Blog
Criza a picat portocaliu din ceruri
PDL-iştii par să fi găsit soluţia minune prin care să rămînă la butoane şi după moţiune. Merg la şedinţa în care aceasta se dezbate, dar nu îşi lasă parlamentarii să voteze. De ce? Păi măcar teoretic este vot secret şi atunci unii dintre ei ar cam putea să „încurce” bilele şi să trîntească Guvernul. Vă daţi seama cam cîtă încredere au unii în ceilalţi dacă au ajuns să născocească această metodă de boicot care cred că ar trebui brevetată pe la OSIM pe undeva? Şi asta după ce săptămîna trecută au împărţi un „mizilic” de vreo 80 de milioane de lei, care, coincidenţă bineînţeles, s-au dus în mare parte la liceele, şcolile şi grădiniţele din colegiile parlamentarilor Puterii doar-doar să nu-i apuce gîndul negru pe demnitarii lor dragi şi să voteze invers. A fost practic o cumpărare de voturi la nivel naţional, cu bani publici bineînţeles, că acum să nu vă imaginaţi că aduce nu ştiu care PDL-ist bani de acasă ca să rămînă la ciolan. La Botoşani, aşa cum am mai arătat, s-a ajuns la faza la care toate cele patru unităţi de învăţămînt din municipiu care au primit bani sunt pe străzile din colegiul lui Buhăianu şi nici una pe cele ale lui Macaleţi. Cu ce or fi restul botoşănenilor vinovaţi că stau într-un colegiu cu deputat din Opoziţie chiar nu pricep… Oricum, dacă pică şi moţiunea asta tare mă bate gîndul să-mi închiriez o garsonieră ceva prin colegiul lui Obuf, să profit şi eu de binefacerile Executivului portocaliu.

Eu unul nu ştiu cum mai au tupeul parlamentarii Puterii să dea ochii cu oamenii care i-au ales. Bine, unii chiar nu mai au şi Rebenciuc a dovedit asta în ziua în care a tulit-o de la PDL cînd a văzut pichetarea. Unii dintre ceilalţi au însă un tupeu incredibil, ei scad salarii, ei recalculează pensii, ei taie ajutoare sociale, ei taie tot ce se poate şi ce se credea că nu se poate tăia, dar vinovaţi-s sindicaliştii, Opoziţia, contextul internaţional, oricine, oricine, numai ei nu. Iar parlamentari care zic asta au fost aleşi u-ni-no-mi-nal, deci oamenii întîi au votat omul şi apoi partidul. Iar ei ce fac acum? Îşi bagă ceva într-nşii oameni şi stau cuminţi cu mîinile la spate şi nu votează la moţiune că aşa e ordin de sus.

Acum vreo lună de zile primarul zicea ceva de genul că „oricine ar fi fost la Putere se întîmpla acelaşi lucru”. Bine, nu m-am născut ieri ca să-mi dau seama că aşa li s-a zis de la Bucureşti să spună, iar ei vin şi recită frumos poezia în teritoriu. Şi tot atunci primarul mai spunea că „PDL e vinovat în limita celor nouă luni de guvernare”, că atît ar fi fost la Putere după revoluţie. Ei asta e tare de tot. Deci dacă după prima afirmaţie tind să cred că toată criza asta a fost programată cumva genetic cu detonare pe momentul schimbării Puterii din 2008, a doua e demnă de Roberta Anastase. Păi hai să socotim puţin. Pînă prin vara lui 1991, cînd a picat Roman, aţi fost toţi în FSN, da? Deci aveţi un an şi jumătate de guvernare. Încă patru cu CDR, cînd vă chemaţi PD,  fac 5 şi jumătate, da? Cu încă doi şi jumătate cu PNL, cînd tot PD vă zicea, ajungem la 8. Buuun, şi încă doi din 2008 încoace, cînd sunteţi de acum PDL, cît fac? 10! Ze-ce! Z-e-c-e!  Deci cam jumătate din timpul de după revoluţie aţi condus ţara asta, deci procentual vorbind jumătate din dezastrul economic şi social de azi vă aparţine.

Cît despre chestia cu „oricine ar fi fost la Putere se întîmpla acelaşi lucru” nu pot să spun decît un singur lucru, aşa, mai de pe la Botoşani: pînă ce să fie Cătălin Flutur primar nu s-a ridicat o maşină pentru că era parcată (ne)regulamentar, iar treaba asta n-o făcea un băieţas de 20 şi ceva de ani. Dar cred c-or fi nebuni ăia de pe la Timişoara, Braşov sau Cluj care au pus regia lor de transport să facă asta şi nu o firmă privată. Bănuiesc însă că e mult mai fain să bagi vreo 15 miliarde din banii oamenilor într-o firmă cu sediul într-un apartament şi să dai vreo cîteva zeci de miliarde subvenţie la Eltrans, în loc să pui Eltrans-ul să facă treaba asta şi să reduci considerabil subvenţia. Dar, dacă şi într-un caz şi-n celălalt tot miile de botoşăneni plătesc probabil că nu mai contează. Contează însă cît de uşor „portocalizezi” banii, că una-i HSR-ul cu un băieţas mare şef în acte şi alta-i Eltrans-ul cu consiliu de administraţie, AGA, consilieri curioşi din opoziţie, etc.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
inpuff.ro
Loading...
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Loading...
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Interesant este cum traieste romanul...si stiti ceva? romanul traieste destul de greu.D-le Balascau, apreciem obiectivitatea dumneavoastra, si de aceea va scriem, incercati in masura in care este posibil sa afisati copii dupa statele de plata a functionarilor din diversele institutii ale statului ...cred ca ar fi relevant sa vada romanul cat de ,,mult" castiga un bugetar, si nu numai.
26 octombrie 2010, 19:03
Da mare dreptate aveti D-le Sergiu Balascau,portocaliii astia ne cred prosti pe toata lumea.Eu le spun ca vor plati cu varf si indesat pentru toate faradelegile pe care le comit.
26 octombrie 2010, 06:49
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.