Blog
Dictatura ţăranilor în PDL Botoşani
Portocaliul de la Botoşani capătă de la zi la zi o paloare de porumb pus în hambare. Nu e o încercare de a face o figură de stil, ci o realitate. Ceea ce la început a părut a fi doar o glumă începe să prindă tot mai mult contur: la Botoşani partidul de guvernământ a cam ajuns la mâna primarilor  de la sate. PDL-ul de aici calcă apăsat pe urmele PNL-ului „intelectualilor” Ţurcanu şi Romanescu, ţinta ironiilor de odinioară marca Flutur sau Diaconu. Primari de pe la Hăneşti sau Brăieşti, foarte la curent cu problemele judeţului şi ale ţării, au ajuns să pună la colţ parlamentari, directori, să facă strategii şi, aud mai nou, nu ar fi tocmai străini nici de lovitura de palat de la APIA. Cică i-ar fi deranjat şeful de acolo, aşa că s-au gândit ei că ar fi nimerit să-i dea un „eject”.
Sigur că lumea satelor trebuie reprezentată într-o structură de conducere a unui partid, mai ales atunci când vorbim de formaţiunea de la guvernare. Numai că, asemeni întregii ţări, şi în PDL s-a mers dintr-o extremă în altă. Dintr-o filială condusă aproape exclusiv de la municipiu, s-a ajuns să fie coordonată de pe la Răchiţi, Mileanca, Stăuceni, Corni, Mihălăşeni şi alte „metropole” dintr-astea. Cel puţin teoretic şi strict politic Constantin Pitorac de la Flămânzi îi dă ordine lui Mihai Ţâbuleac de la CJ, că aşa-i mai nou în PDL, şeful judeţului să fii, tot pleci capul când treci prin comuna... pardon, prin oraşul răscoalei de la 1907. Şi asta fiindcă primul e prim-vicepreşedintele filialei judeţene, iar celălalt un umil membru al Biroului Permanent Judeţean,  funcţie pe care a căpătat-o prin statut, că dacă se ajungea la vot aveau grijă sătenii să-l rezolve şi pe el.
Şi dacă ar fi doar asta. Trist este că printre vicepreşedinţii care hotărăsc aşa în general cam ce e bine să se întâmple în dragul nostru judeţ îl regăsim, de exemplu, pe Ioan Urscahi, primar de Mileanca. Trecem peste trecutul lui PRM-ist, însă nu putem trece şi peste trecutul din comunism. Nenea ăsta, care acum e primar şi mare şef la PDL şi-a turnat la Secu’ tocmai un coleg de partid, care e numai profesor de istorie şi director al Casei Corpului Didactic. Gică Manole îi spune omului care e coleg cu un turnător. Printre vicepreşedinţi îl regăsim şi pe Vasile Adăscăliţei. Ei, omul ăsta, până prin primăvara anului trecut, a fost membru cu state vechi la PC. Era vice la Răchiţi, primarul a decedat, ex-militarul care şi-a dat puţin statul în judecată pentru că nu-i plăcea cum i-a recalculat pensia (statul ăsta de acum, condus de PDL, la el mă refer, pe el l-a dat în judecată), a lăsat baltă conservatorismul, a trecut la PDL, a ieşit primar, iar din aprilie e vice la PDL. Adică, de exmeplu, este şeful la toţi PDL-iştii ăia din municipiu care au cam făcut filiala PDL la Botoşani. Şi exemple de genul ăsta ar mai putea continua.
Au trecut aproape trei luni de zile de la alegerile din PDL şi n-am auzit nici unul dintre prim-vicepreşedinţii de la sate aleşi atunci, nici un vicepreşedinte rural, nici un secretar executiv de pe la vreo comună, să iasă la bătaie, să zică şi el ceva de USL, de reîmpărţirea ţării, să ia apărarea partidului. Nu, ei sunt şefi când e vorba de primit bani de la Guvern sau când e de pus o pilă pentru nu ştiu ce proiect. Când e de ieşit la bătaie nu mai e treaba lor, atunci ei sunt nişte membri umili de partid care-şi văd de comuna lor şi pe care-i dă altruismul afară din casă. Că din partid bag de seamă nu-i mai dă nimeni.
Sergiu BĂLĂŞCĂUChiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Daca au fost VOTATI,ce sa le faci..
10 iulie 2011, 13:22
Mare dreptate are jurnalistul. Aceeasi istorie marcata de PRM a carui membru marcant a fost, o are si Primarul Pomarlei. Iar ca profesie ce sa va mai spun... fotbalist de meserie si in prezent la cei peste 45 de ani isi completeaza studiile la o facultate in care ca multe alte facultati inca nu a ajuns reforma de la bacalaureat. Dar va veni si timpul cand batranii se vor orienta acolo unde trebuie si vor astepta pensia cu demnitate acceptandu-si conditia profesionala ce au realizat-o la momentul potrivit. Mai cunoastem pe unul care spunea ca de stia ce simplu se face o facultate ar fi facut-o mai demult.... Si cand te gandesti ca personaje ca acestea au in mana carma judetului ... simti cum boala asta fara leac te doboara... Ce vremuri...
7 iulie 2011, 23:30
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.