Blog
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2

Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.

Ca să înţelegem: Elsaco sponsorizează FC Botoşani sau FC Botoşani sponsorizează Elsaco?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Botoşani a făcut astăzi cel mai prost transfer din istorie. Cornel Şfaiţer este omul care practic a readus fotbalul la Botoşani, despărţirea de el face mai mult decât pierderea unei întregi echipe. Vorba aceea cu „şi-au tăiat craca de sub picioare” se potriveşte de minune pentru ceea ce se întâmplă la club.


Dar omul este de înţeles. Nu îţi poţi asocia o imagine clădită în decenii de fotbal cu meciuri precum Botoşani – Chiajna.


Tot aşa cum, financiar vorbind, poate că s-a săturat să vadă ce se întâmplă la club.


Fiindcă devine aproape imposibil de înţeles ce se întâmplă la echipă. 700.000 de euro pe Moruţan (Becali s-a scăpat cu un milion, dar mă rog), 400.000 pe Golofca şi 200.000 pe Bordeianu. Şi asta doar în ultimul sezon.

 

Fac 1,3 milioane de euro, iar banii au plecat la Elsaco.

 

Şi noi care credeam că Elsaco sponsorizează FC Botoşani şi nu FC Botoşani sponsorizează Elsaco. De câte ori se vinde un jucător auzim aceeaşi poveste: clubul avea datorii la Elsaco şi trebuie să îşi plătească datoriile. Care datorii să nu mă întrebaţi cât sunt că de câţi oameni am întrebat şi eu fiecare mi-a spus altceva. Şi apoi, cum adică avea „datorii”, păi reclama uriaşă pe care compania şi-o face prin intermediul clubului nu se plăteşte? Se împrumută?

 

4 milioane de euro, bani publici în club şi în stadion


Valeriu Iftime este de înţeles până la un punct. E clubul omului, face ce vrea cu dânsul. Dacă vrea să-i dea foc – şi plastic vorbind asta e impresia pe care mi-o lasă – e liber să o facă. O spun fără nici o urmă de ironie, chiar este de admirat. Să nu cumperi de la promovarea în Liga 1 nici măcar un singur jucător şi să vinzi de câteva milioane de euro, ăsta da cap de afacerist. Să convingi Consiliul Judeţean şi Primăria să-ţi dea atâţia bani, iar CJ-ul şi municipalitatea să nu aibă nici un cuvânt de spus la club, nici măcar să „ajusteze” preţurile la bilete, asta da persuasiune.  


Dar are totuşi o responsabilitate faţă de acest oraş şi acest judeţ. Şi responsabilitatea vine din cele peste două milioane de euro pe care, cumulat în ultimii zece ani, Primăria şi Consiliul Judeţean le-au băgat în acest club prin finanţările pentru ONG-uri. Şi mai vine şi din celelalte vreo două milioane de euro investite în stadion, lucrări care au presupus instalarea nocturnei şi a sistemului de încălzire al gazonului. Nu mai amintesc acum cine a câştigat licitaţia şi cine a montat nocturna…


Se adună vreo 4 milioane de euro băgaţi de contribuabili în fotbal. Iar când e vorba de dat bani echipa este a oraşului, a judeţului, a tuturor şi trebuie să contribuim. Când vin banii pe transferuri nu mai este clubul nostru, este clubul lor şi suntem anunţaţi obsesiv că „Elsaco este proprietarul clubului”. La dat e echipa noastră, la luat e echipa lor.

 

Despre cifre şi înjurături


De câte ori am scris despre bugetul clubului şi preţurile uneori nesimţite de la bilete (cum să pui 100 de lei bilet unui om care deja prin taxele şi impozitele plătite îţi sponsorizează clubul?) m-am ales doar cu înjurături şi ameninţări. Dar niciodată, repet niciodată, cu un buget. Să vedem şi noi negru pe alb cum stăm şi care-i adevărul. Am fost contrazis cu invective, dar nu cu cifre.


De la FC Botoşani tocmai au plecat oamenii care au adus jucători pe zero lei şi zero bani şi care apoi au fost vânduţi pe sute de mii de euro. Iar Moruţan este cel mai bun exemplu. Și autorii reali ai transferurilor probabil s-au săturat să vadă cum banii trec prin club ca expresul prin gară şi se opresc în stația de pe strada Pacea.


Dar nu-i bai, a rămas să se ocupe de fotbal un domn care până anul trecut se ocupa de vânzarea laptelui.


Aaaa şi un băieţaş care se apropie de 40 de ani şi n-a reuşit încă să termine 12 clase.

