Blog
Demisia jigodiilor!
Botoşani a trăit miercuri o zi neagră a existenţei sale recente. 11 mai 2011 va rămâne pentru mult timp de acum încolo ziua măcelului de la padocuri. Ziua în care un oraş ai cărui edili se laudă cu parc regional de distracţii, cu parcare subterană în buricul târgului, cu modernizarea de 40 de milioane a CET-ului şi alte dintr-astea şi-au dat acceptul pentru omorârea a 230 de câini. M-au tot corectat ieri şi mi-au zis că nu e vorba de „omorâre”, ci de „eutanasiere”. Ce-i drept, este o mare diferenţă, „omorât” înseamnă ucis, „eutanasiat” este cu totul altceva, câinii au fost trimişi probabil într-un sejur la munte într-o staţiune cu carne şi oase multe.
Dar nu e loc nici de glume, nici de „miştouri”. Şi asta pentru că ne-am făcut de bafta unei ţări întregi. Televiziunile din România au acordat spaţii generoase celor întâmplate la Botoşani, abundând în cuvinte precum „măcel”, „masacru”, „omor”. Spre seară scandalul a devenit unul mondial. Militanţi pentru drepturile animalelor din SUA şi Canada până în Finlanda şi Suedia au protestat faţă de cele întâmplate şi au trimis petiţii în toată lumea. Celebra agenţii de ştiri „Reuters” a cerut jurnaliştilor din Botoşani instantanee de la eveniment, iar la TV s-au dezbătut pe larg faptele incredibile de la marginea municipiului.
Am spus municipiu şi asta e marea durere. Imaginile terifiante cu sute de câini în saci, cu angajaţi ai unui serviciu al Primăriei aruncând cu cărămizi şi udând ziariştii, cu un consilier local, fost miliţian, blocând accesul oamenilor la padocuri, totul garnisit cu înjurăturile de rigoare, s-au petrecut într-un municipiu reşedinţă de judeţ. Nu la Baranca, nu la Pocreaca, nu la Podriga, ci la Botoşani, oraş „cu anvergură europeană” aşa cum le place unor edili să-l poreclească.
Chiar nu mă mai interesează nici o explicaţie pentru masacrul… ăăăă… pardon, iar am greşit, pentru eutanasierea în masă de acolo. Întreaga poveste e cusută cu aţă albă, de la copiile color făcute de viceprimarul care n-are copiator color şi până la un veterinar demn de Cartea Recordurilor, care trimite patrupezi în ceruri cu o viteză mai mare de un câine pe minut, dar care în anul de graţie 2011 face adrese către instituţii scrise de mână. Calculatorul este deja o chestie mult prea avansată. Şi oricum nu ajută la omorârea câinilor. Oricâte hârtii şi explicaţii or să mai prezinte autorităţile de acum încolo pentru mine este tardiv. Au stat „la cutie” două-trei ore, n-au prea răspuns la telefon, au refuzat să vină la faţa locului, timp în care ar fi putut să fabrice la repezeală nişte hârtii şi un plan, după care au început să curgă şi explicaţii pline de neclarităţi, lucruri care se bat cap în cap, coincidenţe ciudate.
Ceea ce mă miră cel mai tare este că oamenii din spatele măcelului de la padocuri şi-au imaginat că or să eutanasieze 230 de câini şi n-o să-i întrebe nimeni de asta. Culmea este că li se pare normal ce au făcut. Adică sunt nebuni ziariştii din Botoşani, sunt nebuni şi cei din Iaşi şi Suceava veniţi la faţa locului, sunt nebuni şi bucureştenii de la ProTV, Realitatea TV, Antena 3, de la Adevărul, de la Mediafax, sunt nebuni ONG-iştii din Botoşani şi capitală, sunt nebuni şi zecile de oameni de pe alte continente uluiţi de omorul în masă de la Botoşani, numai ei, cei care au girat masacrul de acolo sunt normali.
