Blog
Bătaie de joc în casa PSD-ului PNL-ist
Imaginaţi-vă următorul tablou: toţi liderii opoziţiei unite de la Botoşani îngrămădiţi la un prezidiu. Bine îmbrăcaţi, cu foi prin faţă, aranjându-şi scaunele, mutându-se de pe unul pe altul, purtând minute bune discuţii despre alocuţiunile pe care la vor avea în curând. De cealaltă parte, câţiva spectatori, şi la propriu, şi la figurat – unul joacă rolul spectatorului şi în Parlament, aşa că nu-i o noutate  - altul, mai nou, pregăteşte proces unui jurnalist “şmecher”. La masă o mulţime de ziarişti aşteaptă declaraţiile politicienilor, că de aia au fost invitaţi acolo.
Şi încep să vorbească. Unul zice ceva de Guvern, altul de Boc, altul de legea asistenţei sociale, altul face invitaţii la Vorona. Nici un cuvinţel despre Botoşani şi pentru botoşăneni. Candidatul la Primărie nici nu ia cuvântul. O face însă aspirantul la preşedinţia judeţului, care este lovit de o revelaţie şi transmite oamenilor descoperirea: botoşănenii nu ştiu care-i treaba cu Consiliul Judeţean, cu ce se ocupă, ce face el, baliverne dintr-astea… Mai vorbeşte şi omul cu epigonii, care asemeni serialului “Tânăr şi neliniştit” care ne îmbătrâneşte pe toţi mai zice din nou ceva – nu ştiu pentru a câta oară, că e chiar aproape imposibil să mai numeri – despre Guvernul Boc. Nu suflă unul o vorbă despre Ţâbuleac, despre Flutur, despre Roman. Şi gata, oamenii cică aşteaptă întrebări. Într-un gest aproape fără precedent de protest tăcut, toţi jurnaliştii se ridică şi pleacă.
Ce s-a întâmplat vineri la sediul PSD-ului, acolo unde toată floarea cea vestită a USL-ului s-a adunat, a fost o bătaie de joc. Nu atât la adresa mass-media, pentru care nu reprezintă o noutate ascunsul după copac în opoziţie şi ieşitul în faţă după câştigarea puterii, ci la adresa celor peste 400.000 de botoşăneni care aşteaptă o alternativă. A fost a nu ştiu câta bătaie de joc la adresa unor oameni cărora li s-au tăiat salarii, li s-au tăiat pensii, la adresa unor profesori care anul acesta au făcut aproape trei săptămâni miting ca să-şi ia salariile, la adresa botoşănenilor pentru care întreruperea apei a devenit o constantă zilnică, la adresa botoşănenilor cărora a ajuns să li se spună că li se desfiinţează judeţul de parcă li s-ar transmite schimbarea orei de masă.
Nu, asta nu este opoziţie, asta este bătaie de joc. Nu poţi să vii pentru a nu ştiu câta oară şi să o faci pe-a oropsitul şi să îndrugi două-trei chestii despre Băsescu şi Boc, iar tu de fapt să fii prieten cu cu puterea. Exemple sunt cu duiumul, dar am să vă dau doar două: alianţa liberalilor cu PDL-ul din CJ când s-a împărţit bugetul pe anul acesta şi afacerea lui Oprişanu cu PDL-istul Pricopi. Mai adăugaţi la asta şi cohorta de rubedenii şi pilane ale şefilor din opoziţie, angajate pe la unităţile subordonate Consiliului Judeţean şi Consiliului Local, şi începeţi să aveţi idee pentru ce opoziţia de la Botoşani este una strict declarativă. Vă mai amintesc cum s-au umplut de penibil Marcu şi Ţurcanu, care după ce luni întregi au susţinut pe unde au putut că nu votează comasarea spitatelor, le-au transmis consilierilor să o voteze? Vă mai amintesc de toate promisiunile cu renunţarea la ridicarea maşinilor şi rezilierea contractului cu HSR, iar când s-a ajuns să se voteze noul regulament în Consiliul Local nici un PNL-ist sau PSD-ist nu a votat împotrivă, iar “hingherii” de maşini îşi fac în continuare liniştiţi treaba?
Din nefericire aceasta este opoziţia de la Botoşani. Sunt oameni care au prins nişte mandate şi care de ochii lumii critică mai mereu pe ăia de la centru, dar îi “uită” pe cei de la Botoşani, nu care cumva să-i supere şi să le frece un control, ceva. Joacă teatrul ăsta ieftin patru ani şi după ce ajung la putere ies cu pieptul în faţă şi cer posturi de directori bătându-se cu pumnul în piept că au înfruntat vicisitudinile opoziţiei şi acum trebuie răsplătiţi. După ce le dobândesc se comportă exact ca ăia cărora le-au luat locurile.
