Blog
Inaugurarea cucului primarului
De aproape două săptămâni, de când a început şi oficial campania pentruprezidenţiale, la Botoşani se întâmplă tot felul de minuni. Sau, maiexact, se promit tot felul de minuni. Că este un program naţional defraierire a electoratului nu mai încape nici o o vorbă.
botosaneanul sigla vertical  Este un plan minuţios de atragere a cât mai multe voturi în care s-au înscris tot felul de acţiuni, de la veritabilul viol politic reprezentat de ordonanţa care permite traseismul politic - un fel de măi băieţi 45 de zile bateţi, rupeţi, violaţi, că după aia iar nu mai aveţi voie - şi până la proiectele de stadioane futuriste lansate fix prin Oltenia, unde dragostea pentru fotbal arde mai tare decât oriunde în România.
La Botoşani aproape că nu a rămas zi în care să nu se mai lanseze câte o gogoaşă electorală. Vineri, PSD-iştii tocmai au anunţat nu ştiu ce plan prin care dau locuinţe tinerilor ce se întorc din străinătate. Cât tupeu şi câtă inconştienţă poţi să ai ca să făgăduieşti aşa ceva într-un oraş în care colegul tău primar a promis 1.044 de locuinţe şi în afară de bidineaua turnată alături de sex-simbolul de la malul mării nu s-a mai pus o cărămidă?
CITEŞTE ŞI:
 Când amanta de la judeţ devine nevastă. În concediu…
După ce au „rezolvat-o” cu tineretul, au trecut la pensionari. După iniţiativa de-o rară umilinţă cu trei mici (parcă şi-o bere) la preţ redus la un Summer Fest, acum edilul promite câte 100 de lei pensionarilor cu venituri de sub 700 de lei. Lăsând la o parte că şi gogoriţa asta, intitulată pompos „Respect pentru pensionari”, ca de altfel majoritatea tuturor celorlalte, ar urma să fie aplicată din 2015, adică mai vedem noi după prezidenţiale, rămâne întrebarea: cum de îi împuşcă respectul, gratitutudinea, atenţia, dragostea, plecăciunile în faţa pensionarilor taman în campania electorală?
Iar tot planul ăsta cu promisiuni este împletit cu pseudo inaugurări. Marţi, prefectul Costică Macaleţi, cred că cel mai roşu „prim reprezentant” din istoria judeţului, de-a dreptul sfidător prin apariţiile sale la sediul PSD atunci când ştie că sunt jurnaliştii acolo (un fel de mi se rupe-n chiloţi de legea care-mi interzice să fac politică şi vreau să ştiţi asta, că mi se rupe), a participat la inaugurarea unei alimentări cu apă de 1,5 milioane euro la care nu a avut nici un merit. Bine, asta nu l-a oprit s-o pună repejor de-un comunicat şi să încerce să confişte şi inaugurarea asta.
VEZI ŞI:
Şefimea de la judeţ la o inaugurare de 1,5 milioane euro: 7 ani? La cât durează la noi o investiţie ai făcut-o foarte repede – GALERIE FOTO
Tot la o inaugurare a chemat marţi presa şi primăretele de la municipiu. Acum să nu vă imaginaţi că s-a făcut unul dintre bazinele alea de la Cornişa care erau promise că vor fi gata prin vara ce tocmai a trecut sau că a asfaltat nu ştiu ce stradă. Nu! După ce, pe aceeaşi strategie de sorginte bolşevică, a confiscat inaugurarea nocturnei, edilul nu prea mai are ce inaugura. La parlamentarele din 2012 a mai dat nişte locuinţe făcute în mandatul lui Flutur, acum a rămas şi fără alea. Aşa că marţi primarul Ovidiu Portariuc a chemat toată presa la tăierea panglicii la o... şarpantă. Da oameni buni, o şar-pan-tă. Într-un municipiu cu peste 100.000 de locuitori singura chestie pe care edilul şef a găsit să o inaugureze în campania pentru prezidenţiale este o şarpantă, o "investiţie" pentru care nici măcar un primar amărât de pe malul Prutului nu-şi permite să organizeze o festivitate. În ritmul ăsta aşteptăm inaugurarea parcării revopsite din Piaţa Revoluţiei, a farului spart de la maşina Primăriei şi, de ce nu, poate se găseşte şi un ceas cu cuc numai bun de inaugurat.
CITEŞTE ŞI:
Primarul vrea respect și recunoștință pentru pensionari cu 100 de lei pe an
Sau poate se inaugurează şi noua prelungire a contractului cu HSR, că tot n-au trecut decât vreo doi ani şi patru luni de când au preluat juniorii municipiul şi se băteau cu pumnul în piept că reziliează ei ţac-pac contractul.
Bine, asta dacă vă dă voie Ghiorghiţă...
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Dreptul (vice)primarului de a fi curvă


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Macar astora de la PSD le umbla mintea si vin mereu cu cate ceva nou spre deosebire de Flutur(Turcanu a disparut)care iese pe toate posturile si ofuscat,ii tot trage cum se vor frauda alegerile.El stie cum s-a facut pe vremea disparutuului PDL.Pacat ca le pune pe toate la inima.Se vede pe fata sa ca sufera.Apare de la luna la luna mai zbarcit,mai obosit,mai imbatranit.Ar trebui sa mearga la Institutul de Geriatrie,sa apara fres la alegeri.
15 octombrie 2014, 11:04
...Si WC-urile publice au ramas mai neinaugurate. Trebuie si ele udate... Cu sampanie, am vrut sa spun.
15 octombrie 2014, 07:25
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.