Blog
Impact secret la Direcţia Copilului
La finele săptămânii trecute au avut loc alegerile la „Impact”, cel mai mare sindicat din Botoşani. Mare ca număr de membri (vreo mie), mare financiar (a adunat peste 4 miliarde numai din cotizaţii în mai puţin de patru ani), mare ca luptă pe membri (nu mai amintesc de meciul cu prelungiri pe la Poliţie cu Alfa). Mic însă, tot mai mic, ca producător de evenimente, ca apariţii în viaţa publică sau, mai ales, ca reper în lupta sindicală.
Cândva stindardul luptei sindicale din Botoşani a ajuns să-şi ţină alegerile în secret. Şi asta la doar un an şi câteva luni după una din cele mai reprezentative conferinţe sindicale desfăşurate în ultimul deceniu în judeţ. La vreo 16 luni de atunci „Impact” a încăput pe mâinile unui băieţaş abia trecut de 30 de ani care nu doar că îşi găseşte mai mereu treabă prin afara Direcţiei Copilului când miroase jurnalişti prin zonă, ci nu le răspunde nici la telefon şi mai face şi alegeri în secret, nu care cumva să intre vreun ziarist pe acolo şi să întrebe ce s-a întâmplat cu miliardul lăsat în cont de fosta conducere. Până în apropierea scrutinului acesta intern sau ce o fi fost acolo fiindcă au avut grijă sindicaliştii să se comporte ca nişte veritabili directori de la putere şi să ţină şedinţa cu uşile închise, liderul se eschiva cu afirmaţii ceva de genul „biroul de conducere a hotărât să nu se mai facă declaraţii”. Adică, „musiu” trebuia să aibă acceptul „tănţilor” alea de acolo dacă să dea sau nu ceva pe goarnă. Nu ştim dacă „biroul de conducere” i-a dat voie liderului să meargă la baie dimineaţa asta, dar dacă aflăm pe bune că vă ţinem la curent. Tot aşa cum nu ştim cum de au ajuns aşa de liniştiţi sindicaliştii de acolo după ce salariile propriilor membri au scăzut într-un asemenea hal, în vreme ce atunci când erau considerabil mai mari îngrijeau copiii la miting în faţa CJ-ului.
Ceea ce se întâmplă în fruntea „Impact” este un exemplu edificator pentru oameni ajunşi într-o lume străină pentru ei, în care nu înţeleg ce se întâmplă, care este cu adevărat rostul lor, unde nu ştiu cum să se comporte şi, ca atare, acţionează ca nişte speriaţi, fricoşi, ciudaţi. Nu mai departe judeţul a ajuns să aibă un subprefect care îşi cere voie de la prefect şi, ţineţi-vă bine, de la unul din consilierii acestuia, să facă şi ea ceva public. Şi atunci să te mai miri că în lipsa şefului face Colegiu Prefectural „la secret”?
Nu foarte departe este şi cazul şefului de la PC, care a reuşit performanţa unicat în politica judeţeană a ultimilor zece ani de a invita la conferinţa de alegeri unde participa o pleiadă de şefi din capitală doar ziariştii care l-au pupat bine în fund. Iar de când a fost ales n-a organizat nici o conferinţă de presă. Cică n-ar merita presa din Botoşani aşa ceva. Cu siguranţă o să merite la anul, odată cu apropierea alegerilor. Până atunci, vorba omului din partidul lui nenea Felix: „iubiţi-vă şi nu vă trădaţi”, că de tras avem noi grijă să v-o tragem.
