Blog
Încă un 'cioban' şef la PNL
Hotărât lucru, PNL-ul a intrat la Botoşani în zodia oii. Sau a ciobanilor… Sau a sătenilor… Sau a culţilor cu „in” în faţă. De săptămâna trecută şeful de la judeţ a reuşit să scape de unul dintre „ultimii mohicani” cu facultate care aveau tupeul, îndrăzneala şi nesimţirea să deţină o funcţie de conducere printre liberali. Sorin Clim, de a cărui activitate trebuie să recunosc că nu mă îndoi de admiraţie, completează însă în mod fidel lista executaţilor din PNL după preluarea mandatului de către deputatul de la Suliţa. Vă mai spun încă o dată de medicii Câmpanu şi Oprişanu? De inginerul Ciobanu? De economistul Cristina Bahrin? De alţii şi alţii şi alţii, care au ca numitor comun acelaşi lucru: studiile superioare.
Lui Clim i-a luat locul la Dorohoi o adevărată eminenţă a culturii şi lumii publice botoşănene. Omul a apărut ca din senin, peste noapte s-a trezit şef pe Colegiul Dorohoi, a mai dormit puţin şi a realizat dintr-o dată că a ajuns şi liderul celei de a doua organizaţii locale din judeţ. Vine de câteva luni pe la conferinţele de presă, dar nu l-am auzit vreodată să deschidă gura, de aia nici nu bag mâna în foc că el chiar ştie să vorbească.
Lăsând ironiile la o parte, cert este că PNL-ul continuă la Botoşani aceeaşi politică de „ţărănizare” excesivă a partidului. Niciodată în cei puţin peste 20 de ani de existenţă postrevoluţionară de la Botoşani partidul acesta nu a avut parte de atâta ruralitate. Nă vă mai dau iarăşi nume fiindcă îmi spunea odată un liberal de oraş că „le faceţi prea multă reclamă. Nici nu mai contează ce scrieţi”. Şeful judeţean, căruia îi mulţumesc pentru ameninţările transmise prin interpuşi cu datul afară când vine el la CJ că doar e CJ-ul lui de la Suliţa, se vede deja preşedintele CJ-ului, în timp ce Botoşani şi Dorohoi, principalele bazine electorale ale judeţului, colorate masiv în portocaliu, respectiv roşu, au organizaţii liberale care în momentul de faţă nu l-ar băga cred că nici pe Crin Antonescu în turul al doilea pentru Primărie şi, implicit, voturile aduse pentru preşedinţia CJ ar fi pe măsură. Iar dacă are impresia că primarii PSD, pe care i-a lăsat fără bani în acest an într-o acţiune de un tupeu vecin cu inconştienţa o să alerge prin sate să îi facă lui campanie…
Bine, asta în condiţiile în care o să fie şi nominalizat la treaba asta pentru că, deocamdată, e ca în bancul cu ţiganul care se laudă prin comună că se însoară cu fata primarului şi 50% e rezolvat deja, adică el vrea, doar că mai trebuie să o convingă şi pe fată.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
Nu pot sa cred!!! Cand a reusit analfabetul sa faca atatea studii?!... Si cand va dovedi ca a invatat atat?... Fereasca Dumnezeu sa-i dea cuiva in cap sa verifice diplomele lui turcanu.... Felicitari, domnule jurnalist!
2 martie 2011, 21:52
Daca prostia ar putea fi masurata sau cuantificata as spune domunle IO ca aveti dreptate...asa fara unitate de masura pentru prostie nu are rost sa ne bagam in seama aiurea...
2 martie 2011, 19:51
Gresit. Domnul Bursuc Constantin nu creste oi el creste porci. A-ti citit bine. La postul tv Somax a fost prezentat drept cel mai mare crescator de suine din judet. Stiti citi porci are in cotet???? Doi. Minciuna si dezinformarea este la ea acasa in PNL. Stimabilul se crede deja Senator de PNL. tURCANU CREDE CA POATE SA MULGA NISTE BANI DAR SE INSEALA AMARNIC. Domnul Bursuc are multe datorii de platit . Bani nu prea sunt dar ce conteaza vinde porcii si se salveaza.
2 martie 2011, 19:50
D-le Balascau acest om care-l numesti cioban are doua facultati si un master, decat tigan mai bine taran si cu pregatire,destul au condus asa zisii intelectuali botosaniul si uite suntem penultimul judet din UE.Te plateste cineva sa dai in oamenii buni?,cineva se teme si denigreaza?, mai mediteaza inainte de a scrie.Stiu ca un jurnalist bun verifica informatia dupa care scrie,repet un jurnalist bun.
2 martie 2011, 15:30
Nu e absolut nimic gresit sau jenant in a fi taran. Sau cioban. E chiar laudabil. A fi insa taran PROST, e grav. Chiar tragic. Priceput, domnu' utilizator ?
2 martie 2011, 13:15
mai bine "taran" decat ziarist cumparat de PDL-isti. Rusine domnule "intelectual"
2 martie 2011, 11:44
Articol pertinent. Interesant de ce tolereaza putinii intelectuali ramasi situatia. Are dreptate si Argon.
2 martie 2011, 11:38
Sa fie oare de vina taranii ca nu iti pot citi rahatul tau de site??? de asta ii blamezi atit de mult pe tarani??? Si eu ma consider taran chiar daca am o facultate si un master ... si nu sunt facute le spiru haret... nu este o rusine sa stii si sa iti aduci aminte de unde ai plecat in viata... dezamagitor este faptul ca uiti de unde pleci si te mai si dai mare intelectual.... rusine Domnule Balascau ca semanati ura si dezbinare intre oameni... nu asta ar trebui sa faca un "intelectual" ca dumneavoastra
2 martie 2011, 10:15
Bravo Sergiu, ai perfecta dreptate, pacat de Sorescu ca mai suporta aceasta TARANIZARE a PNL Botosani.
2 martie 2011, 09:16
Bravo Sergiu, ai perfecta dreptate, pacat de Sorescu ca mai suporta aceasta TARANIZARE a PNL Botosani.
2 martie 2011, 09:16
Felicitari, domnule jurnalist. Oare ati ramas singurul jurnalist cu creier din judet?
2 martie 2011, 09:14
Ca bine le ziceti Don' Sergiu !
2 martie 2011, 05:43
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.