Românul are o vorbă „când îţi spun doi că eşti beat te duci şi te culci”. Tradus în cazul nostru, dacă nu eşti în stare să hrăneşti 100 – 200 – 300 de câini, la care oricum o mulţime de botoşăneni le aduc de mâncare, tu mare şef într-un oraş care se laudă cu parc de distracţii şi parcare subterană, atunci dă-ţi demisia. De ce boală spuneaţi că s-au îmbolnăvit subit maidanezii? Jigodie? Offf, cred că sunt mult mai multe jigodii printre cei care au acceptat măcelul de la padocuri şi care ne-au umplut oraşul de ruşine. Demisia! Demisia pentru că nici nu mai este vorba dacă respectivii câini trebuiau sau nu eutanasiaţi, ci pentru că în anul 2011, la patru ani de la intrarea în UE, într-un oraş din această minunată ţară, câinii sunt ucişi pe bandă rulantă, o barbarie demnă de alte vremuri şi alte locuri din această lume. Ori asemenea indivizi care îşi bat joc de imaginea oraşului în lume nu au ce căuta în această urbe, darămite să o mai facă şi pe-a şefii. Şefi pe banii „nebunilor” stupefiaţi de masacrarea câinilor, bineînţeles.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
 


Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
Avantajele unui caine vagabond: --/--; Avantajele Eutanasierii: Strazi mai sigure, liniste mai multa, o sursa de microbi in minus, banii dedicatii ingrijirii lor pot pleca spre alte proiecte locale( dac' ar termina odata de asfaltat in zona industriala bine'ar fi). Deci maidanezi - 0; eutanasie - 1. .... Pt aia care ii iau apararea protagonistului acestui articol : Nu, omu' nu face dreptate, atata timp cat e pur subiectiv si total contra edililor.
12 mai 2011, 18:28
mai mult ca sigur nu cainii sunt o jigodie ci insusi Gheorghita care ar trebui in primul rand sa fie eutanasiat.eu sincer l-as impusca pe cacaciosul ala...sa aiba o moarte mai dura...
12 mai 2011, 17:20
Bravo!
12 mai 2011, 16:24
Totul mi se pare grotesc! Inca un motiv de vorba multa si incercari de "insurectie" cand in continuare multi cetateni isi arunca gunoaiele peste tot si haite de caini vagabonzi terorizeaza cartiere intregi. Poate ca va veni CNN-ul ca sa raneasca gunoaiele aruncate de locatari in spatele blocurilor si excrementele de caini imprastiate peste tot? Mai vad ca unii considera ca au si ajuns la putere fara ca sa aiba loc alegeri! Dar asta nu-i ceva nou, nui asa?
12 mai 2011, 15:47
ALATURI DE VICELE GHIORGHITA.1. Eu inteleg show facut de presa (spectacol) - imagini misto (terifiante) cu cani la punga) + plus istericii ala de protectia animalelor acre nu fac nimic concret (doar bla bla), dar in cazurile astea nu se poate merge cu jumatati de masura daca vrei sa faci PERFORMANTA...E SIMPLU - ori ai grija de caini (si bagi al bani in iei pana te plictiosesti in sterlizari - dar facute ca la carte), ori le IEI GATUL la TOTI.Nu se poate sa stam la infinit cu haite pe strada (deja sunt ca lupii)...Stiu e dura decizia... dar E CORECTA (plus ca s-au acoperit bine si de acte cu boala lui peste)...PS - Hai sa incetam cu ipocrizia... |I-o tragem lui Ghiorghita, dar noi nu facem nimic si comentam de pe margine... Hai sa facem, nu sa lasam cainii in strada si sa ne miram ca ii mai rareste primaria.Tin sa precizez ca n-am interese la PRIMARIE (sunt din Bucuresti) si n-am publicitate legata de oamenii de acolo
12 mai 2011, 14:46
@"un donm" Masoara-ti cuvintele, in primul randu, deoarece vorbesti in lipsa de cauza, fabulezi. Chiar imi doresc sa te vad, sa stiu cu ce te ocupi tu, un mare domnu, care jignesti fara scrupule un om care , practic, incearca sa faca dreptate.
12 mai 2011, 14:33
Felicitari domnilor, sunteti demni de Auschwitz, sau va pregatiti pentru....
12 mai 2011, 12:15
Cam asta este parerea romanilor scandalizati de acest subiect:http://poporul.ro/caninii-civilizației/
12 mai 2011, 11:40
Felicitari pnetru pozitie si curaj in abordarea acestei probleme!Se poate face jurnalism adevarat si in Botosani!Va rog sa vizionati si stirea de pe CNN:http://ireport.cnn.com/docs/DOC-605511
12 mai 2011, 11:20
Si ce voiai sa faca acel tip care stiga ca-l bate? Sa ii aduca o dubla de sacarica si sa-l roage frumos sa le dea drumul cainilor ramasi in viata? Pai acei 3 indivizi, Cretini, idioti, imbecili, SCELERATI, prosti, analfaneti, ticalosi, infami, josnici, misei, mizerabili, marsavi, nedemni, nelegiuiti, nemernici, netrebnici,parsivi, infami, lamentabili, mizerabili, nenorociti, debili, si necapabili trebuiesc torturati intr-un mod barbar, ca-n evul mediu, inchisi in custile in care tin ei cainii, udati cu furtunul, si loviti cu pietre. Astia-s niste oameni fara scrupule, ei nu cunosc sentimentul de iubire, ei sunt niste roboti, ca sa nu mai spun si de cei de la conducere, care-s niste corupti, niste anaflabeti, care s-au ridicat pe banii nostrii.