 

Când pe stadion ai spectatori doar cât Chiajna şi Voluntari înseamnă că jucăria s-a defectat


Fotbalul nu se joacă cu apometrul şi nici măcar cu repartitorul. Şi asta o să se vadă la anul pe vremea aceasta când vom discuta la trecut despre FC Botoşani.


Îmi doresc să mă înşel, dar după 20 de ani de presă şi peste trei decenii de mers neîntrerupt la meciuri tare mi-i teamă că voi avea dreptate.


Cel mai dureros din toată această poveste care se apropie cu paşi apăsaţi de sfârşit este că echipa se identifică tot mai puţin cu oraşul şi tot mai mult cu business-ul unui singur om. Şi asta se vede în tribune, unde am ajuns să avem cam tot atâţia spectatori cât au Chiajna şi Voluntari.


D-le Iftime, uitaţi-vă la nişte poze făcute în tribune acum trei-patru ani şi comparaţi-le cu cele din 2018! Dincolo de bugete, de transferuri, de preşedinţi, este dovada supremă că undeva s-a greşit.

 

loading...
Fotbaliștii de la FC Botoșani, șocați și ei de pustiul din vestiar: Și eu sunt surprins că suntem puțini LISTA
Șfaițer confirmă ruptura de Iftime: Nu au ce să-mi reproșeze. Sunt singurul conducător de club care n-am luat bani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Să mă ierţi nea Costică
… Fiindcă noi am fost prea ocupaţi cu ale noastre şi tu ai plecat dintre noi pe nesimţite.
S-au pişat pe capul nostru
Şi să nu-mi spuneţi că sunt grobian fiindcă la ce personaje avem pe lângă noi cred că sunt şi suntem mult prea fini. Şi tocmai asta-i marea problemă.Şi nici nu cred că oamenii aceştia merită un alt comportament din partea noastră.
Prostul de serviciu de la PNL
… Este neapărat tânăr şi deci visător. El chiar crede în Adam Smith, în Brătieni şi pune botul la discursurile sforăitoare de la TV ale PNL-iştilor.
astratex.ro
Bine c-a murit şi Ioan Gyuri Pascu ăsta
Afirmaţia asta mi-a fost dat să o aud luni seară, la câteva ore după ce vestea stingerii artistului care a bucurat sufletele a milioane de români s-a propagat în întreaga ţară.
Scrisoare din Centrul Vechi. Cu tot cu flegme
Când scriu aceste rânduri un puradel şi-a făcut poartă de fotbal din uşa redacţiei şi şutează cu sete. Alţii doi au organizat un concurs de flegme şi ne tapetează geamul. Câţiva paşi mai încolo vreo 15 romi stau îngrămădiţi la o bancă şi joacă barbut. Ca de obicei, nu-i ţipenie de poliţist, local sau nelocal, prin zonă, iar minoritarii fac ce le trece prin cap.
Cu bine, căpitane!!!
29 mai 2016.A fost ultimul meci în care Botoșanii l-a iubit pe Mișu, fiul adoptat tocmai din Camerun de iubitorii sportului cu balonul rotund. ”Mișu, Mișu, Mișu” am tot auzit în ultimele meciuri pe Stadionul Municipal.
Adevărul despre Cornișa
Prima dată am auzit de Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa în campania electorală din 2008, când Cătălin Flutur a prezentat niște planșe. Trebuie să recunosc din capul locului că mi s-au părut niște SF-uri, mai ales că proiectul fusese scos la lumină înaintea alegerilor. Adică noi aveam și încă avem străzi (mă rog, e cam mult spus ”străzi”) neasfaltate, mii de șomeri, mii de oameni plecați în străinătate, dar făceam un mega-parc de distracții.
Un gigolo transformat în țăran
Tocmai ne-a sunat un domn revoltat, supărat, enervat din cale afară că i-am dat în Botoșăneanul o poză... prea de aproape și i se văd ridurile. I-am răspuns că asta este o dovadă că avem aparate performante și că reporterul se pricepe bine și la fotografiat. A spus că îl iau la mișto. Păi tu ești om serios?
Ne-a sunat şi beizadeaua candidatului la Primărie
Da, pe la vreo 3 după-amiază. Vorbise deja cu autorul articolului, însă nu fusese… satisfăcută de răspuns. A fost cea mai… deplasată, ca să nu-i spun în alt mod, reclamaţie pe care am primit-o de la începutul anului.
adi,dobitocule,pune mana pe carte si nu mai scrie miau ca pisica,adi,cu litera mica!!!!!!!!!
19 iunie 2018, 08:50
Baiiiii, un cetatean'.... te-ai trezit tu sa vorbești acum despre acest reportaj? Te deranjează cumva? Ești de partea celor afectați? Ești cumva unul din aia care mulg tara asta și vreți totul dijeaba? I. Acest articol este prezentat totul 100%real.Nu e nici un fake stai liniștit. Ce-ți vad ochi e real. Nu mai trai din povestiri.
