Blog
Când te apucă greața de propria meserie

”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.

Domnul și doamna ”prof”, ”ing”, ”dr”, ”ec”, ”jr” nu mai vor la catedră, în fabrică, la spital, la firmă

 

Și atunci încep iarăși să-ți vorbească despre doctorate, masterate, facultăți terminate ca șefi de promoții, studii liceale finalizate cu 10 pe linie, participări cu duiumul la olimpiade.


Totul se schimbă însă la 180 de grade în momentul în care chiar se întâmplă să nu mai prindă un mandat de demnitar.


Brusc uită de meseria aceea cu care se lăudau și se dau peste cap să prindă un post călduț la stat. Director pe undeva, un secretar, subsecretar de stat ceva, orice, dar absolut orice numai să nu ajungă să își practice meserie aia cu care se lăudau.


Și, să ne înțelegem bine, vorbim de oameni care au ajuns să trimită comunicate și să facă postări pe Facebook cu ”prof”, ”ing”, ”dr”, ”ec”, ”jr” înainte de a-și scrie numele.

 

Județul în care pierzătorii de la alegeri sunt recompensați pe banii contribuabililor


Uitați-vă la ce se petrece la Botoșani de la alegerile locale încoace, dar mai ales după cele parlamentare! Este o goană uluitoare după tot felul de posturi de conducere la stat. Se negociază posturi în schimbul voturilor din Consiliul Județean și Consiliul Local, liberalii, social-democrații și, mai nou, cei de la Pro România nu mai termină de aranjat oameni pe posturi.

 

Fără jenă, fără perdea, fără scrupule, fără bun simț față de cei cărora le promiteau un viitor luminos. 

 

Candidații care nu au fost în stare să intre în Parlament sunt premiați cu posturi de nababi la stat tocmai de partidele pe care le-au îngropat.


Au trecut cinci săptămâni de la alegerile parlamentare, ați auzit de un proiect, de un singur program pus pe tapet de oamenii aceștia pentru județ, pentru fraierii ăia care i-au votat? Nici gând!


Au ajuns să lase instituții fără șefi doar pentru că ocupanții posturilor au fugit pe funcții și mai babane.

 

A început un val de pensionări subite, se urmăresc ca ofertele din hipermarketuri datele la care un director face vârsta de pensionare, când altuia îi expiră mandatul și altele asemenea.


Alți aleși abia înscăunați de popor au început la rândul să realizeze dintr-o dată cât de gravă este situația la nu știu care unitate din subordine. Și unica soluție, bineînțeles, este ca directorul de acolo să-și dea demisia și în locul lui să vină ”specialistul” de la partidul care trebuie. Uitând că ani și ani de zile tocmai colegii lui de partid au condus atât de bine unitatea aceea încât economic vorbind este falimentară. .

 

Cum să muncești dacă ți s-a făcut scârbă de propria meserie?


Scria asta în vreun program electoral al vreunui partid? Nu, scria în culori vii și optimiste ce bine ne vor face și ce mult vor munci pentru ăia de-i votează.


Și cumva au avut dreptate. Adică ei chiar muncesc, doar că nu pentru cei care i-au votat, ci pentru ei, să își asigure posturi cât mai călduțe, cât mai bine plătite și dacă s-ar putea să fie pe viață.


Că de muncit în propria meserie nici nu mai poate fi vorba, că i-a apucat scârba imediat după alegeri.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Directori schimbați în școlile botoșănene, printre nou numiți și un VIP

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Dacă-mi arătați un singur șef de promoție printre politicieni, imi scot pălăria in fața lui! Domnule dragă, s-a umplut politica de analfabeți, de absolvenți de ”masturbate”, cum bine spunea un personaj, de pseudofacultăți făcute aiurea de indivizi care și-au cumpărat diploma! Despre ce vorbim? Cum să se intoarcă la ”meseria de bază” dacă nu au nici o meserie sau poate șofer sau vânzătoare, deși sunt meserii onorabile. Sunt votați , sunt promovați și susținuți doar dacă au stofă de slugă și coloană vertebrală de râmă fiindcă acolo unde nu există economie si mediu concurențial civilizat, nu este nevoie de oameni școliți. Însă, încet și sigur, ne indreptăm spre eșecul total al unei nații care a promovat prostia și culege roadele ei, iar culesul va dura zeci de ani.
14 ianuarie 2021, 09:13
Așa este când ajung sa conducă partidele și pe noi votanții absolvenți de Spiru Haret, M. Kogălniceanu sau Dimitrie Cantemir,Rămâne ca absolvenții de Universități serioase și de prestigiu sa plece din județ.
14 ianuarie 2021, 08:15
Cand esti ,,jurist” cu studii la Kogalniceanu, te doare la basca de faptul ca lumea te cunoaste drept ,,menajera”. Tu stii ca esti o valoroasa..he, he.
14 ianuarie 2021, 08:01
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.