Blog
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?

Ce este mai onorabil?

Bugetar fiind, să aduni bani pentru cazuri umanitare într-un cont personal de unde mai departe doar tu să știi cât împarți efectiv persoanelor în numele cărora ai făcut o colectă publică?


Sau ONG-ist declarat fiind să te angajezi la asociația pe care tu ai creat-o și din o parte a banilor pe care îi încasezi pentru cazuri umanitare să îți plătești chiar ție salariu?


Ori să creezi o platformă online în care să apară la vedere, cu nume și prenume, toate donațiile pe care le fac botoșănenii și nu numai ei pentru rezolvarea unor cazuri disperate?

 

 

Este mai (dez)onorabil un politician care își face poze cu un ONG-ist cu priză la public, încercând să își transfere astfel o parte din popularitate acestuia?


Sau un ONG-ist care acceptă asocierea cu respectivele personaje politice întrucât are nevoie de o legitimare publică a oamenilor cu funcții și cu buget gros pe mână?


Ori un binefăcător declarat care își face zeci de poze cu un bolnav pentru a impresiona lumea și a da un impuls donațiilor?

 

 

Onorabilă este o persoană care își dedică o parte din timp pentru a strânge bani de la alții și a oferi alimente săracilor?


Sau o persoană care cumpără din propriul salariu și nu din banii altora cinci ”meniul zilei” pe care îl donează și nu face public asta?


Ori alta care cumpără zece ”meniul zilei” pe care îl împarte nevoiașilor și își face o sută de poză cu ei?

 


Onorabil este să faci înțelegeri neoficiale cu decidenții politici pentru a-i ajuta pe sărmani?


Sau să te dai peste cap să le rezolvi cazurile refuzând orice colaborare cu liderii de partide, deși șansele de a le soluționa problemele nenorociților sunt astfel mai scăzute?


Ori să îți asumi public un pact cu un anumit personaj de nivel înalt, explicând oamenilor că altfel îți era aproape imposibil să le rezolvi problemele?

 


Este mai onorabil un botoșănean cercetător recunoscut internațional care intermediază singura înfrățire a municipiului Botoșani cu un oraș din ”lumea bună”, acționând astfel la nivel macro?


Sau un om simplu care adună bani și ajută direct câțiva botoșăneni cărora poate le schimbă destinul?


Ori un ONG-ist care accesează proiecte europene de sute de mii de euro, bani care intră în circuitul economic local și ajută la dezvoltarea județului?

 


Este dificil de găsit o unitate de măsură a onorabilității. Unii oameni apreciază anumite fapte, alții altele.


Unii sunt înșelați de o avalanșă mediatică menită să transforme un personaj comun într-un erou, alții reușesc să vadă dincolo de perdeaua de fum artificial creată.


Unii oameni cataloghează zecile de poze cu oameni năpăstuiți drept probe că banii au ajuns unde trebuie, alții le consideră însă un mod josnic în care îți faci reclamă pentru a stoarce lacrimi și portofele.

 

 

În final însă, onorabilitatea oficială o acordă un Consiliu Local format din 23 de oameni, ajunși în acel for pe criterii strict politice.


Indiferent de ceea ce votează ei acolo, că te declară sau nu cetățean de onoare, nu este cazul să faci presiuni cu damf de șantaj nici înainte și nici după momentul votului.


Pentru că un titlu de cetățean de onoare nu se cerșește și nici nu trebuie să fie rezultatul unui târg politic ori a unor constrângeri de orice fel, el vine ca o recunoaștere publică a unor merite. Dacă acestea chiar există, bineînțeles.


Și pentru că - nu-i așa? - tu rămâi un cetățean de onoare indiferent de ceea ce hotărăște un deliberativ cu mandat fix în fruntea urbei.

 

loading...
Botoșaniul și cetățenii de onoare: Îi votăm și ne punem mâinile-n cap când aflăm ce au făcut
Țurcanu vrea să-l facă pe Eminescu cetăţean de onoare : Defilăm toţi pe străzi

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
Loading...
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Loading...
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Sunt sigur, si ca mine gandesc multi, ca Caslariu Daniel impreuna cu ONG ul sau, se lauda degeaba. Ar trebui facute verificari de catre ANAF la acest Caslariu Daniel sa se vada intrarile de bani si iesirile de bani si veti vedea un mare inselator de oameni. Ar trebui ca banii sa intre in conturile oamenilor nu prin conturile lui Caslariu Daniel si atunci vom avea surpriza ca acest om fals sa se retraga, sa stea pe tusa, unde i este locul. Mare mincinos Caslariu Daniel!!!~
7 octombrie 2021, 08:30
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Acum este o filozofie simplă, se moare pe capete, scapă cine poate și este filozofia «primul plecat, ultimul venit». Se eliberează un loc ca să-l ocupe celălalt. Acesta este marele adevăr despre medicina românească, asta ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.7 o C
Dorohoi
13.5 o C
Bucecea
15.1 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.