Blog
Cum le-au tras-o peste bot
Noaptea de duminică spre luni, la ceva timp după ce Victor Ponta îşirecunoaşte înfrângerea, un social-democrat de vază lasă deopartezâmbetul forţat şi protocolar şi într-un puseu de sinceritate întreabă:de ce oare? Chiar nu înţeleg... Aşa că m-am gândit să încerc câtevarăspunsuri.
editorial botosaneanul Oare pentru că Victoraş al vostru şi-a făcut o lansare faraonică pe Arena Naţională (blocând un Bucureşti întreg şi enervând mii de şoferi şi pietoni), la care aţi cărat pe bani 80.000 de oameni din întreaga ţară ca să îl aclame şi care semăna cu ceea ce vedem în Coreea de Nord?

Oare pentru că nu aţi învăţat nimic de la Năstase şi aroganţa lui cu număratul de ouă, pentru ca după un deceniu să vină Ponta şi să transmită că el nu participă, ci asistă din faţa televizorului, mâncând popCorn, la dezbaterile electorale din primul tur?

Oare pentru că în primul tur cei mai mulţi români s-au dus să viziteze „oraşe universitare” şi „atracţii turistice extraordinare”  de prin „metropole” precum Alexandria, Slatina sau Giurgiu şi s-a ajuns ca în judeţele de care aparţin să se înregistreze cele mai multe voturi pe listele suplimentare?

Oare pentru că aţi transformat ţara într-una ce părea ocupată, că nu aţi lăsat un stâlp fără moaca lui Ponta? Asta după ce în urmă cu doi ani şi jumătate vă plângeaţi şi întrebaţi de unde au PDL-iştii atâţia bani pentru bannere şi mesh-uri electorale?

Oare pentru că aţi încercat şi aţi şi reuşit într-o bună parte să luaţi românilor dreptul fundamental pentru care părinţii, bunicii sau fraţii lor mai mari au murit în urmă cu un sfert de veac: dreptul la vot?

Oare pentru că aţi siluit legea aprobând o ordonanţă care a dat liber traseismului politic, un adevărat viol politic şi administrativ, dar nu v-aţi obosit să daţi o ordonanţă şi pentru ca românii să poată vota?

Oare pentru că fertila tanti Firea – trei bărbaţi la 42 de ani şi-a bătut joc de români până inclusiv în ziua votului şi în timp ce zeci de mii de oameni stăteau de atâtea ore în frig ca să voteze ea spunea că secţiile de vot din străinătate sunt goale?

Oare pentru că aţi umilit sute de mii de români care trimit milioane şi milioane de euro şi lire sterline în România?

Oare pentru că aţi cărat oameni la vot până nu aţi mai putut?

Oare pentru că aţi dat jos în 2012 un Guvern plin de corupţi pentru ca în doi ani şi jumătate să aveţi cel mai penal Guvern din istoria post-decembristă a României?

Oare pentru că aveţi zeci de baroni deja la puşcărie sau care se îndreaptă într-acolo iar voi vorbiţi oamenilor de cinste şi corectitudine?

Oare fiindcă la 25 de ani de la revoluţie nu aţi fost în stare să realizaţi că lumea s-a schimbat şi trebuie să vă schimbaţi şi voi modul de a face politică şi campanie electorală?

Oare nu v-aţi dat seama că Dragnea nu este în stare decât (tare-i mai place lui să folosească în stil dâmboviţean cuvântul ăsta) să facă o campanie ca la el acasă, în Teleorman, pentru şi cu morţi-vii, rachiuari şi analfabeţi?

Ce-aveţi mă, v-a apucat greaţa?


Oare fiindcă nu aţi realizat că în ţara asta sunt şi oameni care muncesc de dimineaţă până noapte şi nu acceptă să fie jigniţi de pomana voastră electorală?

Oare pentru că aceiaşi oameni s-au săturat ca ei să muncească de dimineaţă până noapte doar pentru ca voi să-i impozitaţi şi să vă alimentaţi continuu bazinul electoral plini de oameni care-şi vând votul şi totodată viitorul lor şi al copiilor pentru un rachiu şi-o sticlă de ulei?

Oare pentru că aţi tăiat în 2012 banii pentru drumul Botoşani – Suceava, pe care l-aţi făcut abia după alţi doi ani şi ceva, interval în care au murit alţi atâţia oameni şi ne-aţi prezentat în 2014 modernizarea şoselei ca pe o victorie istorică?

Oare pentru că Doly, preşedintele vostru, este prezent în mijlocul oamenilor din Botoşani şi Dorohoi doar prin comunicate trimise de la birourile luxoase din Kiseleff?

...Iar la Botoşani conduce un primar specializat în ameninţări şi lupte cu ziariştii?

Oare pentru că Ovidiu Portariuc, comportându-se ca la dânsul în dormitor, s-a dat peste cap să blocheze o emisiune electorală fiindcă realizatorul nu-l pupase în fund pe ministru?

Oare pentru că acelaşi Portariuc pare că nu realizează momentul pe care îl trăieşte şi continuă să jignească şi să ameninţe jurnaliştii şi după ce s-a terminat campania?

Oare pentru că unii dintre voi nu aţi lucrat niciodată în ţara asta, nu aţi produs ceva pentru România, iar singura meserie a voastră a fost cea de politician?

Oare pentru că unii dintre voi aţi trecut prea repede de la statutul de cărător de mapă la cel de demnitar în timp ce milioane de români sunt nevoiţi să plece la muncă în străinătate fiindcă nu mai au loc de voi în ţară?

 
Uite că oamenii ăştia plecaţi din ţară, dar care au şi o mulţime de rude şi cunoştinţe în România şi pe care le-au tot sunat duminică, 16 noiembrie, transmiţându-le să voteze şi să nu PONTeze, v-au cam tras-o peste bot. Aroganţa şi prostia se plătesc. Mai întrebaţi-i şi voi pe Bombonel şi pe Conţac. Ei ştiu cel mai bine.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.