Blog
Comunicat Botoşăneanul
Redacţia Botoşăneanul a luat decizia ca începând de luni 28 mai şi până la finalul campaniei electorale să suspende forumul la secţiunea politică. Hotărârea survine ca urmare a deturnării demersului de exprimare liberă a unor opinii, idei, critici, etc. aduse persoanelor publice care fac obiectul articolelor.
Astfel, de la debutul campaniei electorale s-a accentuat un fenomen început în perioada de precampanie care constă în atacuri duse mult dincolo de limita bunului simţ între echipele competitorilor electorali. Foarte puţine postări fac referiri directe la proiectele, programele, realizările şi eşecurile candidaţilor, majoritatea fiind atacuri la persoană, de la înfăţişarea fizică a pretendenţilor la funcţii în administraţia locală, la soţiile şi copiii acestora. De asemenea, datele furnizate de firma care găzduieşte acest ziar electronic arată foarte clar existenţa unor persoane a căror principală misiune în această campanie este de a împroşca cu noroi contracandidaţii şi a aduce laude propriului candidat. Astfel, după cum se poate observa şi din pozele de mai jos, s-a ajuns în situaţia în ca de pe acelaşi IP de calculator să se posteze zilnic zeci şi zeci de comentarii de genul celor menţionate. De asemenea, s-a observat că la scurt timp după emiterea unui comunicat de pe acelaşi calculator se transmit o mulţime de comentarii pozitive la adresa omului politic susţinut prin respectivul comunicat.
Întrucât aceste lucruri nu se întâmplau până în urmă cu câteva săptămâni, pentru păstrarea la un nivel decent a campaniei electorale, s-a luat amintita măsură, valabilă pentru absolut toate comentariile, indiferent din partea cui vin, pe cine laudă, pe cine susţin, etc.
Ne cerem scuze pe această cale cititorilor de bună credinţă, care nu au dorit vreodată să folosească forumul ziarului pentru a-şi promova candidatul sau pentru a aduce atacuri murdare la adresa adversarilor politici. Aceştia, dar şi toţi ceilalţi cititori, pot în continuare posta comentarii la toate celelalte rubrici ale site-ului care nu ţin de domeniul politic.
De asemenea, adresa electronică a redacţiei, precum şi numerele de telefon la care se pot reclama diverse nereguli, legate sau nu de campania electorală, sunt în continuare disponibile la secţiunea „contact”.
Vă mulţumim pentru înţelegere.
 
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Mai asta cu Reich-ul, daca esti asa de doritor de comentarii, de ce nu le bagi pe Facebook? Aaaaaa, asa trebuie sa iti spui si numele, te alfa lumea ca ai pupat PDL-in fund, iar dupa ce a ajuns USL-ul la guvernare dai limbi acolo... Barbati adevarat, ce mai
29 mai 2012, 10:58
Asta e asa o masura gen al treilea reich in care va dati foc singuri la parlament? Vai, vai - arde, arde - injura idiotii si noi nu mai putem face in liniste propaganda pro-PDL.Ne e lene sa mai moderam comentariile, sau nu vrem sa fim acuzati ca suntem prea selectivi in aprobarea lor?! Mai bine oprim totul si trambitam in sus si-n jos cu propaganda PDL, Flutur si Miscarea.Inainte de campanie erati in barca USL, acum probabil va platesc mai bine ceilalti. Dupa inca 2 saptamani cand castiga Portariuc va mai schimbati odata la fata. Bah, a ajuns "normal" ca presa din Romania sa fie 100% implicata politic si sa sustina un partid sau altul - dar macar sa-l sustina cativa ani la rand, sa stiu si eu ce canale de informare imi aleg si ce canale ocolesc. Curvismul local insa a ajuns cote alarmante, se schimba jurnalistul in 2 zile de 3 ori. Felicitari!
29 mai 2012, 10:31
Salut initiativa d-voastra !.Este inadmisibil sa aduci acuzatii foarte grave unor persoane, de orice natura ,sa jignesti si sa minti fara nici un argument demn de luat in seama , ca sa nu mai pomenim si fara nici o dovada.Si mai ales,ascuns in fata unui monitor.Mi-ar placea ,ca toate publicatiile online din tara sa adopte aceeasi atitudine in aceasta perioada si sa lase cetatenii sa judece si sa voteze dupa faptele celor inscrisi in competitia electorala , fara nici o influenta negativa din partea celorlalte tabere.
28 mai 2012, 17:46
Din cate cunoastem noi alegatorii, potrivit Legilor Romanesti in vigoare, in 10.06.2012 sunt alegeri pentru primari+ consilii locale si presedinte CJ+ consiliul Judetean. Cu ce drept se faca atata propaganda, perturbandu-se activitatea aparatului de stat din Romania, cu privire la schimbarea directorilor de institutii publice ? De unde pana unde si in baza caror legi, cele trei grupari care s-au succedat la putere in ultimii 22 de ani, au confiscat toate posturile de conducere din aparatul statului, oferindu-le cadou membrilor “cotizanti” sub toate aspectele ? Iata unde a fost tarata tara si poporul sau, ce aceasta metoda abuziva de confiscare a posturilor de conducere si oferite cand unora, cand altora, dar de 22 de ani acelorasi personaje care poarta raspunderea dezastrului si saraciei in care se zbate poporul roman. Aparatul statului trebuie condus de profesionisti, care sa raspunda in fata legilor tarii, nu de persoane puse de partid, ca si cand institutiile statului roman ar fi proprietatea partidelor politice. Atat PSD si PNL cat si PDL au sustinut ca schimbarile pe criterii politice se pot face pana la nivel de secretari de stat, cu conditia ca ocupantii posturilor sa fie oameni foarte bine pregatiti profesional, cinstiti si recunoscuti de societatea civila. Nu se admit personaje cu studii imaginare si nelegale, gen, 44 ID Spiru Haret, plagiatori, condamnatii definitiv…
28 mai 2012, 17:13
oare ce nu mai este politic azi? sau ce a mai ramas nepolitizat?
28 mai 2012, 16:24
Da! Sa apara numai 'scrie scriitorul",in care sa fie terfeliti toti cei ce nu sunt cu pdl.
28 mai 2012, 15:00
Probabil ar trebui blocate IP-urile, sau moderate de dumneavoastră mai atent comentariile. Varianta de a bloca comentariile poate fi interpretata ca fiind o cenzură care favorizează actuala administratie locală. Exact ca pe timpul lui Ceaușescu, când toate opiniile defavorabile puterii erau cenzurate. În altă ordine de idei, probabil multe comentarii sunt în consonanță cu articolele publicate de ”scriitorul” dumneavoastră.
28 mai 2012, 13:26
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.