Blog
Greaţă de Ilfov la hotelul lui Borcea

Se întîmplă un fenomen tare ciudat la hotelul construit de acţionarul „cîinilor roşii” la Botoşani. Care mahăr de la Bucureşti intră pe acolo afişează un aer dintr-ăsta de om care parcă merge la vreun metru deasupra pămîntului. Sîmbătă a fost rîndul cîtorva lideri UNPR să dea impresia asta. Trec peste limuzinele şi „tancurile de şosea” care au umplut parcarea hotelului şi zeci de metri din strada Pacea, că doar multe dintre ele aveau număr de Ilfov, locul ăla din ţară în care ţiganii se băteau ca să voteze, iar maneliştii au ajuns consilieri. Supărătoare a fost atitudinea „unioniştilor”. Plecînd de la împingerea jurnaliştilor şi terminînd cu lăudăroşenia privitoare la ajutoare.

Acum eu sînt conştient că poate iar o să scrie Câmpanu ceva de mine pe blog, dar e totuşi o distanţă cam mare ca, în urmă cu două săptămîni, să-l faci „măcăitor şef” pe Ponta fiindcă vine cu zeci de TIR-uri de ajutoare la Botoşani, iar cînd face lucrul ăsta şi generalul Oprea să nu mai fie nici „măcăitor şef” şi nici măcar simplu „măcăitor”, ci doar o dovadă a faptului că partidul este alături de lumea aflată la necaz. Şi asta în condiţiile în care, ofuscat că Liviu nu menţionează şi organizaţia de Ilfov printre cele furnizoare de ajutoare, generalul Gabriel a făcut el chestia asta.

Revenind însă la atitudinea UNPR-iştilor şi mai ales a fostului „şef al mafiei personale a premierului Năstase”, cam aşa cum îi zicea chiar Traian Băsescu cînd Oprea era PSD-ist, devine aproape amuzantă chestia asta clamată peste tot, „pe noi nu ne interesează ciolanul, ci interesul naţional”. Tactica e clară. Omul e general, a obţinut funcţia de ministru al Apărării Naţionale, a făcut un partid despre care primul lucru pe care îl spune este interesul naţional şi încearcă astfel să transfere imaginea de militărie, ordine, disciplină, ş.a.m.d. din spaţiul instituţional, administrativ, guvernamental, în cel politic. Faza amuzantă este că, oficial, pe ei îi lasă rece deconcentratele astea şi că ei doar ajută Guvernul. Păi oameni buni, dacă pe voi chiar nu vă interesau funcţiile, puteaţi foarte bine să sprijiniţi Executivul la nivel parlamentar şi atît, fără funcţii de ministru, secretar de stat, şefi de agenţii guvernamentale şi, mai ales, fără posturi de prefecţi şi subprefecţi. Păi cînd v-aţi dat peste cap să obţineţi postul de prefect la Ilfov, atunci tot de interes naţional a fost vorba? Sau cînd l-aţi pus subprefect pe Moruzi la Botoşani unde a fost interesul naţional că, pe bune, chiar nu văd cum băiatul de 31 de ani reprezintă interesul ăsta.

Dincolo de toate acestea rămîne gustul amar al experienţei botoşănene cu UNPR-ul. Ziarist îmbrîncit pentru că vroia să facă o poză (în lumea civilizată, chiar şi la întîlnirile închise presei, 5 minute la început se permite accesul pentru a se lua cîteva imagini), jurnalişi luaţi peste picior pentru că generalului nu îi plăceau întrebările şi, din cîte am înţeles, refuzul de a mai merge la o emisiune tot pentru că nu i-au plăcut întrebările. În fine însă, cum la mai toate întrebările se ajungea invariabil la răspunsul cu „interesul naţional”, „ajutăm România” şi alte chestii dintr-astea, parcă nici nu mai contau prea mult nici întrebările şi nici răspunsurile. Deşi parcă una tot ar mai fi fost: cîţi UNPR-işti mai avea ţara asta dacă Uniunea aceasta se năştea în opoziţie şi nu la putere?

Sergiu BĂLĂŞCĂU

S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Loading...
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
Ti-am,mai spus odata Sergiule ca nu te prinde bine culoarea rosie ,dar se vede ca nu e leac penru asta... pacat!!!
29 iulie 2010, 19:52
mai dai ma in P... mea pe prostii astia..... toti astia de prin judet se aduna ca mustele la rahat....fac alegeri,adeziuni....adeziuni la ce ? la rahat.
26 iulie 2010, 12:33
Poate era necesar un comentariu la fel de acid si la ultima vizita la nivel inalt a PSD pe aceste meleaguri. Nu de alta dar pentru echidistanta da bine! Iar chestia cu greata...
26 iulie 2010, 09:58
misto
25 iulie 2010, 22:14
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
29 mai 2020
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.