Blog
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!

Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.

O să ieșim afară cu ruleta la noi

 

Atât ni se cere să păstrăm acum distanța între noi: 5 METRI.


A făcut iar nu știu care specialist (o fi tot din ăla care de fapt nu are o soluție viabilă la boala asta, dar profită de ea ca să se bage în seamă) un studiu și a mai plusat cu câțiva metri, că doar nu îi dă de la dânsul din balcon.


Măi oameni buni, câte trotuare cu lățimea de 5 metri avem noi în țara asta?


Haideți să luăm zona centrală a Botoșanilor, acolo unde sunt BRD, Banca Românească, Vodafone, Ramiro, Direcția de Impozite și Taxe Locale, stație de taxi, stație de maxi-taxi, plus nu știu câte case de schimb valutar. Pe lungime e clar că nu avem cum să stăm la rând, iar de-a curmezișul trotuarului... traversăm strada.

 

Cu mască și fără mască

 

Este la fel ca în povestea cu măștile: purtați obligatoriu mască, ne doare pe noi undeva că nu găsiți nicăieri de cumpărat.


Și nu putem trece chiar așa ușor peste noua bătaie de joc a autorităților. După ce aproape două săptămâni au ținut în secret numărul îmbolnăviților (oficial aveam un singur infectat, în realitate era o armată de cadre medicale cu coronavirus), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a mai punctat o enormitate.


De fapt, una în mai multe.


Duminică (cred că ați observat că și pe la MAI îi apucă cheful de treabă și de dat ordonanțe militare prin week-end), CJSU a adoptat o hotărâre prin care măștile au devenit obligatorii în hipermarketuri și într-o mulțime de alte locuri.


Numai că ”au uitat” un lucru: să facă și publică hotărârea luată.


Ca într-o mulțime de alte cazuri și de data aceasta presa a aflat pe surse, reușind totuși să informeze populația, în condițiile în care inclusiv pe pagina de Facebook a Prefecturii hotărârea a fost postată abia luni pe la 11:00.  


Cinismul șefilor de instituții care compun CJSU nu se oprește însă aici. Cum să impui purtarea măștilor, când nu se găsesc măști de cumpărat? Se plâng medicii că nu au măști să intre în spital și voi obligați întreaga populație să poarte măști?!? Anca Farm a anunțat azi că a adus măști și în trei ore s-au epuizat. Cam despre asta vorbim în realitate.


Până și Ludovic Orban a spus cred că prima chestie inteligentă de la intrarea în starea de urgență: ”Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să-i ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare”.


Și vă rog, lăsați-mă cu glumele astea că se acceptă și nu știu ce fular sau eșarfă la gură. Când o să vedem că un medic intră cu fularul la gură în operație, atunci să îl purtăm și noi liniștiți ca mijloc de protecție.

 

Ne vedem în campanie, VOI la 5 METRI de NOI 

 

În fine, ca să revenim la metrii de la care am plecat...


Până ce se termină toată isteria asta cred că o să ne cereți să stăm la 5 kilometri unul de altul. N-ar fi totuși mai simplu să scoateți vaccinul ăla și să nu vă mai bateți joc de atâta lume?


În ritmul ăsta o să avem voie câte 5 oameni pe un continent.


Și, nu știu cum să o spun, dar după Covid-19 cred că majoritatea oamenilor o să prindă totuși și campania electorală. Și-o să fie cam nasol atunci când o să vă spună: ia stați VOI la 5 METRI de NOI.

 

loading...
Măștile OBLIGATORII la Botoșani de astăzi, autoritățile NU au anunțat nimic oficial
Sfaturile medicilor pentru doamne: NU mai purtați aceste obiecte, renunțați la lacul de unghii

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
stati in case dragi concetateni, aveti rabdare ca noi lucram pentru voi, stati in case........rxact ca in 89.........alo!, alo!.....stati la locurile voastre!
13 aprilie 2020, 16:07
Hello. And Bye.
8 aprilie 2020, 22:53
Singura vină de tot ce se întâmplă acum în România o poartă numai şi numai clasa politică în totalitatea ei. În decembrie 2019 a izbucnit în China această nebunie, în ianuarie OMS-ul avertiza toate ţările de ce ar putea urma, Deci cei de la guvernare au ştiut, unii aşa zişi intelectuali ne linişteau că pandemia din Wuhan e un punct pe harta Chinei şi la noi nu va ajunge, uite că încet, încet a ajuns. Ce au făcut partidele care se băteau pe putere? Păi se băteau în draci cotcodăcindu-şi marile victorii, Ministerul sănătăţii nu a făcut o procedură pentru personalul din spitale cum trebuiau să ducă lupta cu acest virus, echipament, medicaţie şi organizare. Nu au comandat un stoc de materiale de protecţie pentru o anumită perioadă de timp, preventiv. Practic nu au luat nici o măsură din punct de vedere medical. Nu s-au organizat din timp pentru reîntoarcerea celor din străinătate prin închiderea unor vămi, trebuiau lăsate două trei puncte de trecere unde se puteau organiza mai uşor pentru verificarea persoanelor care veneau din străinătate. Cineva a propus ca persoanele ce urmau să intre în carantină să fie escortate la hotelurile de pe litoral, care aveau un număr suficient de locuri, fiind în extrasezon unde poliţia putea foarte uşor să supravegheze persoanele în carantină. Dacă s-ar fi luat câteva măsuri foarte simple de prevenire în România nu ar fi fost această nebunie cu ordonanţe date de nişte indivizi total în afara problemei.
7 aprilie 2020, 10:37
Și distanţa intre mașini trebuie sa fie de minim 5 metri; sunt si ele sensibile si dacă strănută?Așa au ajuns timpurile... Si caii- putere sa fie puși la respect.
6 aprilie 2020, 22:59
Ati dat dovada ca in aceasta chestiune sunteti un LUMINAT si nu un ILUMINAT ...
6 aprilie 2020, 22:17
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.