19 iunie 2018, 08:23
Cea mai proasta decizie ,sal lasi pe sfaiter sa place de la echipa ,omul asta e cel mai capabil conducator din fotbalul romanesc .voi chiar nu va inchipuiti cat de greu e sa convigi un jucator doar sa vina la botosani ,omul asta a facut minuni ,a facut niste transferuri care nici o echipa din provincie nu lea facut,a adus anul asta 1,200,000 din jucatori pe care nu sa dat nici un ban....rusine rusine rusine.la cine la facut sa se indeparteze de la echipa
18 iunie 2018, 22:15
domnule Balascau,bine le zici. Iftime crede ca la fotbal e ca la repartitoare si apometre...adica obligatoriu,vrei nu vrei tre sa vi la meci. Nix. E trist ,dar asta cred ca e ultimul campionat in prima liga. Osa se vada clar absenta lui Sfaiter care facea totul din pasiune.....
18 iunie 2018, 21:47
La Botoşani nu merge nimic şi nici nu v-a merge vreodată. Au scăpat flămânzii la parale, fac ce se pricep mai bine, adună cu toate mâinile. Ce vi se pare aşa o noutate cu Elsaco? Uitați-vă la Modern Calor cum adună banii de la debranşaţi, de la primărie, la ordin se branșează la ei toate instituțiile de stat. Uitați-vă la asociațiile de proprietari care au fost constituite pe cartiere nu pe condominii cum prevede toată legislația, asociații constituite de indivizi care nu au nici o legătură cu acestea decât mulsul fraierilor de bani. Exemplele curg gârlă cum suntem jecmăniți de bani de tot felul de lepre. Cum avea să facă opinie separată tocmai fotbalul.
18 iunie 2018, 20:47
Bai bascalau, ca numai la bascalie esti bun, si la fake news, cu profesionala in jurnalism, iti mai place sa denigrezi echipa locala. Tu tot timpul esti nemultumit, si scrii partinitor si afiliat politic, ti-am urmarit postarile, astea sunt postari, nu articole de presa online.
18 iunie 2018, 19:38
Am spus-o de nenumarate ori: de vreo trei ani Iftime nu a mai bagat un leu in echipa. Tot se leaga de o datorie istorica care cand e de 700000 de euro , cand de 1200000 de euro sau alte cifre ce trec prin capul acestui om ce se chiverniseste de pe urma fotbalului si implicit a noastra, a .celor ce cumparam bilete si abonamente si venim cate 4000-5000 de persoane la meciuri. Si foloseste dumnealui un leit-motiv al tuturor patronilor, nu neaparat din fotbal: " nimeni nu-i de neinlocuit".Oare? Sa vedem cine va mai face transferurile? Marele presedinte Anton? Autoritatile locale ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea vizavi de finantarea echipei cu bani de la buget. Eu nu sunt de acord sa sponsorizez compania Elsaco. Oricum acesta este ultimul an cu fotbal la Botosani.Mare pacat!
18 iunie 2018, 19:22
Foarte adevărat ce spuneți în reportaj. Direct la subiect. Sa citească toată lumea și sa li se deschidă frunțile. Nu face nimeni ce vrea pe banii statului. Promit sa îmi cumpăr abonament doar pentru a merge la stadion sa îl înjur timp de 90 de minute plus prelungiri pe acest domn, mustacios'. Japca pe fata. Unirea Urziceni 2
18 iunie 2018, 18:57
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de intervenția autorităților după prima ninsoare din noul sezon rece?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Trebuie să vă fac o destăinuire: acum nu mai mă duc la soacra mea. Ea spune că nu vreau să o văd, dar ea este la limita de judeţ, în Andrieşeni şi îmi rup maşina. Ultima dată m-am dus prin Ştefăneşti, dar nici pe acolo ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6650 lei
USD
Dolarul SUA
4.0855 lei
CHF
Francul elveţian
4.0980 lei
GBP
Lira sterlină
5.2540 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6241 lei
XAU
Gramul de aur
160.5030 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2406 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4511 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9851 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1027 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6251 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.8 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.