Blog
Dragi PSD-işti, apucaţi-vă de furat
Titlul nu e o poantă şi nici o încercare de ironie, ci o concluzie firească la poziţia liderului judeţean al social-democraţilor vis-a-vis de scandalul de la Răchiţi. Ce s-a întîmplat în rezumat acolo? Candidata PSD-ului la Primărie a rămas fără loc de muncă şi la plecare a cam şters tot ce era prin calculator, deşi erau datele instituţiei şi nu ale ei personale şi a mai plecat şi cu nişte documente acasă. Este vorba de soţia primarului decedat în primăvară şi dată fiind drama femeii chiar nici nu vreau să insist prea mult asupra faptelor ei, mai ales că am convingerea că disponibilizarea, deşi pare legală, nu s-ar fi produs niciodată dacă era vorba de vreun PDL-ist.

Cel puţin supărătoare mi se pare însă atitudinea şefului filialei PSD faţă de cele întîmplate. Senatorul Marcu a făcut o criză de nervi cînd i s-a cerut să-şi precizeze poziţia faţă de cele relatate. Ca orice om politic aflat într-o asemenea situaţie a pus şi el repede placa aia cu „astea nu-s importante”, „altele sunt problemele ţării”, adică e aceeaşi tactică prăfuită ca, atunci cînd unul de-al lor a cam comis-o, să se minimalizeze ceea ce a facut şi să se încerce îndreptarea atenţiei spre alte chestii, care ar fi cu adevărat importante. Teodora Buliga era importantă în campania electorală, era importantă cînd era adusă la conferinţa de presă de la partid, era atunci un membru destoinic, bun, pregătit, etc., etc., şefii ei politici nu mai pridideau cu laudele şi consideraţiile ş.a.m.d. Cînd femeia a cam călcat strîmb brusc nu mai este importantă, ce a făcut (dacă chiar a făcut) este o chestie derizorie şi alte dintr-astea.

Cînd fură Roberta de la PDL e infractoare, e fraudă, e nesimţită, cînd fură unul de la PSD e un lucru nesemnificativ, e răzbunare politică şi alte bazaconii de genul acesta. Tactica asta mă duce cu gîndul la Ţurcanu, care atunci cînd era la putere şi comanda controale la finanţişti cică o făcea „finuţ”, iar acum, cînd fac şi „portocaliii” asta, e mafie. Cînd ei aduceau nu ştiu ce bani în judeţ era „lobby”, cînd aduc alţii bani fac „trafic de influenţă”.

Revenind însă la senatorul Marcu, am constatat că e supărat că presa ar manifesta „docilitate” faţă de PDL. Nu mai are rost să spun acum că nu-i aşa pentru că ziarul acesta vorbeşte singur pentru cît de docili la adresa puterii sunt cei care scriu la el. Pot însă spune că şi eu sunt supărat pe PSD pentru „docilitatea” manifestată pe plan local faţă de PDL. Şi eu sunt supărat că la cele mai importante hotărîri adoptate în acest an în Consiliul Judeţean PSD a votat alături de PDL şi a devenit astfel părtaş la dezastrul bugetar din Botoşani. Şi eu sunt supărat că tot mai multe instituţii din subordinea Consiliului Judeţean au şefi de la PSD, deşi voi o faceţi pe-a partidul de opoziţie. Şi eu sunt supărat că într-un oraş în care pînă şi porţile stadionului au ajuns portocalii, în afară de Vîzdoagă şi Pietraru, nu prea aud un consilier PSD care măcar să mîrîie la primar. Şi eu sunt supărat, apropos de portocaliu, că sediul termoficării botoşănene a fost colorat în portocaliu cu largul concursul al PSD-iştilor care au adoptat bugetul termoficării. Şi eu sunt supărat că într-o mulţime de consilii de administraţie conduceţi cot la cot cu PDL-işti. Şi eu sunt supărat că de vreo 10 conferinţe de presă încoace nu ştiu dacă aţi prezentat două măgării adevărate făcute de PDL-işti de la Botoşani.

