Blog
Alegeri şi la organizaţia de curve
logo botosaneanul Se termină anul şi PSD-iştii nu se mai termină de ales între ei. Au început cu tineretul prin februarie, au continuat în martie, când, în spirit de solidaritate cu înzăpeziţii de prin judeţ, d-nele social-democrate îşi plimbau blănurile la căldurica de la teatru fiindcă aveau parte de o nouă şedinţă. Au fost apoi scrutine la judeţ, la femeile din municipiu, din nou la tineret, iar la femei, dar la alea de la judeţ, pentru ca o adevărată cheie de boltă să fie atinsă sâmbăta ce a trecut, cu scrutinul de la pensionari. Da, dacă încă nu aţi aflat, au ajuns să organizeze alegeri şi la vârstnici.
Bine, „alegeri” este un termen mult prea pretenţios. Aşa cum stă bine descendenţilor Partidului Roşu, până şi la vârsta a treia e aceeaşi regie: locul şi candidatul, se votează ca la PCR, prin ridicare de mâini, nu există nici un nebun să se împotrivească. Penibilitatea capătă proporţii când te uiţi în sală. Nişte pensionari „foarte bătrâni”, numai buni de pus la muncă, cu pensii cât alţii nu iau în jumătate de an. Un protestatar de pe vremea guvernării PDL căruia i-a pierit brusc avântul revoluţionar după ce dragul de PSD a ajuns la putere (ştiţi ceva de un ofiţer burtos?), un ex-subprefect care a mâncat ani de zile banii statului şi care acum vrea să-i vândă şi o fostă grădiniţă pe post de cămin pentru bătrâni, ex-directori care au băgat firme de stat în faliment, unii dintre ei mai tineri, culmea, decât alte Vâzdoagă, acest Mao Zedung al PSD-ului botoşănean, care probabil că fiind încă salariat nu-l pot trimite la organizaţia de pensionari.
Toate întrunirile astea cu rezultat dinainte cunoscut, numai bune de afişat ultimele colecţii vestimentare ale tănţilor care plâng social-democrat pe umerii săracilor, au aceeaşi desfăşurare: PDL-iştii au tăiat salariile şi pensiile, PNL-iştii se aliază acum cu ei (bine, se trece cu vederea anul ăla când PSD şi PDL au guvernat împreună, ăla nu se pune), ţara a fost îndatorată, iar acum PSD-ul salvează şi el ce mai poate. Asta fiindcă e cel mai mare, puternic, bun, frumos, minunat, senzaţional, extraordinar partid. Bonus: la un an şi jumătate de la preluarea guvernării şi la o treime din mandat deja bifată de la alegerile locale, la fiecare adunare dintr-asta se consumă o porţie generoasă de lăudăroşenii, de pupincurism şi de felicitări pentru marile victorii de anul trecut. Cel mai fain este că toate linguşelile astea vin în condiţiile în care nu există decât un singur candidat, care la PSD Botoşani chiar n-are cum să iasă pe locul al doilea, fiindcă aşa ceva nu există. Adică e punct ochi, punct... pupat.
În tot acest timp, când manifestările faraonice la care prin primăvară se ajunsese să nu mai fie scaune pentru atâţia PSD-işti, la Botoşani se măresc taxele şi impozitele locale, rectificarea bugetară e negativă, adică se taie din banii promişi la începutul anului, la drumul Botoşani – Suceava nu se mai lucrează, Guvernul discută de majorarea cotei unice, iar primarul Portariuc, care nu scapă nici un prilej ca, dacă Ţurcanu pică în ridicol, să intre şi el în penibil, se ceartă de la Moş Crăciun. Păi probabil că la Moşul e singura speranţă să mai facă 2.000 locuri de muncă, vreo mie şi ceva de apartamente pentru tineri şi alte minuni nemţeşti. Până una-alta însă e bine că are peste 51%. Păi vă daţi seama când o să deşarte Moşul promisiunile ce-o să fie? Exact ca la PSD, 100%!
Sută la sute curve politice. Astea nu se mai aleg între ele, le alegem noi o dată la patru ani. Şi tare „bine” o mai facem!
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Blasfemie cu blană în fruntea judeţului
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Mulţumim din inimă partidului

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Cind a fost? Fix pe 23 martie, la Teatrul Mihai Eminescu, la ultimul val de inzapeziri, cind Dolineaschi povestea ca a venit cu haine de imprumut din cauza ninsorilor (ce-i drept, n-a spus si de hainele doamnelor ca ar fi imprumutate)
29 octombrie 2013, 22:11
Cand au fost sedinte in martie cu doamnele psd-iste??? Va rog sa va informati putin inainte de a scrie tot felul de bazaconii...
29 octombrie 2013, 22:03
frumos articol. aici se poate vedea culaorea politica a acestui site ;)
29 octombrie 2013, 13:31
Rusine pentru titlul articolului !!! Esti penibil , Sergiu Balascau ! Asa consideri tu ca e normal ? Sa jignesti ?
29 octombrie 2013, 11:41
Un articol de doi lei . Ce vrei sa demonstrezi Sergiu Balascau ? Ca esti un ziarist de doi lei ? Asta stim ... Acesta este titlu de articol ? Tie daca ti-ar jigni familia cineva , ti-ar conveni ???
29 octombrie 2013, 11:31
cand zici PSD defapt zici Partidul Comunist Roman care nui inca istorie. Dar sa speram ca la Botosani va fi. :D
29 octombrie 2013, 11:12
Vreau si eu delegat acolo daca se face, va rog ,ca vreau sa-i dau votul DOAMNEI bucsa si sa fie tot prin ridicare de maini va rog ca daca nu cine stie ce mai iese acolo, secretari de comisie fostii amorezi sa-i puneti, fostii soti,si la numarat voturile sotii de acasa.E bine de facut sondaj si de vazut care are cea mai larga...experienta in p.olitica si sa profite partidul de pe urma lor. Delegati sa fie numai fosti si actuali fraieri de moment a unor putori din astea scolite la partid.
29 octombrie 2013, 10:40
presedinta,"dna"BUCSA!!!!
29 octombrie 2013, 09:57
Stai ca vine din urma generatia tanara care culmea la ultimile alegeri au invatat cum se fraudeaza...))) speranta...viitorul.....sa vezi atunci !!!!!! aaa si sa nu uitam de Rotaru... viitorul luminos...)))
29 octombrie 2013, 09:53
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.