Blog
Lista ruşinii, lista neruşinaţilor sau lista curvelor politice?

Am scris şi marţi pe tema moţiunii, numai că, între timp, a apărut un element de noutate. A apărut o pagină web, Listaruşinii.ro în care sînt prezentanţi parlamentarii care au votat împotriva moţiunii. Printre aceştia se regăsesc şi cei patru portocalii de Botoşani, plus Câmpanu, care cînd e în Parlament e independent, cînd iese din el e vicepreşedinte la UNPR.

Acum nu ştiu ce impact o să aibă lista asta pentru că, mă uitam de exemplu peste colegiul de Darabani a lui Stelică Strugaru, fost pe la PRM, actual om de afaceri şi parlamentar de PDL. Regăsim acolo „patria cuţitarilor”, adică Vorniceni, Adăşeni, comuna aia înfiinţată acum vreo cinci ani, Mitoc sau Rădăuţi Prut, prin zona cărora trece singurul drum naţional neasfaltat din Botoşani. Şi întrebarea e : are tanti Frosina de acolo PC şi net să vadă că Stelică al ei a pus umărul la scăderea pensiei?

Asta e o discuţie. A doua, poate cel puţin la fel de importantă, este dacă unui parlamentar trebuie să îi fie ruşine de modul în care a votat. Mă gîndesc mai ales la cei mai tineri, care încă mai au părinţi. Ce-o să le spună? „Mama, am primit ordin de la partid, las’ că-ţi dau io un ban acolo”? Sau o să le explice mecanismul ăla pus pe tapet de Boc, că, de fapt, PDL-ul n-are nici o vină, doar că decontează acum 20 de ani de economie aiuristică, iar decontarea asta, curat ghinion, se suprapune peste criza mondială.

Nu ştiu ce-o să le spună, dar bănuiesc că n-o să le fie ruşine, dacă le era votau altfel. Adică, la cîte dovezi de nesimţire am avut de-a lungul timpului din partea parlamentarilor, mi-i greu să cred că vreunul dintre cei antimoţiune o să roşească în faţa alegătorilor. Poate că o s-o facă însă părinţii, fraţii, surorile, poate chiar copiii lor. O să poarte, bănuiesc, o bună bucată de vreme stigmatul ăsta : “ăsta-i fiul lu’ ăla care mi-a tăiat pensia, băga... beep, beep, beep”. Măcar pentru ei ar trebuie să le fie ruşine. Măcar pentru ei ar trebui ca lista să fie una a neruşinaţilor. A unor neruşinaţi care, în loc să taie din bugetul Administraţiei Prezidenţiale, a Secretariatului General al Guvernului, să taie din pensiile uriaşe ale magistraţilor, să taie cheltuielile de funcţionare ale ministerelor care au crescut faţă de anul trecut, au preferat, doar că să nu se pună rău cu şefii de partid şi să nu mănînce pîine neagră de Opoziţie, au preferat deci să umble inclusiv la pensia mamei sau a tatălui. Dar nu spunea cineva că politica e o curvă... ? Aşa că, atît cît poţi, ia şi i-o trage.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

 

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Domnule Sergiu ,cred ca in calitatea d-voastra de jurnalist ar trebui sa fiti echidistant,sa prezentati cu argumente atit plusurile cat si mnusurile tuturor combatantilor politici pentru ca cititorul sa-si faca o imagine cat mai aproape de relitate,iar atunci cand este pus sa faca o anumita judecata de valoare sa o faca in cunostinta de cauza, doar sunteti formator de opinie nu-i asa??? Eu fac parte dintre cei ce iubesc adevarul si nu am nici o simpatie decat pentru oamenii onesti indiferent din ce grupare politica ar fi. Din nefericire patimile,lacomia si interesul personal imediat, a creat un curent politic devastator pentru societatea noastra.Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul ca, un merit deosebit l-a avut si presa.Va citesc aproape toate articolele pe care le primesc si apreciez foarte multe din ele pentru atitudine si decenta cu care le tratati. Numai ca as avea o mica recomandare daca imi este permis...incercati sa va debarasati de acel rosu murdar care chiar nu va prinde. Multumesc !
17 iunie 2010, 20:34
ne baga cineva in seama s-au ne pierdem si pensiile si timpul.va rog sa-mi raspundeti sa vedem cit de seriosi sunteti.as vrea capul lui basescu ca al lui boc nu e.daca ei cred ca pot supravietui cu 4-500de lei ista nu e genocid curat ar trebui arsi de vii ca o pedeapsa mai buna nu cred ca iar merita poporul sortit pieiri.
17 iunie 2010, 14:00
Intr-adevar sunt masuri dureroase, nu pot aprecia in acest moment daca si eficiente si, mare atentie(!), pe ce perioada se vor intinde ele, dar a venit timpul sa platim tribut pentru lipsa de vointa politica si de reforma in anii de dupa lovilutie. Ceea ma intriga este ca psd-istii si pnl-istii se dau fete mari dupa ce au luat-o pe toate caile, au supus la perversiuni de care au vrut bugetul si averea Romanicii, ar trebui sa faca o pauza mica inainte de a lua cuvantul si sa roseasca putin macar(!). Dar romanul printre multele sale defecte are si calitatea de a uita foarte repede. De ce nu ai scris nimic, Sergiu, de exemplu despre mineriada din iunie 1990? Sau despre legea lustratiei pe care Macaleti a votat-o cu amandoua mainile si care a fost declarata neconstitutionala de mult prea celebra Curte Constitutionala. Aseara o moldovanca despre care poti spune ca e beata tot timpul dupa cum vorbeste, afirma ca pana acum curtea a fost independenta si ca acum si-ar pierde aceasta independenta! Si la o socoteala simpla, ori pdl-istii sunt tampiti, ori la curte au fost oameni de o anumita orientare, din moment ce pe timpul lui ilici si tanase, legile erau mult mai constitutionale decat pe timpul marinarului. Am auzit tot soiul de povesti, dar personal nu conosc vreo una, cand dintr-o dama careia ii place sa-si traiasca viata, a ajuns o mare doamna. Eventual de stat! Dar sa vorbesti de curve in politica romaneasca cat timp ilici inca traieste, mi se pare o impietate, draga Sergiu!
17 iunie 2010, 09:11
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.