Pentru ei este un joc, pentru noi este o dramă fiindcă suntem practic lipsiţi de alternativă. Până acum tot speram că vin alegerile, acum ai sentimentul că degeaba mai vin...
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Preferam oameni ca Turcanu si Portariuc care sunt aproape de cetateni, decat Flutur & company, care fura fonduri, fura sperante, fura viitorul copiilor nostri. Intr-adevar, fiecare are defectele lui, insa ce face puterea de la Botosani este ceva de neimaginat
28 noiembrie 2011, 19:21
in afara de Gagarin toti snteti lacomi si va bateti pentru o bucata de zgirci hai pa
28 noiembrie 2011, 16:42
REPET,CEEA CE V-AM SPUS DE MAI multe ori:voi vreti doar sange.Orice altceva devine lipsit de importanta.Daca nu aveti puterea de a recunoaste ca modificarea Regulamentului de circulatie s-a facut la presiunea consilierilorU.S.L.(Vazdoaga,Pietraru si Eram)nu avem ce discuta.Daca nu puteti recunoaste ca noul Regulament a redus substantial abuzurile firmei H.S.R.,nu avem ce discuta.Daca nu stiti care este rolul consiliului local si care este al executivului,nu avem ce discuta.Acest regulament era mai mult decat necesar.Ca se aplica anapoda,nu este vina consilierilor.Ptr.Maria.De ce asteptati voi ca Ovidiu Portariuc,proaspat aspirant la functia de primar,sa-i toarne in cap lui Flutur galeata de laturi?Nu uitati:Ovidiu este un om tanar,educat si in campanie,probabil,va avea o tinuta adecvata,atacand principii,idei si nu oameni.Pentru voi,care nu va hraniti decat cu sange,Portariuc nu este o solutie,dar pentru ceilalti,PORTARIUC ESTE SINGURA SOLUTIE.In rest numai de bine.
27 noiembrie 2011, 10:25
Partial adevarat, dle Sergiu! Intr-adevar, nu-i duce prea mult capul pe cei din USL...dar ia mergi matale la tara, sa-i privesti direct in ochi pe cei "400.000 de cetateni" de mila carora plangi!. Te ingrozesti de atata prostie, incultura si alcoolism. 90% isi dau puterea lor politica suprema (votul) pe galeti sau ulei sau orez sau doar pentru o tuiculita. De plans sunt cei 30.000-40.000 de botoseneni de reala calitate, nevoiti sa traiasca in mijlocul acestor veneratori si pupatori de ciosvarte umane (unii le zic moaste sfinte!). Mie imi vine greata cand le vad convoaiele pe strazi, insotind smerit cate o mana, picior, gat, cap de "sfant"! Ca in urmatorul minut sa se incaiere precum haita de caini, daca "se da ceva". Nu alternativa asteapta ei, ca nu stiu ce-i aia: ei asteapta "ce le da candidatul". Asa incat, nu va suparati, pentru ei, actualii Turcanu si Marcu sunt mai mult decat nimeriti. Iliuta, Sorescu, Teslaru, nu iau voturi, nu sunt "populari", sunt asa, "prea intelectualisti ca sa-i poti intelege". Asa ca, dupa sac, si petecul!
27 noiembrie 2011, 10:19
D-le Sergiu,ce legatura are opozitia cu taierea salariilor,pensiilor,ajutoarelor sociale ?Niciuna.Cat priveste puterea locala,fiti fara grija ca li se pregateste tortul.
27 noiembrie 2011, 08:25
Cu un spectator in Parlament si cu un interlop nu se poate face politica, din pacate.
26 noiembrie 2011, 21:39
Domnule Sergiu nu se poate face mai nimic cu acesti doi candidati deoarece nu au nici o varianta sau program viabil pentru Primarie si Consiliul Judetean.Portariuc viseaza cai verzi pe pereti si nu aduce plus valoare organizatiei PSD pentru ca in echipa lui de campanie sunt oamenii lui Oprisanu ca doar au schimbat barca ca poate vor prinde un loc caldut sub soare iar in PNL cu primarii PNL e o problema ca sunt multi cu dosarele in asteptare.Oare de ce PORTARIUC nu il ataca pe FLUTUR? ASTEPTAM COMENTATORI
26 noiembrie 2011, 19:19
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.