Blog
Curvăsăreala populară, de la Dan de la Bucale la Dorin de la Botoşani
Trebuie să vă mărturisesc, cu jena de rigoare, că acum câteva zile am pierdut vreo jumătate de oră ca să-l privesc pe DDD. Sigur, am avut un motiv întemeiat pentru asta: rămăsesem nelămurit de la o conferinţă de presă de la PP-DD Botoşani asupra chestiei ăleia cu 20.000 de euro. Adică am întrebat oamenii de unde o să-i dea. La început au răspuns că, de fapt, n-or să fie bani, ci bonuri valorice cu care te duci şi-ţi iei ce vrei. Le-am spus că nici un patron nu poate să fie obligat să dea marfă moca pe un tichet dintr-ăsta, aşa că mi s-a explicat că, de fapt, contravaloarea o să fie suportată în final de bănci. Le-am zis că astea s-au privatizat şi că austriecii, grecii, francezii, italienii şi ceilalţi nu pot fi obligaţi să deconteze o asemenea minune, aşa că mi s-a zis că o să devenim acţionari la unităţile de stat. Nici dintr-astea nu mai aveam fiindcă s-a privatizat cam totul, de la petrol la gaze şi de la electricitate la telefonie.
Aşa că, fiind curios din fire, m-am gândit că poate ne zice nenea Dan care-i faza. Sâmbătă tocmai îşi prezenta alea 21 de puncte, care parcă la început erau 20, dar ce mai contează unul în plus sau în minus când tu oricum zici că revoluţionezi România. Atâtea enormităţi câte am auzit în numai 30 de minute nu mi-a fost dat să aud nici măcar la cele mai jalnice şedinţe de CJ sau CL, plenare de partid, discursuri electorale şi ce mai vreţi. Omul spunea că are o echipă de o sută de consilieri din toată lumea care nu-l lasă să greşească. Bine, n-a dat nici un nume... Mai spunea că o mulţime de alte ţări au mai dat 20.000 de euro la popor, dar iarăşi a uitat să precizeze măcar un stat. A mai zis că „de când au aflat că voi fi preşedinte” nu ştiu ce şefi de companie din China se roagă de el să-i dea o mega-lucrare prin România. A prezentat şi un plan din care reieşea că în afară de ceva poliţişti nu prea vom mai avea bugetari. Culmea, n-o să mai avem nici şomeri. Asta-i chiar utopie, doar în comunism nu exista şomaj şi asta oficial bineînţeles. Un singur lucru a uitat nenea Dan să ne spună: de unde dă el ăia 20.000 de euro.
Dincolo de amuzamentul inţial, după câteva minute te apucă nervii. O dată pentru că cineva este în stare să te creadă atât de lipsit de creier încât să crezi asemenea elucubraţii. Apoi, ca jurnalist care zilnic ai câte măcar zece nebuni pe cap care te ameninţă că te dau în judecată, că te calcă cu maşina şi alte dintr-astea – pentru lucruri scrise pe bază de documente – stai şi te întrebi de ce oare nebunul ăsta este lăsat liber să spună asemenea prostii fără ca cineva să se sesizeze, să-i ceară măcar o probă, un fundament la ceea ce măcăie la TV noapte de noapte.
Deşi nu îmi face plăcere să o spun, dar din ceea ce percep eu la Botoşani, popularii ăştia OTV-izaţi sunt de două tipuri. Vreo 90% n-au prea multă carte, au devorat mega-producţia Elodia şi dacă mâine le spune nenea Dan că femeia asta s-a înscris şi ea în partid şi va candida la alegeri ei chiar cred. Restul de 10% sunt oportuniştii, cei care îşi dau seama cât se poate de bine de gogoaşa asta, dar care speră să se lipească la ea şi să mai prindă o funcţioară. Păi uitaţi-vă la Botoşani. Partidul cu oameni noi este condus de Verginel Vacariu care a fost consilier judeţean PSD (asta după ce a parcat şi prin alte curţi politice) şi de Dorin Ciuştea, ex-PRM, ex-PNG-CD, ex-PNL şi ex-avorton PP, un partid care nu s-a mai înfiinţat niciodată. La Dorohoi prim-vicepreşedinte e Mihai Aniţulesei, fost vice la judeţ de la PNL. Ei bine, ăştia 10% îi manevrează pe cei 90%. Şi în acest fel se nasc idei măreţe precum atelier de nuiele şi fabrică de busturi eminesciene.
