Blog
Iubită de demnitar şi atât…? Sau ceva mai mult?
Botosaneanul sigla vertical  Unde începe şi unde se termină viaţa publică a unei persoane publice? Cine poate spune asta? Există vreo barieră, vreo lege sau acţionează doar legea bunului simţ?
Dacă ai ambiţia de a-ţi vedea iubita deputat şi ajungi clipa să-ţi trăieşti visul cu ochii, tu deja un politician rasat, nu înseamnă oare că îţi asumi şi statutul de cuplu… public?
Dacă în cele trei săptămâni de lucrări la Parlament, când partenera de viaţă îţi  pleacă în capitală şi, teribilă coincidenţă, de fiecare dată o ştergi şi tu la Bucureşti, iar cineva scrie asta, înseamnă că s-a băgat în viaţa ta personală?
Sau înseamnă că, pur şi simplu, a relatat că devine o obişnuinţă ca doi oameni cu funcţii publice, plătiţi regeşte (sau mă rog, împărăteşte) din banii contribuabilului, îşi găsesc treabă taman în acelaşi timp şi cam în aceeaşi urbe, deplasându-se bineînţeles pe bani de la buget.
Şi dacă a scris doar atât, fără să te urmărească, fără să scrie ce mănânci, unde dormi, dacă mergeţi de mână ori ce culoare au pijamalele, asta în condiţiile în care ai „prieteni” dispuşi să-ţi vândă chiar şi astfel de imagini de prin hotel, dar refuzi târgul, înseamnă că ai respectat viaţa personală a oamenilor şi ai scris strict ceea ce ţine de viaţa publică sau că ai privat cititorul de informaţii prin care arătai ce fac aleşii când ar trebui să muncească pentru popor?
Dacă eşti primar într-un municipiu reşedinţă de judeţ şi cum se termină campania tragi chiulul de la mai multe acţiuni în care trebuie să reprezinţi oraşul, oamenii care te-au ales până la urmă, şi jurnalistul scrie că eşti plecat în alt oraş fiindcă acolo îţi stă soţia, fără să mai dea vreun alt amănunt, înseamnă că s-a băgat în viaţa ta personală? Sau înseamnă că a informat oamenii că primarul pe care l-au ales a preferat să plece la nevastă decât să îi reprezinte? Cât este interes public şi cât e viaţă personală într-o informaţie de genul acesta, cine poate spune?
Dacă îţi vezi primarul în timpul programului de lucru la blocul din alt oraş unde locuieşte cu soţia şi totuşi nu scrii şi nu dai nici poză, înseamnă că i-ai respectat viaţa personală sau că ai ascuns cititorilor faptul că, în timp ce ar trebui să muncească pentru botoşăneni, edilul şef se odihneşte cu soţia? E corect ce ai făcut pentru primar şi incorect pentru cititori sau invers… ? Sau corect ar fi fost pentru amândouă părţile doar atunci când scriai?
Dacă primarul se mută la vilă în vreo jumătate de an de la începerea mandatului este informaţie publică sau o chestiune de familie? Sunt sau nu îndreptăţiţi să afle botoşănenii cărora li s-au promis locuinţe ieftine că primarul se mută la vilă tocmai în apropierea locului în care ar trebui să răsară blocuri, dar cresc tot mărăcini? Sau este o problemă personală?
Dacă ai tot mai multe informaţii că primul edil îşi aranjează delegaţiile prin ţară în aşa fel încât pe joi, vineri să se întoarcă, dar nu la Botoşani, ci în oraşul în care îi locuieşte soţia, iar la Botoşani să lase senzaţia că încă are întâlniri oficiale pe nu ştiu unde, eşti corect faţă de cititori că nu le spui asta? Sau eşti corect faţă de primar că nu te bagi în viaţa lui personală? Sau, dacă face asta în timpul programului de lucru nu înseamnă că tocmai acesta este şi motivul pentru care chiar trebuie să scrii?
Dacă un preşedinte judeţean de partid se laudă în public cu guriţa lui că-l cunună şeful ăl mare de la Bucureşti, tu îl întrebi, respectivul neagă şi apoi scrii, se cheamă că te-ai băgat în viaţa lui personală? Şi dacă e viaţa lui personală, atunci de ce a mai anunţat public că se însoară şi-l năşeşte respectivul?
