Blog
Dama de companie

Ţara începe să fiarbă. Vacanţele celor care şi le-au permis s-au cam terminat, remanierea a fost mai mult un exerciţiu de imagine, salariile sînt considerabil mai mici decît anunţase guvernanţii, iar zvonurile privind noi concedii fără plată cu forţa la bugetari se înteţesc. În tot acest timp la Botoşani s-a organizat doar un soi de pichetare a fermierilor, care şi aia s-a terminat cu un scandal între organizatori. Ba că unul e prieten cu prefectul, ba că celălalt îşi face imagine politică şi alte dintr-astea.

În ciuda măsurilor nepopulare fără precedent în istoria recentă a României, a disponibilizărilor masive de la instituţii şi a reducerilor drastice de salarii, în Botoşani nu protestează aproape nimeni. Prin învăţămînt se fac sondaje, BNS-ul azi face miting împreună cu Cartel Alfa, a doua zi nu mai face că aşa a primit adresă de la centru, taximetriştii preferă procese şi nu proteste. Faza cea mai tare e la Primărie, unde liderul de acolo cică o să ceară voie primarului să meargă vreo 20 de oameni la miting. Vă imaginaţi cum vine asta, „dl.primar ne aprobaţi să ieşim în faţa Primăriei şi să înjurăm Guvernul PDL?”.

Din nefericire pentru democraţia românească sindicalismul a ajuns să reprezinte orice numai interesele angajaţilor nu prea. Am mai scris aici, în Botoşani se strîng pe an la vreo 20 de miliarde din cotizaţii şi nimeni nu face un control să vadă ce se întîmplă cu ei, cum se cheltuie, în interesul cui? Varianta oficială e ca majoritatea banilor pleacă la Bucureşti şi doar n-o să dea ăia de acolo socoteală amărîţilor de la Botoşani. Dacă ne gîndim însă la Liviu Luca, ăla cu palat de face afaceri cu Vîntu, cred că nici nu mai este nevoie de prea multe explicaţii pe tema asta. Unii intră în afaceri, alţii se folosesc de mişcarea sindicală ca de o damă de companie care să-i paraşuteze în politică. Sînt atîtea exemple şi la nivel central, dar noi îi avem la Botoşani pe Ţarcă, pe Miluţă Timofti, pe Maria Paraschiv, care nu ştiu dacă ar fi ajuns vredată consilieri fără posturile sindicale. Dacă ar şti pensionarii de cîte ori a vorbit lidera lor în Consiliul Judeţean cred că le-ar bate inima ca la 30 de ani. De nervi, bineînţeles...

Dincolo însă de aceste personaje ce aduc aminte mai degrabă de Jimmy Hoffa, vina o poartă şi marea masă a salariaţilor. În primul rînd pentru că ei şi-au ales astfel de lideri şi ei îi menţin în funcţie. În al doilea rînd şi, asta mai ales la Botoşani, este vorba de mentalitatea acestui adevărat tărîm al păcii unde efectul măsurilor luate de Guvern a fost exact invers faţă de cel aşteptat. În loc să avem parte de proteste de amploare, omul tace mîlc acum ca nu cumva să îşi piardă serviciul ăla pentru care, dacă ar face un calcul la rece, ar vedea că îl costă mai mult venitul/plecatul, drumul, mîncarea, pantofii, etc. decît alea 500-600 de lei pe care le mai primeşte. Bănuiesc că ori se descurcă minunat cu remuneraţia asta în bătaie de joc, ori chiar în sistemul bugetar e atît de minunat încît eşti în stare să vii şi cu bani de acasă numai să ştie rudele şi vecinii că tu lucrezi „la birou”. Invers proporţional cu scăderea salariilor a crescut pupincurismul faţă de şefi, doar-doar să nu te trezeşti şi tu pe lista concediaţilor.

Miercuri vorbeam cu un bugetar şi îmi spunea că, la cît de împăcaţi cu soarta sînt oamenii de prin partea aceasta a locurilor, şi în ziua de azi ar fi trăit cu Ceauşescu dacă nu ieşeau în stradă timişorenii, bucureştenii, clujenii, sibienii. Ceauşescu nu mai e. Mai este însă Băsescu...

Sergiu BĂLĂŞCĂU

 

S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Loading...
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
Un articol excelent,oameni buni pregatitiva sa iesiti in strada avind in frunte alti lideri bine Sergiu
16 septembrie 2010, 23:10
Bravo D-le Sergiu !
16 septembrie 2010, 05:56
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.