Blog
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?

A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...

Chiar trebuie să se întâmple o tragedie ca să fie scoși monștrii ăștia de pe străzi? Ni se reproșează mereu că ne-am obișnuit să circulăm doar cu mașinile și aglomerăm traficul, dar ce alternative de transport în comun avem? Niște fiare vechi aduse din Germania de spui că-s de pe vremea naziștilor și niște microbuze infecte? Ăsta este transportul public la Botoșani?

 

 

 

 

 

Și cânt te gândești câtă subvenție încasează și unii și ceilalți din taxele și impozitele plătite de botoșăneni. Unde s-a mai pomenit pe lumea asta ca tu Primărie, tu Consiliul Local să subvenționezi o firmă privată care face concurență tocmai companiei pe care tu o deții?


Și unde ați mai auzit în lumea asta ca societatea Consiliului Local să cumpere niște microbuze și să NU le poată folosi în oraș fiindcă nu a participat la licitație? Păi cine face licitația, nu Primăria? Cine decide ce se trece în caietul de sarcini?
Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta.


Cum este posibil ca la aproape 30 de ani de la revoluție să circulăm în tramvaie care atunci când au fost aduse în Botoșani aveau deja alți 30 de ani de când fuseseră produse?


În Cluj circulă autobuze electrice, în Timișoara compania municipalității a introdus de anul trecut transport public cu vaporașe pe Bega, iar noi la Botoșani mergem cu tramvaiele lui tata Hitler.

 

loading...
Un tramvai a sărit de pe linie lângă trecerea de pietoni și s-a dus până într-o mașină - GALERIE FOTO
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store

Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
Se vede treaba că cei care mai doresc tramvaie în Botoșani sunt direct interesați, analogie cu faptul că de pe orice conductă de apă mai cad din când în când picături și în lateral. Unii dintre ei au și tupeul să comenteze, cum că tramvaiul este eficient. Cât de eficient poate fi să menții tensiunea pe un conductor de vreo 10 - 15 km lungime atunci când ai doi - trei consumatori în trafic? Cât de eficient poate fi să reabilitezi periodic o cale de rulare specială pentru mastodonți, când aceasta se degradează și datorită traficului aglomerat ( nici mașinile termice nu au pe unde să circule), dar și datorită intemperiilor? Dar la noi este cutumă deja: plantezi de 10 lei crizanteme și treci pe hârtie costul lor 30 de lei. Diferența - cei douăzeci de lei se împarte frățește.
2 noiembrie 2019, 11:49
"Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta." Corect! Este ca şi când îmi cumpăr centrală de apartament, dar vecinul de deasupra singurul de pe scară şi din întreg blocul nu vrea să se debranşeze nici să-şi tragă coloana pe casa scărilor, a rămas cu un ciot din instalație care-l alimentează numai pe el, țevile trec prin apartamentul meu deci îmi folosește spațiul și țeava,numai că pe principiul șmecherilor de la primărie eu sunt obligat să plătesc căldura care cică mi-o livrează mekk. Am făcut un experiment, am lipsit de acasă două zile, am închis centrala, după două zile aveam 16 grade cu izolație exterioară. Şi hoții ăștia ne buzunăresc ziua în amiaza mare. De la primărie se plătește subvenție ibricului sume colosale, oamenii de la periferie înoată prin noroaie. Nu ați prins anii 80 când ne-au tâlhărit de case și pământ, ne făceau acte pe case că erau o ruină, ne plăteau câteva mii de lei ca despăgubire iar ce era mai bun și de valoare din casă au cărat la căsuțele lor. Şi-au dat doctoratul la furat în anii 80, acum nu-i mai oprește nimeni, poate potopul! Tramvaiele de la Botoșani ni le-au făcut cadou sucevenii, au luat ei troleele, faţă de noi au avut conducători mult mai deștepți.
3 martie 2019, 16:28
Bravo bravo bravo de 3 ori bravo..nu te uita dupa primul comentariu e directorul de la eltrans care scurge o gramada de bani de acolo de la eltrans ..cum sa justifici tramvaiele in botosani sa compari cu timisoara care este un mastodont de oras pe langa botosani ..arad care are uzina de vagoane si este normal sa faci vagoane in orasul tau si sa nu ai vagoane? Tramvaiele au fost introduse de comunisti pt ca autobuzele de la acea vreme consumau f multa motorina si aunci in anii 80 era criza de motorina iar tramvaiele mergeau pline ochi sa duca muncitorii in zona industriala ..dar in anii 2000 NU SE MAI JUSTIFICA !!Exista autobuze elecrice mai ieftine euro 6 aer conditionat wi fi supravegheate video gps care nu necesita cale de rulare carora le poti schimba traseul dar la care nu se pot sifona bani de la primarie...PLUS CA TRAFICUL IN BT AR FI MULT MAI DEGAJAT PE 2 BENZI FARA TRAMVAI ..RESPECT PT INITIATIVA D LE BALASCAU ..NU BAGATI IN SEAMA HATERII
3 martie 2019, 10:34
In cluj au cumpărat tramvaie noi. In timisoara la fel. Arad, oradea deasemenea. Trebuie să fii prost sa scoti tramvaiele dintr-un oraș. Ceea ce vrei tu sa zici de fapt, sper, e cand o sa modernizeze infrastructura si o sa cumpere tramvaie noi. Si ca sa vezi ce "ziarist" adevarat esti, daca te-ai fi interesat un pic sau ai fi citit alte site-uri de știri ai fi aflat că de anul ăsta tramvaiele vor fi scoase, în locul lor circuland autobuze noi până când se va finaliza noua infrastructură și vor fi aduse tramvaie noi.
3 martie 2019, 09:38
Ce viteza a avut tramvaiul ca pe acolo au mai trecut tramvaie si nu au sarit de pe sine ?
3 martie 2019, 08:58
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.