Blog
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi

Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.

”Eroii” din prima linie au început să omoare pacienții


În exclusivitate, ”eroii” sunt bugetari, altfel nu se poate. Medici cu lefuri de 3.000 – 4.000 de euro, polițiști care păzesc cimitirele în timp ce prin Parcul Tineretului se joacă fotbal, jandarmi care legitimează pensionari la ore la care în Centrul Vechi zeci de oameni fac plajă pe canapea, sparg semințe, iar manelele duduie.


Suntem bombardați cu tot felul de comunicate și informații de presă în care zilnic aflăm că mai avem niște ”eroi” prin Botoșani, care neapărat ”sunt din linia întâi”.


De la atâția ”eroi” am ajuns rușinea medicală a țării, aproape jumătate dintre infectații cu Covid-19 sunt tocmai ”eroii” care ar fi trebuit să îi vindece pe cei bolnavi. Unii dintre ”eroi” au băgat însă coronavirusul în organismul unor oameni veniți în spital ca suferinzi de cu totul alte boli. Doi oameni au și murit după ce ”eroii din prima linie” i-au infectat.


De la atâta ”eroism” al forțelor de ordine România a ajuns în mass-media americană drept țara din lume care face cei mai mulți bani din amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor emise în baza Stării de Urgență.

 

Caut ”erou” în privat!


Aștept de vreo șapte săptămâni apariția unui ”erou” din sistemul privat.


Din sutele de comunicate primite pe adresa redacției, nu îmi amintesc de unul singur în care să se facă referire la o femeie ”erou” care lucrează la Kaufland, Lidl sau Carrefour și care continuă să vină la serviciu riscându-și viața fiindcă intră zilnic în contact cu zeci sau poate sute de oameni.

 

Nu am auzit de vreun factor poștal sau angajat al unei firme de curierat care ia zilnic contact cu zeci ori poate sute de oameni și a cărui activitate este esențială în această perioadă.


Nu am auzit de vreun taximetrist ”erou” care își riscă zilnic sănătatea pentru a transporta zeci de botoșăneni doar pentru că are acasă copii cărora trebuie să le asigure o bucată de pâine și pentru care el poate chiar este un erou.


Nu am auzit de un antreprenor ”erou” care merge în pierdere de vreo două luni, de când s-au impus tot felul de restricții mai mult sau mai puțin aberante, care i-au pus afacerea la pământ, dar care se încăpățânează în continuare să plătească salarii și obligații la stat tocmai pentru ca ”eroii” de la stat să își ia lefurile.


Nu am auzit de vreun pensionar ”erou”, care după ce a contribuit 40 – 50 de ani la bugetul de stat și poate este chiar și veteran de război, a ajuns să fie fugărit, hăituit, amenințat în țara pe care a apărat-o.

 

Dacă #stămacasă toți cine mai plătește lefurile ”eroilor”?


Hai să ne înțelegem bine. ”Eroii” din spitale, din structurile MAI și altele asemenea sunt pur și simplu niște angajați care merg la serviciu într-o perioadă mai dificilă. Dar mai dificilă pentru absolut toată lumea, nu doar pentru ei.


Și care atunci când au făcut facultate sau ce au făcut ei nu au primit diplomă de ”apt pe timp de pace”.


Și care ne asaltează de vreo șapte săptămâni cu pancarte și mesaje că, ”Noi mergem la serviciu pentru voi, voi stați acasă pentru noi”. Nu dragilor, voi #mergețilaserviciu pentru că asta vă este meseria pe care ați ales-o și pe care puteți să o abandonați imediat pe 15 mai, când ieșim din Starea de Urgență. Și pentru că nu v-a trimis nimeni în șomaj, așa cum s-a întâmplat cu aproape un milion de români.


Și nu vă mai rugați atât să #stămacasă că știți cum e vorba aceea, ”ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se întâmple” și să se apuce de stat acasă și oamenii ăia puțini pe care îi legitimați când merg la muncă și când o să vină ziua de salariu o să primiți pancarte cu... #stauacasă pentru că n-o să mai aibă cine plăti contribuții la buget în țara asta, contribuții din care să își ia salariile toți ”eroii de pandemie”.  

 

O eroină

 

Dacă ar trebui să vorbim despre eroi probabil că am putea asocia acest cuvânt cu Mariana Andrioaie, medicul botoșănean care, pensionar fiind, a continuat să vină la serviciu și să își riște viața atunci când colegi de-ai ei mai tineri demisionau pe capete prin alte județe.

 

Nu s-a plâns că nu are echipament, că nu are aparatură, că nu are condiții și a insistat să meargă la serviciu inclusiv atunci când colegii îi recomandau să stea acasă.

 

Dar ea n-a putut să intre în categoria #stamacasa și s-a luptat cu acest virus până în ultima clipă.

 

Nu prea are însă loc în panteonul crizei de atâția ”eroi”.

 

 

 

 

loading...
Zilele Orașului marcate fără botoșăneni în 2020 și cu un OMAGIU pentru cei din linia întâi
Om de afaceri botoșănean în campania dedicată eroilor din prima linie: Voi merge personal la fiecare unitate medicală
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
În 24 de ore: Sute de botoșăneni verificați la declarații, amenzi de aproape 150.000 de lei

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Felicitări pentru articol! Atât am de spus.
21 mai 2020, 12:00
mica si moldovean,asa naivi sunteti???? de imprumuturi ati auzit??? platesc fraierii de maine,actualii prosti ce se pisa pe vot,ce nu voteaza ca nu au pe cine ,Ca "toti sunt" la fel.............generatiile viitoare platesc imprumuturile facute de guvernanti pentru salariile si pensiile NESIMTIT DE SPECIALE!
30 aprilie 2020, 15:20
EI DA, ATI PUS PUNCTUL PE I, DE DATA ASTA!, Asa este, toti eroii astia s-au infectat de bine pregatiti ce sunt, ca-s obisnuiti sa li se puna pe tava totul, au infectat si pe altii, au ascuns in cifre si iagnostice, cauzele reale ale mortilor, astia da, eroi!.........ori sunt oameni care se sacrifica zilnic, in privat pt altii, si nimeni nu a spus niciodata nimic de ei............bravo dle Sergiu, ai spus bine de data asta........apropo, sistemul privat din BT este chituci ca umare a suspendarii activitatii, sa vedem de unde isi vor lua salariile babane si nemeritate toti sugatorii acestia de ban public?
30 aprilie 2020, 12:41
"când o să vină ziua de salariu o să primiți pancarte cu... #stauacasă pentru că n-o să mai aibă cine plăti contribuții la buget în țara asta, contribuții din care să își iau salariile toți ”eroii de pandemie” Păi că tot veni vorba, bugetul pe lunile februarie, martie şi aprilie a ajuns doar pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor.
29 aprilie 2020, 22:19
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.