Proşti proşti, dar mulţi... Şi votanţi pe deasupra.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Un actor tupeist la municipiu. Sau...  turmentat? Sau... portocaliu?

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
domnu ciustea facem bara bara cei 20 mii euroi
29 februarie 2012, 11:01
Stiam ca ziaristii transmit o informatie..., in momentul in care o si comenteaza devin partinici. Se vede FRICA ce razbate di acest asa zis articol de presa ..., COMANDA POLITICA la care a fost scris ...,precum si provenienta banilor pentru LAPTOPUL de pe care a fost scris (se STIE). Cu adevarat nu se vrea a se vorbi de platforme program sau de ideologii. Vreme in urma se spunea ca hartia suporta orice...,acum si tehnica moderna face acelasi lucru . Frica de schimbare si de adevar va macina .
29 februarie 2012, 07:49
Fostul peremist şi penegist şef al judeţului, Dorin Ciuştea, nu-şi găseşte astâmpărul în afara politicii. Atras ca de un magnet de partiduleţele de mâna a doua, aflate veşnic la limita (inferioară...) a intrării în parlament, Ciuştea s-a îndreptat, de această dată, cu paşi hotărâţi şi fermi spre minunata formaţiune otevistă poreclită Partidul Poporului. Într-un fel, se poate spune că Dorin Ciuştea este recidivist la faza asta, că parcă mai an se dădea în bărcile altui "partid al poporului", schiţat cu mai puţină măiestrie pe eşichierul politic de Corneliu Ciontu, după desprinderea din PRM-ul mamă şi tată al lui Vadim.Foarte simpatic e că, la PP-ul lui Dan Diaconescu, Ciuştea vine direct şef, c-aşa-i în democraţie. Mai exact, el este secretar executiv al organizaţiei judeţene, dacă vă puteţi închipui aşa ceva. Nu a fost ales de nimeni în funcţie, dar ca interimar, aşa, merge. Mai ales la noi, la ţară, la Bot'şăni... Oricum - iar asta e, de asemeni, cât se poate de drăguţ! - Ciuştea va fi şi votat, la comandă, dacă interesele partidul cer aşa o ispravă. Ne asigură de trebuşoara asta clarvăzătorul pepist Mihai Aniţulesei, primvice la Dorohoi în jucărica politică a OTV-ului: "Încă nu este ales. Duminică o să se aleagă!". Nu că-i fain când ştii dinainte rezultatul votului? Ăsta da partid serios, dom'le!PRECIZARE: Cu titlu de excepţie, fotografia care ilustrează acest încântător text nu este trucată!
28 februarie 2012, 18:13
mama mama cata mai lauda "domnul in sus si domnul in jos,si.i cel mai bun si cel mai tare din parcare si cel mai destept si mai...ohohoa de "domnul"ccccciustea e vorba??
28 februarie 2012, 18:01
ca esti si retardat si balbait te vedem esti din oastea lui Diaconescu de asta iti permiti tu sa faci fraieri pe pesedisti dar oricum singurul fraier esti tu si cu laudacii de serviciu si prietenii vostri
28 februarie 2012, 15:51
se vede ca de fiecare data cand nu ai altceva ce sa-i reprosezi unui om ,la domnul Ciustea ma refer,se scoate in evidenta "traseismul"politic,care sa fim sinceri daca este sa fim obiectivi nu prea este adevarat dar daca omul la un moment dat a simpatizat cu cineva ,treaca de la noi,dar,oare de ce nu se face o lista cu toti cei de prin partide si sa se arate marea lor majoritate pe la cate partide au trecut,sau in cazul altora nu este valabil,este valabil doar pentru domnul Ciustea?????intreb si eu,dar mai bine un om educat si pregatit chiar daca a trecut si pe la alte partide decat cu analfabetii l!
28 februarie 2012, 15:22
noi cetatenii acestui judet avem mare incredere si speranta in dvs.dle Ciustea si asteptam sa luati puterea si sa faceti ordine in judetul asta ca nu se mai poate!!!!!!
28 februarie 2012, 15:14
ati gresit domnule ,curvasareala nu-i la PP ,sigur,sigur,ia mai priviti scena politica locala si o sa vedeti,ca doar n-o sa-l acuzati pe domnul Ciustea,sau pe domnul Vacariu de curvasareala fie ea si politica,mai vedeti!
28 februarie 2012, 15:12
oamenii buni si cinstiti cum a fost domnul Ciustea in politica nu prea sunt inghititi,marea parte a asazisilor politicieni autohtoni ar trebui sa treaca pe la domnul Ciustea pentru o lectie de profesionalism si de omenie!
