat le pare rau
26 august 2013, 09:57
Daca te uiti in oras,doar daca nu vrei sau daca esti orb nu vezi,ca in ultimul an s-au relizat:finalizarea(cu plata restantelor)Parcarii subterane,s-a reparat bulevardul stricat ca urmare a lucrarilor proaste facute pe vremea lui Flutur(a disparut si garantia din Banca),s-a finalizat toata strada Onicescu,s-a facut strada Viilor,s-au plantat flori in tot orasul(toti tipau ca nu se va realiza),s-au pornit lucrarile la Parcul Cornisa,se lucreaza la reabilitarea parcului Eminescu,se lucreaza la reabilitarea Parcului Primaverii,se lucreaza(e in curs de finalizare primul padoc)la padocul pentru caini si se va curata orasul de maidanezi,s-a curatat si igenizat locul fostelor sere,unde se va construi extinderea parcului cu locur de joaca si sport pt copii si tineri,s-a continuat actiunea de extindere a locurilor de parcare,s-a continuat la Modern Calor(in subordinea Primariei)si s-a finalizat retehnologizarea si extindere retelei secundare de termoficare,s-a finalizat peluza de la Stadion si se va incepe constructia noctornei,s-a avansat cu discutiile pentru preluarea terenului de la armata pentru constructia de locuinte,s-a realizat sensul giratoriu de la Bazar si or mai fi si altele.Vizionare placuta stimabile Englez!
23 august 2013, 21:52
Astia au vazut ca nu pot sa contrazica ce scrie in articol au început sa se i-a de lucrurile personale ale reporterului. Fratilor unități-va in jurul vostru in oraș si pe urma vorbiti. E chiar jenant acest primarel. Pana si Turcanu la cat îl duce pe el mintea știe ca primarul e prost....sfătuit :))
23 august 2013, 15:14
Acest personaj in functia de Primar de Botosani s-a inconjurat de personaje care nu au demonstrate nimic in afara de lipt afise: Costel Lupascu si concubine sa, pusa mare directoare la primarie.
23 august 2013, 14:06
ioana si marian,adevarul va doare???? dupa ce ca nu face nimic acest pseudo primar mai face ,pe banii nostri,peste 30000 de rapoarte mincinoase despre asazisa lui activitate.trezitiva la realitate .Felicitari domnului Balascau pentru integritate!
23 august 2013, 14:01
O papusa de paie nu poate avea propria gandire. A falimentat firmele lui taicasu si acuma a trecut la falimentarea intregului oras. Portariuc un june tanar si naiv cu aere de conducator fara viziune si fara speranta. Nu o sa poti face nimic, nici daca tre 100 de ani baiete.
23 august 2013, 12:04
eu personal l-am votat, si imi pare foarte foarte foarte rau.
23 august 2013, 11:28
unde sa mai vazut pe vremea lui Flutur sa primeasca indicatii prin telefon. ii intrebi pe votantii minicnosului: ce au votat? un papagal? o marioneta? un cititor de discursuri? UN MARE MINCINOS!!!
23 august 2013, 10:32
Se vede clar ca nu ai ratiune, mariane. Orice om care citeste aceste randuri si locuieste in botosani, isi da seama ca sunt lucruri adevarate si nicidecum altfel. Chiar nu vad vreo asa zisa "comanda".
23 august 2013, 10:26
Serios Mariane ? Sa inteleg ca pentru presa inseamna doar Latrina 3? Rolul presei este sa critice, nu sa pupe in cur. Si asa cum exista Latrina 3 si va place, trebuie sa va ganditi ca exista si altii. Iar acesti altii sunt as putea spune chiar eleganti fata de Latrina 3 cu toate elementele sale : Gadea, Ciutacu, Grecu, Dumitrescu, Tudor si altii.Asa ca nu va suparati cand cineva, aici vorbind de Balascau scrie de tampeniile facute de Portariuc.
23 august 2013, 10:22
Penibili sunteti cu blogurile si emisiunile voastre platite! Nici nu va puteti numi jurnalisti, scrieti la comanda! Vrem sa va vedem si noi diplomele de mari jurnalisti daca tot va luati atata de PSD! Portariuc este primar, PSD este la putere! Rusine sa va fie
23 august 2013, 10:20
ce ti se pare tie in neregula la ce a scris autorul?a zis ceva ce nu e adevarat?a nascocit vreo inventie sau ceva ce nenea primarul nu a spus , sau a spus si el defapt a facut si aici se spune ca nu a facut???
23 august 2013, 10:13
Hai Mariane las-o moarta. Zi sa mori tu ca nu esti comentator platit de Doly! Si mai zi tu la cate ziare online da de papa Mortariuc care sa il perieze. Eu cred ca acesta este singurul ziar LIBER din Botosani. A dat si in PDL-isti cand erau la putere si gafau, acum da in USL-isti cand sunt la putere si gafeaza. ACESTA ESTE PRESA LIBERA. Ce ai vrea sa laude 'realizarile' lui portariuc si sa-l injure pe Flutur... atunci ai zice ca e aservit puterii!?
23 august 2013, 09:59
Ce-l mai ling lingaii....singur a facut promisiuni de care sa impiedicat de la inceput singur sa le suporte AMAR, bravo jurnalistilor
23 august 2013, 09:53
Ia zii Mariane ceva ce nu e adevarat in ce a scris Sergiu mai sus
23 august 2013, 09:50
Marian, de ce ai tu impresia ca un ziarist trebuie sa pupe in fund un primar sau doar sa scrie lucruri roz despre el? E foarte bine ca exista o presa in Botosani care face opozitie, asa si trebuie. Daca toti ar scrie numai de bine, orasul asta s-ar duce de ripa. Si apoi, acest domn nu a demonstrat inca nimic decat ca e pus mereu pe cearta, ca nu-i convine daca presa devine insistenta si cam atat....
23 august 2013, 09:50
Sergiu , de ce nu publici toate comentariile ? Faci selectie ? TE RUGAM SA NE SPUI DE UNDE AI AVUT BANI SA ITI MAI CUMPERI O MASINA IN VALOARE DE APROX 12.000 EURO , nu iti mai placea Loganul , DE VACANTELE DIN STRAINATATE ?
23 august 2013, 09:43
Se vede clar ca sunteti platiti sa scrieti toate rahaturile comandate de cel care va conduce si va mai da ceva banuti sa aveti de papa.
23 august 2013, 09:25
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.