Blog
Deşteaptă-te Madame Sindy

S-a întîmplat cam aşa. De la sindicatul dumneai n-am văzut decît vreo cinci femei zgribulite, ea a venit cu o întîrziere de vreun sfert de oră la miting, s-a dus val-vîrtej la Oroşanu, i-a înhăţat microfonul din mînă şi a făcut-o pe-a DJ-iţa de miting: „Noi vom învăţat, voi ne-aţi trădat”, „Ru-şi-ne! Ru-şi-ne!”, „Deşteaptă-te române!”„Noi v-am instruit, voi ne-aţi minţit” şi alte dintr-astea. A avut iarăşi o tentativă de cîntec, dar tura asta am scăpat. Chiar şi fără cîntec lumea s-a cam încălzit însă la „recital”, spiritele s-au încins şi oamenii au început să strige „Jos Băsescu”. Ei bine, tanti sindicalista ce credeţi că a făcut? A umplut piaţa de decibeli? Nu... A început să le explice protestatarilor, ălora care li s-a tăiat un sfert de leafă şi sînt ameninţaţi cu concedieri, ălora pe care întîiul marinar al ţării îi fugăreşte din ţară, ălora în care n-are încredere şi pleacă să se trateze prin străinătăţuri, deci tuturor acestora a început să le explice că n-are nici un rost să scandeze aşa ceva întrucît au strigat similar şi pentru foştii preşedinţi Iliescu şi Constantinescu şi cui i-a folosit? Eventual poate chiar să aplaude, să facă o reverenţă sau o chetă ceva ca să nu mai circule Băse cu Loganul.

Faza s-a repetat şi cu prefectul. Oamenii s-au cam enervat că cel care reprezintă Guvernul în judeţ nu coboară să le zică el cîteva şi ei vreo două şi au început să strige şi „Jos prefectul”. Iar a intervenit Madame Sindy, care în esenţă avea dreptate că nu prefectul le-a tăiat salariile şi nici el n-o să lea dea înapoi 25%, numai că la chestia asta trebuia să se gîndească şi atunci cînd a incitat oamenii cu tot felul de lozinci. Care nu erau strigate pe poligonul auto sau pe cîmp, ci în faţa Prefecturii şi atunci pe cine îţi verşi nervii? A fost o fază dintr-aia şi să-mi scuzaţi comparaţia, dar a fost ca atunci cînd o femeie se dezbracă în faţa unui bărbat şi cînd şi bărbatul vrea să... să înţelegeţi dvs., ea pleacă la o şedinţă de shopping.

Atitudinea şefei de la SIP nu ar trebui însă să mai mire. Tot aici scriam cîndva că a devenit o obişnuinţă pupatul în fund al şefului şefilor din învăţămînt, ameninţări cu proteste dacă îndrăzneşte cineva să-l dea afară şi alte dintr-astea care durează fix pînă îl dă afară şi vine următorul... următorul la pupat.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
inpuff.ro
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Domnule "jurnalist", cât timp aţi lucrat în sistemul de învăţământ? Cât timp aţi fost membru al Sindicatului condus de DOAMNA ŢIPIRIGAN?Vă răspund tot eu: DELOC.Unde sunt cei pe care DOAMNA ŢIPIRIGAN i-a ajutat de-a lungul timpului?(Multi probabil acum râd)Cine o fi inventat cuvintele "tradare " sau "tradator" a trăit sigur în România.
21 septembrie 2010, 13:30
Articolul este obiectiv si la obiect. Pacat ca sindicalistii pe care-i pastoreste madam saciz nu s-au pris inca facindu-i jocul pasrsiv si total interesat. Ca deh. Madam tre sa iasa la pensie macar lider de sindicat local daca nu chiar national. Vrabia malai viseaza.
21 septembrie 2010, 10:31
Articolul este obiectiv si la obiect. Pacat ca sindicalistii pe care-i pastoreste madam saciz nu s-au pris inca facindu-i jocul pasrsiv si total interesat. Ca deh. Madam tre sa iasa la pensie macar lider de sindicat local daca nu chiar national. Vrabia malai viseaza.
21 septembrie 2010, 10:31
Articolul este obiectiv si la obiect. Pacat ca sindicalistii pe care-i pastoreste madam saciz nu s-au pris inca facindu-i jocul pasrsiv si total interesat. Ca deh. Madam tre sa iasa la pensie macar lider de sindicat local daca nu chiar national. Vrabia malai viseaza.
21 septembrie 2010, 10:31
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.