28 februarie 2012, 15:04
ar fi bine sa te adresezi altcuiva cu fraierii nu oamenilor din PSD idiot si dobitoc ce esti tu! fraier esti tu si nu mai lua tu otvistule partea pp
28 februarie 2012, 15:02
De fapt un om foarte valoros,un profesionist desavarsit,un om cu o experienta politica grea obtinuta in ani de munca cu oamenii ,un om cu bunsimt mult mai mult decat cere actuala societate,acesta este la PP-DD domnul DORIN CIUSTEA , domnule Ciustea nu vi se pare ca-i este cuiva frica de dumneavostra?? Noi asa credem,ca multora nu le va fi bine de va veti intoarce si fac si ei ce se pricep mai bine!!!!!
28 februarie 2012, 14:59
prost ii mata nu cei de la ppdd nu mai faceti reclama pe gratis la fraierii din psd sau pnl ca sau trezit si romanasii,nu mai merge cum a mers,iar in rest ce sa zic cred ca mai balascaule stii prea multa politica si cred ca ar fi bine sa intri in partidul cacatilor.
28 februarie 2012, 14:36
Cei mai multi oameni seriosi si competenti sunt la PDL. Problema este ca sunt asa de multi ca se calca pe picioare intre ei.
28 februarie 2012, 10:41
CINE? POATE SA CREADA PROSTIILE CARE LE DEBITEAZA DD,???????? NUMAI CEI CARE NU REALIZEAZA , SITUATIA ECONOMICA A TARII.
28 februarie 2012, 08:47
extraordinar de bun articolul,foarte adevarat ,singurul partid serios cu oameni care pot conduce nu numai judetul dar si tara ramane PSD,am vazut oameni buni la PSD in proportie de 99% asa ca are cu ce conduce! Oameni buni mergeti la vot si aratati ca nu sunteti prosti sa votati ..... PP DD botosani
28 februarie 2012, 08:21
Prea tare articolul...bravo
28 februarie 2012, 00:39
DL SERGIU,CU ACEASTA SAPUNEALA,NUMAI EXISTA VREO SANSA SA SCOATA CAPUL DIN NISIP,ACESTI INVENTIVI POLITICENI EXPIRATI. AM VAZUT SI EU EMISIUNEA SI NUMAI CEI DE LA SPITALUL DE PSIHATRIE MAI POT CREDE IN POLITICA PARTIDULUI POPO/N/L/AR ,DAN HOTOMANU. SPUNE DL BALASCAU SI DESPRE ANGAJATI CARE SANTAJAU PERSOANE PENTRU A COTIZA SA NU EXPUNA IN MASS MEDIA FAPTELE PEN ALE ACESTORA. .IUGA CU TRASUL LA FUND,MAI POATE FI ACEST PARTID MORAL? CRED CA NOPTILE NEDORMITE IL FAC PE DAN DIACONESCU SA FIE UN SOMNABUL NAIV ,CA POATE FACE CU STRAINI CEVA PENTRU ROMANIA.OARE NAIVUL DAN CREDE CA ACESTIA VIN SA ADUCA ORI IAU CU EI TOTUL. F.M.. NU DOARME
27 februarie 2012, 22:01
DL SERGIU,CU ACEASTA SAPUNEALA,NUMAI EXISTA VREO SANSA SA SCOATA CAPUL DIN NISIP,ACESTI INVENTIVI POLITICENI EXPIRATI. AM VAZUT SI EU EMISIUNEA SI NUMAI CEI DE LA SPITALUL DE PSIHATRIE MAI POT CREDE IN POLITICA PARTIDULUI POPO/N/L/AR ,DAN HOTOMANU. SPUNE DL BALASCAU SI DESPRE ANGAJATI CARE SANTAJAU PERSOANE PENTRU A COTIZA SA NU EXPUNA IN MASS MEDIA FAPTELE PEN ALE ACESTORA. .IUGA CU TRASUL LA FUND,MAI POATE FI ACEST PARTID MORAL? CRED CA NOPTILE NEDORMITE IL FAC PE DAN DIACONESCU SA FIE UN SOMNABUL NAIV ,CA POATE FACE CU STRAINI CEVA PENTRU ROMANIA.OARE NAIVUL DAN CREDE CA ACESTIA VIN SA ADUCA ORI IAU CU EI TOTUL. F.M.. NU DOARME
27 februarie 2012, 22:01
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.