Blog
Desfiinţarea judeţului pe axa Băsescu – PDL – Flutur – Flutur
Atât preşedintele României Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, cât şi prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur şi preşedintele PDL Botoşani Cătălin Flutur ne-au recomandat să nu judecăm emoţional proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Ca atare, am să încerc să mă despart pentru câteva minute de sentimentul acesta şi să enumăr câteva fapte, declaraţii, întâmplări şi să vă las pe dvs. să trageţi singuri concluziile.
-    Noiembrie 2008, PDL câştigă alegerile parlamentare cu un scor de peste 30%, nici un lider nu vorbeşte de necesitatea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării.
-    Decembrie 2009, PDL prin candidatul Traian Băsescu câştigă şi alegerile prezidenţiale, PDL este încă primul partid al ţării, nici un lider nu vorbeşte de necesitatea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării.
-    Mai 2011, după măsurile foarte dure sociale şi economice adoptate PDL ajunge în sondaje undeva între 17% şi 19%, unul din cele mai proaste scoruri din ultimii cinci ani. USL, chiar şi în scădere, are peste 50%, ceea ce însemnă că şansele aleşilor locali PDL de a rămâne la putere sunt foarte reduse.
-    14-15 mai 2011, are loc Convenţia Naţională a partidului, la care PDL îşi numeşte secretari generali adjuncţi pe regiuni.
-    14-15 mai, la Convenţia Naţională a partidului nu se aminteşte mai nimic de preşedinţii consiliilor judeţene, în schimb se pune mare accent pe primari.
-    23 mai, preşedintele Băsescu lansează ideea că pentru accesarea fondurilor europene este necesară reîmpărţirea ţării. Nici un oficial PDL de la nivel naţional sau local nu a mai spus vreodată clar şi răspicat acest lucru.
-    27 mai, preşedintele PDL Botoşani Cătălin Flutur susţine într-o conferinţă de presă că este necesară reîmpărţirea ţării pentru a putea accesa fonduri europene. Este pentru prima dată când face această afirmaţie într-un cadru oficial.
-    27 mai, primarul Cătălin Flutur anunţă în aceeaşi conferinţă de presă iminenta adoptare a legii privind desemnarea primarului dintr-un singur tur şi recunoaşte că astfel edilii şefi în funcţie „au o şansă în plus”.
-    30 mai, cu larga susţinere a PDL Camera Deputaţilor adoptă pe articole alegerea primarilor din primul tur.
-    8 iunie, încep să apară tot mai multe informaţii precum că o bună parte a actualelor servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Prefecturii vor trece la primării.
-    9 iunie, preşedintele CJ Suceava şi totodată prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur este primul lider politic din Moldova care îşi face publică intenţia de a candida la preşedinţia viitorului mega-judeţ.
-    10 iunie, Comisia Europeană comunică oficial că pentru accesarea din 2013 a fondurilor UE nu este necesară reorganizarea administrativ-teritorială a României.
-    10 iunie, Traian Băsescu organizează o conferinţă de presă în care susţine din nou regionalizarea, nu mai aminteşte ceva despre necesitatea de a accesa fonduri europene, ci vorbeşte de debirocratizare, dând ca exemplu existenţa a 41 de inspectorate de poliţie şi faptul că în legea organizării administrativ-teritoriale a statului din 1968  ţara este încă denumită „Republica Socialistă România”.
-    10 iunie, PDL Botoşani organizează o conferinţă de presă în care Cătălin Flutur nu mai menţionează ceva despre necesitatea de a accesa fonduri europene, ci vorbeşte de debirocratizare, dând ca exemplu existenţa a 41 de inspectorate de poliţie şi de faptul că în legea organizării administrativ-teritoriale a statului din 1968 ţara este încă denumită „Republica Socialistă România”.
-    14 iunie, presa centrală scrie că senatorul PDL Iulian Urban vorbeşte şi despre un proiect de comasare a localităţilor cu o populaţie sub 5.000 de locuitori. La Botoşani, primele comune afectate ar fi cele înfiinţate în ultimul deceniu şi care sunt conduse numai de primari din opoziţie.
-    18 iunie, PDL Botoşani emite un comunicat de presă în care unele pasaje sunt copiate cuvânt cu cuvânt dintr-un discurs al lui Traian Băsescu pe tema reîmpărţirii ţării, cu accent din nou, pe exemplul cu 41 de inspectorate de poliţie.
-    20 iunie, Botoşăneanul.ro termină un sondaj online cu peste 700 de respondenţi în care 56% dintre aceştia se pronunţă împotriva proiectului PDL de reorganizare administrativ-teritorială. Mediafax derulează un sondaj asemănător şi tot 56% dintre participanţi îşi exprimă dezacordul faţă de reîmpărţirea ţării.
-    20 iunie, Traian Băsescu, Emil Boc şi PDL refuză cu obstinaţie organizarea unui referendum pe tema comasării judeţelor. Cei care atunci când se aflau primii în sondaje cereau mereu „să ne întoarcem la popor”, fug acum de popor ca de plutonul de execuţie. 
Sergiu BĂLĂŞCĂU  


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Mi-as dori ca cetatenii sa nu uite la data alegerilor, compotramentul execrabil al celor de la PDL, in frunte cu Fluturas, care obedient fiind lui Base si ciolanului, trece peste orice fel de principii, de bun simt in primul rand.
21 iunie 2011, 08:07
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.