Până la urmă oare, nu cumva viaţa personală e şi viaţă publică numai atunci când le convine…?
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
O nouă săptămână, aceeaşi poveste : a plecat Roxana, a tăiat-o şi Ţurcanu la Bucureşti
Onoruri militare cu chiul greu de oficiali la ceremonia revoluţiei – VIDEO & GALERIE FOTO

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Tare de tot articolul. Bravo. Iar se oftica usl-isti si totuși nu au de ce pt ca ambii șefi sunt degeaba.
1 februarie 2013, 06:04
Felicitari d-le Sergiu Balascau !
31 ianuarie 2013, 16:51
Felicitari d-le Sergiu Balascau !
31 ianuarie 2013, 16:50
Sofisme, draga Sergiu !Singurele certitudini sunt gaurile din asfalt, trotuarele tip covata si sala de sport ( aia mare ) care sta sa se daramine . De ce nu vb despre asta ? CONTEAZA FAPTELE SI NU VORBELE. ORI Flutur a distrus un oras prin imprumuturile facute si apoi printr-un management defectuos !
31 ianuarie 2013, 15:26
Trebuie să scrieţi în continuare,să fiţi obiectivi şi incisivi,pt că astfel vă construiţi şi "faţa" de oameni de presă valoroşi.
31 ianuarie 2013, 13:56
ATAT DE MULT II LINGUSESC UNII,INCAT PIERD CONTACTUL CU REALITATEA. INTR-UN TIMP ATAT DE SCURT LI SE PARE NORMAL SA CONFUNDE PROPRIETATEA PUBLICA CU CEA PERSONALA. E CUMPLIT-UNDE ESTE DEMOCRATIA? UNDE ESTE BUNUL SIMT?
31 ianuarie 2013, 10:52
Sergiu e vreo deosebire intre vrajitoarea mama omida si neamtul portariuc? poate fi acuzat acest individ de inselaciune? a mintit cu nerusinare mii de oameni, le a promis marea cu sarea si acum sta ascuns pe la iasi. oare se poate uita in ochii copilului si sa i zica: tata e un om onest???
31 ianuarie 2013, 10:36
Sergiu fii obiectiv in continuare si prezinta realitatea...oamenii si mai ales persoanele publice trebuie sa-si asume comportamentul si faptele! Felicitari pentru stilul elevat si aerisit de a scrie...din pacate multi dintre alesii nostri nu prea il inteleg! :)
31 ianuarie 2013, 10:29
Felicitari pentru articol!
31 ianuarie 2013, 10:11
Sergiu un singur lucru vreau sa ti transmit: felicitari
31 ianuarie 2013, 09:57
Frumos articol! Alesii neamului trebuie sa inteleaga ca atata vreme cat au candidat pe aceste functii si atata timp cat au fost alesi de cetateni trebuie sa-si asume si rolul de persoane publice! Noi cetatenii "normal" ar trebui sa stim ce fac acestia cu banii publici si cat de capabili sunt(asa cum de altfel s-au laudat in campanii) sa gestioneze administrarea orasului. Atata timp cat ei au alte interese ascunse in spatele a ceea ce au promis ca au sa faca( si desfaca) presa este cea care mai are curajul si libertatea de a ne informa cu privire la activitatile domniilor lor, dar si de a le atrage atentia sa mai coboare din norisori atunci cand se desprind de pamant. Viata privata e viata privata. Viata publica ti-ai ales-o si ti-ai asumat-o cu toate suisurile si coborasurile atunci cand ai decis sa candidezi pentru acea functie publica. Presa ar trebui sa fie libera sa comunice cetatenilor ceea ce fac noii alesi ai nostri...
31 ianuarie 2013, 09:44
Promovarea limbistilor - multi dintre ei semianalfabeti sau betivi - in functii de conducere; mutarea sedintelor de la Premier la sediul pnl (cu exceptiile de rigoare); luarea la cunostinta a faptului ca nu se vor moderniza drumurile spre Suceava si Iasi; rotunjirea burtihanului.
31 ianuarie 2013, 07:59
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.