Adică e foarte simplu să faci parte dintr-o mulţime de structuri de conducere locale alături de PDL-işti şi ca să arăţi că, totuşi, faci opoziţie, îi înjuri şi tu pe Băsescu şi Boc, că pe Ţâbuleac şi Flutur nu prea poţi că după aia te zboară de prin consiliile de administraţie şi alte chestii dintr-astea. Bine c-o mai fac nişte jurnalişti,  „docili”, aşa cum îi vedeţi voi, că doar de asta îmbătrîneşte PSD-ul în opoziţie, că voi faceţi opoziţie de vă dau lacrimile, iar jurnaliştii sunt, ca să-l citez pe senator, „atît de docili faţă de actuala putere”.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
Loading...
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Loading...
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
Nu ne mira atitudinea lui Marcu,vai ce e acolo la PSD ,cum sa nu tina Marcu cu infractorii din partid cind este si el uns u c...at,de o curva si deputatul ei,stie toata lumea,stie tot partidul de sus in jos,dar cum sa vorbeasca vreodata,nu se poate,ca loveste singur in maria sa,asa ca ii vom vedea defilind zimbindu-si unii la altii in partid pina la adinci batrineti,ca altfel se strica familii si buna e o curva o data,de doua ori,daca ai luat hapul da mai bine este parca acasa,nu ,si matale domnule Marcu?
10 octombrie 2010, 13:07
Senatorul asta nu e cumva MACALETI C ? SCRIE EXACT CUM VORBESTE, VAI DE CAPUL PSD-ISTILOR, s-au inhaitat cu PDL_istii pe unde lucreaza si nu mai este nici o diferenta de opinie. TOTI ISI ROTUNJESC VENITURILE DIN BANII PUBLICI SI DANSEAZA IMPREUNA. ASA SE AJUNGE LA UNIFICAREA PDL CU PSD. Ramane nenea Marcu de la PSD cu MARCU REVOLUTIONARUL, UNIFICATI.
8 octombrie 2010, 12:45
lasa ca PSD Botosani a batut demult palma cu PDL BT, adica sunt niste loaza fara personalitate care nu ies din cuvantul lui Tabuleac si Flutur, oi fara caracter, care ar canta in struna oricui i-ar da o functie, ce principii? ce psd? nu exista asa ceva, EXISTA NUMIA INTERESE, e o putoare acolo in sediu de-ti vine sa vomiti, pute a curvasareala, a incompetenta, a lasitate, a tradare, a securist informator de rand, a coruptie si delasare, acu*si zic ca sunt pe val...pe dracu, molaii si popandaii care asteapta acum sa guverneze s-ar putea sa ne bage in rahat de o mie de ori mai tare ca Basescu, macar Basescu tine la tara lui, astia ar vinde-o cum ar vinde-o pe masa ptr. onoruri si functii.....i-a instruit bine madam Frasana-3 mandate si ALTE JIGODII ROSIATICE, pe o parte, portocalii pe alta, galbioare pe cealalta, ce politica dle? Politica de le noi la BT este formata din indivizi bagati in gasti, asa zis de doctrine diferite, in care primeaza interesul personal si incompetenta, ca un om cu valoare are treaba, isi face treaba, are afaceri, are de rezolvat lucruri serioase, insa handicapatii astia, sug pe la diverse institutii publice salariu+spaga si dupa amiaza merg la partid, ca sa scape de nevasata sau sa se mai fu....clandestin...in conferintele de presa zic ca ei fac politica, trebe scuipati
8 octombrie 2010, 12:41
Balascau vrea senzationalul, succesul jusnalistic iar cei care si-au spus opiniile pina acum sunt doar simpli acoliti si, bineinteles, lipsiti de o educatie solida.Documentele oricarei administratii sunt publice. Daca doamna Buliga a sustras documente clasificate si sunt dovezi in acest sens, atunci acesta poate fi numit furt.Daca nu, atentie la ceea ce spuneti ca s-ar putea ca totul sa se intoarca impotriva. Eu nu fac parte din nici un partid politic si cred ca trebuie sa dam dovada de maturitate si simt civic.
8 octombrie 2010, 11:44
Uita-te cum au sarit "pesedeii". Uita-te la ai, ba, dupa mintea voastra numai PDL-ul fura in tara asta, cind fura ai vostri sint dezinformari si zvonuri. Cind se scrie de PDL-isti ziaristii sint OK, cind scriu te magariile voastre se compromit. Hai ca-mi placeti
8 octombrie 2010, 09:27
Domnule balascau sunt dezamagita de maniera in care ati scris acest articol criticandu-l pe senatorul Gheorghe Marcu, e deranjant mai ales titilul faza cu furatul e deplasata ,,,eu as zice sa va informati inainte de totsi sa veniti cu articole pertinente ca un ziarist profesionist ce va pretindeti.
8 octombrie 2010, 09:01
Auzi bai la asta cica se compromite. Baaaa, dar parca il laudati cind dadea in PDL-isti. Atunci nu se mai compromitea... Mama, mama ce-o sa fie cind o sa ajungeti voi la putere. Bine peste vreo 30-40 de ani
8 octombrie 2010, 08:36
Acuma ce doreai domnule Balascau....Marcu sa-si atace proprii oameni....si mai ales o femeie careia i-a murit sotul recent...CHIAR CREZI CA ADASCALITEI ESTE ASA CURAT ????
8 octombrie 2010, 08:20
NU INCAPE NICI O INDOIALA CA LA BOTOSANI, IASI, SUCEAVA, MOLDOVA IN GENERAL, PSD-UL TINE IN BRATE PDL-UL. SUNT MAI BUNI PRIETENI DACAT DACA ERAU DIN ACELASI PARTID . ASA CA SDP-ULE VEI MAI AVEA PUTEREA DUPA 2040, AI PIRDUT-O IN 2004 SI TE VEI ROTI CU 360 DE GRADE ABIA IN 2040. ASA ESTE PENTRU A PASTRA FUNCTIILE, PSD-ISTII DIN TOATE STRUCTURILE STATULUI, CA AICI E MALAIUL, LASTAT, SUG IMPREUNA CU PDL-ISTII, CA DE, E CRIZA.SE MAI FAC EI CA NU LE PLACE DE PDL, DAR NUMAI CAND SUNT INTRE EI PSD-ISTII. IN REST, BANUL N-ARE MIROS. Alftel cum va explicati ca TOTI PSD_isitii sunt in functii , pe locul 2 si nu fac mai nimic.
8 octombrie 2010, 07:56
Domnule Balascau,cine v-a informat trunchiat atitudinea D-lui Marcu fata de cele intamplate la Rachiti ?De ce scrieti articole cu informatii de la alte persoane,de ce va compromiteti ca ziarist,de altfel, foarte bun ?Prieteneste,va recomand sa scrieti exact ceea ce vedeti D-stra,ceea ce intervievati D-stra.
8 octombrie 2010, 06:51
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.