12 mai 2011, 10:47
Demisia jigodie ordinara!.
12 mai 2011, 08:24
FELICITARI
12 mai 2011, 08:18
1. Mare tambalau pentru nimic ! Si nu stiu ce este neclar ! Baietii au aplicat o masura de dreapta : in fond, acesti caini erau batrani si bolnavi, la fel ca si pensionarii. Si nici nu mai erau eficienti (adica erau ca poporul roman : lenes, etc.). Pai, ce-i de facut ? Scapam de ei ! La batrani, pensionari, etc., le reducem pensiile, mai marim impozitele, ii mutam la (padocuri) azile de batrani, si apoi, …vine un Mengele si-i rade ! La caini e mai simplu (ca doar nu-s oameni !). A venit flacaul asta Dr. Pancu-Mengele, si …gata. Voi comunisti nenorociti nu intelegeti masurile de dreapta, si cu asta-basta !2. A ramas ca DSV sa faca o ancheta daca toti cainii erau bolnavi (cred ca acum nici nu mai sunt !). Pai, Dr. Pancu-mengele tunde caini la cabinetul Dr. Vasiliu, este « asistentul » acestuia, iar D.na Vasiliu (sefa DSV) va trebui sa-l ancheteze pe Dr. Pancu. O sa vedeti ancheta cand vor invia cainii.3. Pan la urma, eu cred ca tot opozitia e de vina !!! Si ei au condus orasul, si nu au scapat de caini. Iata ca astia au reusit !!! Au aplicat …reforma, si-au asumat raspunderea,…pai ce mai vreti. In concluzie, jos Marcu, Macaleti, Pietraru, Drelciuc, Dolineashi, si, evident…Ion Iliescu !!! Pe cale de consecinta, sus…(scrieti dv. Lista !)
12 mai 2011, 07:59
Cred ca Ghiorghita trebuie sa pleca, asta ne face de rusine DEMISIA
12 mai 2011, 07:09
balascau esti un frustrat!faci parte dintre jigodii.
12 mai 2011, 06:56
Te-ai inflacarat prea tare. Actiunea de la padocuri trebuie analizata din doua perspective. Cel al moralitatii si cel al legalitatii. Plus ca, nu poti pune in balanta uciderea cainilor cu ceea ce face (sau numai se lauda ca face!) Primaria, gen "audă cu parc regional de distracţii, cu parcare subterană în buricul târgului, cu modernizarea de 40 de milioane a CET-ului". Sunt doua lucruri total diferite. Nu poti pune semnul egal intre ele.
12 mai 2011, 06:16
domnul balascau, imi pare rau sa va spun, dar aveam o parere mai buna despre dvs.eu cred ca ati ratat o ocazie excelenta de a tacea.in fine, sa revenim.ce parere aveti de domnul din filmuletul dat pe protv care spune, citez cu aproximatie:"sar gardul si iti fut o bataie de te caci pe tine"?dar de blonda isterica, o veritabila mahalagioaica de provincie, care loveste cu un obiect metalic gardul si il trimite la munca, sa dea cu sapa?as fi curios cu ce se ocupa suava faptura ca dupa cum arata are aerul de a lucra pe centura si nu la renovari daca intelegeti ce vreau sa spun.dar de faptul ca au fortat intrarea, au distrus poarta, au patruns ilegal in incinta si au dat drumul la niste caini care pot fi bolnavi, boala pe care numai un medic veterinar poate sa o confirme?dar de faptul ca l-au acuzat pe angajatul ala ca e beat?acum fie vorba intre noi si mie mi se parea beat, dar in lipsa unor probe clare, mai exact o alcoolemie, tipul va poate da in judecata pentru calomnie si castiga relativ usor.discutiile despre eutanasiere pot continua la nesfarsit, parerea mea ca eutanasierea cainilor vagabonzi este NECESARA, romania si mai ales botosani sunt prea sarace sa-si permita sa cheltuie bani aiurea, sunt cu totul alte prioritati mult mai importante.singurul lucru de condamnat ar fi daca a fost vb de cruzime.atat timp cat niste oameni chipurile educati si chipurile cu o anumita cultura si evident cu o gramada de pretentii se comporta ca in filmuletul de la protv, ma scuzati, dar comportamentul angajatilor alora mi se pare peste conditia lor sociala.las acum locul curvelor virgine sa-si dea cu parerea.
12 mai 2011, 01:57
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.