Sergiu BĂLĂŞCĂUO întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
conducerii impact...ganditi-va ca aveti copii acasa...sa nu sufere la fel cum sufera copiii din sistem
10 mai 2011, 20:49
In ultima vreme am evitat si incerc sa evit in continuare orice polemica sau discutie in contradictoriu cu orice persoana care isi desfasoara activitatea in miscarea sindicala. Consider ca sunt destule provocari din exterior pentru a mai adauga altele din interior. Cu toate acestea, nu doresc sa fiu judecat gresit de oameni pe care timp de peste 10 ani am incercat sa-i apar atat cat am putut si cat m-am priceput de bine. De aceea fac aceasta precizare: nu am fost invitat, nici formal, nici informal, la Adunarea Generala a Sindicatului IMPACT Botosani. Nu am fost invitat si nici macar nu am fost informat. Acesta este unicul motiv pentru care nu am participat. In urma discutiei cu ceilalti colegi alaturi de care am condus acest sindicat pana anul trecut pot afirma ca nici unul dintre ei nu a fost invitat. Nu este lipsit de importanta faptul ca toate regulamentele de alegeri din perioada in care am fost la conducerea sindicatului contineau o prevedere conform careia orice persoana care a avut o functie de conducere la sindicat este invitata automat la adunarea generala. Era un minim gest de respect si de recunoastere a meritelor celor care si-au sacrificat o parte din timpul lor liber pentru apararea drepturilor altora. Recunosc ca este destul de dureros ca structura sindicala pe care ai dezvoltat-o si pe care ai condus-o peste 10 ani sa uite de tine, dupa cum este dureros ca oameni pe care i-ai investit cu increderea ta sa puna orgoliile personale mai presus decat atitudinea normala in astfel de situatii. Este dureros, dar asta nu inseamna ca nu se poate merge mai departe! Orice ar face persoane aflate vremelnic la conducerea sindicatului, IMPACT si subsemnatul am avut un trecut frumos impreuna, avem un prezent distant si vom avea un viitor asupra caruia nu ma pot pronunta in acest moment! Felicit persoanele alese in conducerea sindicatului, felicit participantii la adunarea generala pentru alegerea facuta si le doresc tuturor tot binele din lume! P.S. Recomand prieteneste persoanelor publice, inclusiv liderilor de sindicat, sa se razboiasca intre ele atat cat doresc, daca altfel nu pot, dar sa respecte mass-media si sa acorde toate atentia comunicarii. Fara sprijinul mass-mediei in momente esentiale ale activitatii noastre fiecare din noi am fi mult mai mici, iar rezultatele muncii noastre nu ar fi cunoscuta! Astfel, toata lumea ar avea numai de pierdut! E doar un sfat, evident!
10 mai 2011, 20:38
Greu de explicat atitudinea actualei conduceri, cu atat mai mult cu cat nu a trecut mult timp - putin peste un an - de la ultima lor conferinta de alegeri. Atunci au participat 400 persoane atat la sedinta (plina sala de la Casa Sindicatelor), cat si la partea festiva de dupa aceea (la Casa Lux). Au participat si 15-20 reprezentanti ai presei, dar si alti invitati. Acum de ce nu s-a facut la fel? Atunci s-a prezentat situatia financiara, cu venituri si cheltuieli, cu banii disponibili (peste un miliard). Acum de ce nu s-a facut la fel? Nu a stiut Macovei sau Socianu sau ceilalti cum sa faca sau nu au vrut? Este doar o eroare sau este ceva dubios in cheltuirea banilor sau in privinta alegerilor? Daca am in vedere ca la Sf. Spiridon participantii au fost desemnati de d-na Siritanu, care a candidat la alegeri, atunci putem crede ca totul a fost o mascarada. De ce nu s-a permis participarea oricarui membru care dorea asta, asa cum a fost anul trecut? In plus, sunt curioasa sa aflu ceva: dl. Orasanu si ceilalti din fosta conducere au fost invitati si au refuzat sa participe sau nu au fost invitati? Este important sa ni se spuna adevarul pentru a sti si noi cu cine am avut de-a face sau cu cine avem de-a face. Oricare dintre variante ar fi corecta, e trist ce se intampla cu Impact!
10 mai 2011, 15:28
Auzi, tu ori esti plecat de acasa, ori... esti lider de sindicat. Care "presa locala", aveti un link, o fotocopie, sau altceva de la anuntul cu care va laudati? Sau macar fabricati unul acum ca oricum nu mai poate Orosanu sa ajunga la sedinta ...
10 mai 2011, 14:50
Anuntul a fost dat pe Telem si in presa locala
10 mai 2011, 14:25
'A dracu "Niculita Macovei" ... ce facuși muica? Ai cheltuit 1 miliard in 16 luni ? Macar de mai faceai si tu niste pregatire in domeniu ca nu prea te vad asa priceput sauuuuu ai impartit banii! stim noi cu cine ...
10 mai 2011, 14:20
Da' nu faceti si voi public anuntul asta daca tot spuneti ca l-ati facut? Sau l-ati dat prin "Telegraful de Crasnaleuca" si v-ati zis ca-i gata treaba cu mass-media. Si apropo, anul trecut cum de s-au trimis invitatii la toata lumea, atunci nu era nimic de ascuns?
10 mai 2011, 13:43
Evenimentul organizării alegerilor pentru stabilirea noului Birou Permanent al Sindicatului IMPACT a fost anuntat in mass media. Vedem acum frustarile unor asa zisi mari jurnalisti care asteptau invitaie speciala, eventual la intrare covor rosu.
10 mai 2011, 13:22
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Regretăm faptul că PNL,un partid pe care îl cunoșteam că este format din oameni echilibrați, care aveau și înțelegeau necesitatea de a respecta cetățeanul și de nu a fi atât de doritori după funcții și să aibă atâtea ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.