Blog
Dama de consumaţie iubită de 5.000 de oameni, dar tăvălită rău numai de vreo câţiva

Dragii noștri aleși de la municipiu, care se strâng ei acolo să voteze o dată, de două ori pe lună niște chestii care ar trebui să dezvolte Botoșanii, au mai trecut miercuri, 3 iunie, o limită a penibilului. Au dovedit din nou, dacă mai era nevoie, câtă dreptate avea Einstein când spunea că pe el îl fascinează prostia și nu inteligența, fiindcă inteligența are totuși limitele ei, pe când prostia este infinită.

În principiu, consilierii locali s-au întrunit în ședință ca să repare aberația de săptămâna trecută, când au adoptat o hotărâre prin care FC Botoșani ar trebui să plătească vreun sfert de miliard de lei vechi pentru fiecare meci disputat pe Stadionul Municipal. Ei bine, ce credeți că au făcut astăzi la ședință? Păi au dat vina unii pe alții, că proiectul a fost șmecheresc, că nu li s-a explicat despre ce-i vorba și, oricum, presa este vinovată fiindcă a denaturat adevărul. Așa că, în final, după ce s-au certat iar, cum o fac de vreo trei ani de zile, au sărit peste proiectul cu pricina. Fără amendamente, fără să mai supună ceva la vot, că așa a dat semnalul Eugen, președintele de ședință, și au lăsat-o moartă.


Adică, în clipa asta FC Botoșani trebuie să achite vreo 100.000 de euro pe sezon numai pentru meciuri, iar dacă se mai adună și antrenamentele suma pe puțin se dublează. Oricum, ajunge pe la vreo 200.000 de euro, cam cât dă Primăria Botoșani clubului, ca ONG, pe finanțări nerambursabile. Și atunci nu suntem ca într-un film cu proști? La ce mai dai 200.000 euro dacă îi iei înapoi?


Din capul locului trebuie spus că, atât timp cât vinde bilete, FC Botoșani trebuie să plătească, poate măcar utilităţile, tot aşa cum nu este normal să primească bani de la CJ şi CL şi să pună bilete de un milion de lei vechi. Dar de aici și până la a crește tariful de închiriere a bazei sportive de la 178 de lei la 6.645 de lei este cam distanţa dintre fotbal şi... karate. Înseamnă o majorare de 37 de ori a tarifului. Ce s-a mai scumpit în România de 37 de ori? Și gândiți-vă că România este o țară care numai de lipsa scumpirilor nu se poate plânge.


Dincolo de asta, problema e că, dacă vrei tu ca un ONG oarecare să organizezi o competiție pe Municipal trebuie să dai la vreo 130 de milioane de lei vechi, fiindcă este greu de crezut că într-o oră te poți desfășura. Și atunci intervine fireasca întrebare: cum sprijinim noi sportul cu o asemenea aberație de chirie? Ne plângem că elevii stau toată ziua la computer, că nu mai fac sport, că nu mai ies afară şi de cealaltă parte îi „încurajăm” cu o asemenea chirie.


În calculul chiriei, de care Eugen Ţurcanu susţinea că a tras cât a putut şi a ieşit ceva „decent”, s-a ţinut cont de toate investiţiile şi minunile făcute pe Municipal, de la nocturnă la nu ştiu ce tractoraşe pentru gazon. Pe banii cui au fost făcute toate chestiile astea? Pe banii botoşănenilor. Drept mulţumire, acum le băgăm o asemenea chirie. Şi cine le votează chiria asta? Păi nişte oameni care îşi afişează burţile la tribuna VIP la meciurile FC Botoşani şi care NU plătesc bilet.


Ceea ce se întâmplă cu chiria pentru Stadionul Municipal dovedeşte încă o dată că nu există nici o exagerere atunci când scriem că, deseori, oamenii ăştia ridică mâna fără să citească proiectele, fără să ştie ce scrie acolo. Unii aleşi de la municipiu au aflat cu stupefacţie din Botoşăneanul, a doua zi după şedinţă, ce votaseră cu o zi înainte. Şi a început un concurs ridicol de explicaţii, motivaţii, pretexte. Vicele Buliga, iniţiatorul proiectului, a descoperit (numai după ce am scris noi de chiria astronomică, bineînţeles) că, de fapt, FC Botoşani ar avea gratuitate în baza unei legi vechi de un deceniu, numai că, până acum FC Botoşani a dat bani pentru stadion. Deci Primăria a perceput ilegal bani de la club?

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:42086:FC Botoșani pusă să plătească 100.000 de euro pentru închirierea stadionului la meciuri, bani inclusiv pentru ”tractorașe” și ”semințe” ]]


Sigur, un loc aparte îl are consilierul Eugen Cristian, care în calitate de director la DSPSA a fundamentat tariful pe care l-a catalogat drept „decent”. Oare la fel i s-ar fi părut dacă ar fi trebuit să dea karatişti lui banii ăştia? Tot „tarif decent” erau vreo 130 de milioane de lei vechi pentru două ore? Oricum, sportivul-consilier-director a mai scris o pagină de istorie în administraţia locală. De mai bine de un deceniu şi jumătate, de când scriu despre şedinţele de Consiliu Local, nu am mai întâlnit un ales care să fundamenteze un proiect de hotărâre şi care, atunci când este supus dezbaterii, să nu-l voteze.
Nu putem încheia fără a scrie că întreg circul a fost completat de primarul Ovidiu Portariuc, care s-a apucat iar să-l ia la mişto pe Eugen Ţurcanu pentru că din cauza lui s-a ajuns la o chirie aberantă. Numai că, să vezi surpriză, consilierii PSD au votat exact proiectul iniţiat pe baza notei fundamentate de Eugen. Dar, mă rog, la ei nu se pune, penibili au voie să fie doar liberalii.

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:42153:Edilii s-au scremut câteva săptămâni și-au descoperit că stadionul ar fi gratuit de vreo 12 ani. Nu-i așa... ]]


Fain este însă că miercuri, 3 iunie, nişte oameni de la FC Botoşani au fost făcuţi cetăţeni de onoare. Când este vorba de acordat titluri onorifice, care nu costă nimic, dar care aduc un plus de imagine celor ce ridică mâinile, se votează la greu. Când trebuie să se facă la propriu ceva pentru club este mai dificil. FC Botoşani, ale cărei merite în promovarea oraşului nu vor putea fi vreodată cuantificate, a ajuns un fel de damă de consumaţie pentru aleşii noştri. O folosesc să intre moca la meci, să mai câştige puţin capital electoral, după care o storc de bani. Ce mai contează că vreo 5.000 de oameni chiar o iubesc şi stau alături de ea prin frig, ploaie, ninsoare, arşiţă săptămână de săptămână? Pentru aleşi este un soi de prostituată şi atât.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:42322:FC Botoșani ridicată-n slăvi de primar și consilieri: IATĂ noii cetățeni de onoare  ]]

 

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Chiria mi se pare mica ...vor tolomacii sa vaza fotbal sa plateasca ...de ce sa platesc eu sa se duca bulumacii needucati sa injure si sa sparga seminte acolo ...sa plateasca ...de ce nu dam banii sa facem baze sportive pentru copiii nostri nu pentru fotbalisti de kkao care mai baga si cate un blat din cand in cand
4 iunie 2015, 08:58
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.