Blog
Lista ruşinii, lista neruşinaţilor sau lista curvelor politice?

Am scris şi marţi pe tema moţiunii, numai că, între timp, a apărut un element de noutate. A apărut o pagină web, Listaruşinii.ro în care sînt prezentanţi parlamentarii care au votat împotriva moţiunii. Printre aceştia se regăsesc şi cei patru portocalii de Botoşani, plus Câmpanu, care cînd e în Parlament e independent, cînd iese din el e vicepreşedinte la UNPR.

Acum nu ştiu ce impact o să aibă lista asta pentru că, mă uitam de exemplu peste colegiul de Darabani a lui Stelică Strugaru, fost pe la PRM, actual om de afaceri şi parlamentar de PDL. Regăsim acolo „patria cuţitarilor”, adică Vorniceni, Adăşeni, comuna aia înfiinţată acum vreo cinci ani, Mitoc sau Rădăuţi Prut, prin zona cărora trece singurul drum naţional neasfaltat din Botoşani. Şi întrebarea e : are tanti Frosina de acolo PC şi net să vadă că Stelică al ei a pus umărul la scăderea pensiei?

Asta e o discuţie. A doua, poate cel puţin la fel de importantă, este dacă unui parlamentar trebuie să îi fie ruşine de modul în care a votat. Mă gîndesc mai ales la cei mai tineri, care încă mai au părinţi. Ce-o să le spună? „Mama, am primit ordin de la partid, las’ că-ţi dau io un ban acolo”? Sau o să le explice mecanismul ăla pus pe tapet de Boc, că, de fapt, PDL-ul n-are nici o vină, doar că decontează acum 20 de ani de economie aiuristică, iar decontarea asta, curat ghinion, se suprapune peste criza mondială.

Nu ştiu ce-o să le spună, dar bănuiesc că n-o să le fie ruşine, dacă le era votau altfel. Adică, la cîte dovezi de nesimţire am avut de-a lungul timpului din partea parlamentarilor, mi-i greu să cred că vreunul dintre cei antimoţiune o să roşească în faţa alegătorilor. Poate că o s-o facă însă părinţii, fraţii, surorile, poate chiar copiii lor. O să poarte, bănuiesc, o bună bucată de vreme stigmatul ăsta : “ăsta-i fiul lu’ ăla care mi-a tăiat pensia, băga... beep, beep, beep”. Măcar pentru ei ar trebuie să le fie ruşine. Măcar pentru ei ar trebui ca lista să fie una a neruşinaţilor. A unor neruşinaţi care, în loc să taie din bugetul Administraţiei Prezidenţiale, a Secretariatului General al Guvernului, să taie din pensiile uriaşe ale magistraţilor, să taie cheltuielile de funcţionare ale ministerelor care au crescut faţă de anul trecut, au preferat, doar că să nu se pună rău cu şefii de partid şi să nu mănînce pîine neagră de Opoziţie, au preferat deci să umble inclusiv la pensia mamei sau a tatălui. Dar nu spunea cineva că politica e o curvă... ? Aşa că, atît cît poţi, ia şi i-o trage.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

 

Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Loading...
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Domnule Sergiu ,cred ca in calitatea d-voastra de jurnalist ar trebui sa fiti echidistant,sa prezentati cu argumente atit plusurile cat si mnusurile tuturor combatantilor politici pentru ca cititorul sa-si faca o imagine cat mai aproape de relitate,iar atunci cand este pus sa faca o anumita judecata de valoare sa o faca in cunostinta de cauza, doar sunteti formator de opinie nu-i asa??? Eu fac parte dintre cei ce iubesc adevarul si nu am nici o simpatie decat pentru oamenii onesti indiferent din ce grupare politica ar fi. Din nefericire patimile,lacomia si interesul personal imediat, a creat un curent politic devastator pentru societatea noastra.Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul ca, un merit deosebit l-a avut si presa.Va citesc aproape toate articolele pe care le primesc si apreciez foarte multe din ele pentru atitudine si decenta cu care le tratati. Numai ca as avea o mica recomandare daca imi este permis...incercati sa va debarasati de acel rosu murdar care chiar nu va prinde. Multumesc !
17 iunie 2010, 20:34
ne baga cineva in seama s-au ne pierdem si pensiile si timpul.va rog sa-mi raspundeti sa vedem cit de seriosi sunteti.as vrea capul lui basescu ca al lui boc nu e.daca ei cred ca pot supravietui cu 4-500de lei ista nu e genocid curat ar trebui arsi de vii ca o pedeapsa mai buna nu cred ca iar merita poporul sortit pieiri.
17 iunie 2010, 14:00
Intr-adevar sunt masuri dureroase, nu pot aprecia in acest moment daca si eficiente si, mare atentie(!), pe ce perioada se vor intinde ele, dar a venit timpul sa platim tribut pentru lipsa de vointa politica si de reforma in anii de dupa lovilutie. Ceea ma intriga este ca psd-istii si pnl-istii se dau fete mari dupa ce au luat-o pe toate caile, au supus la perversiuni de care au vrut bugetul si averea Romanicii, ar trebui sa faca o pauza mica inainte de a lua cuvantul si sa roseasca putin macar(!). Dar romanul printre multele sale defecte are si calitatea de a uita foarte repede. De ce nu ai scris nimic, Sergiu, de exemplu despre mineriada din iunie 1990? Sau despre legea lustratiei pe care Macaleti a votat-o cu amandoua mainile si care a fost declarata neconstitutionala de mult prea celebra Curte Constitutionala. Aseara o moldovanca despre care poti spune ca e beata tot timpul dupa cum vorbeste, afirma ca pana acum curtea a fost independenta si ca acum si-ar pierde aceasta independenta! Si la o socoteala simpla, ori pdl-istii sunt tampiti, ori la curte au fost oameni de o anumita orientare, din moment ce pe timpul lui ilici si tanase, legile erau mult mai constitutionale decat pe timpul marinarului. Am auzit tot soiul de povesti, dar personal nu conosc vreo una, cand dintr-o dama careia ii place sa-si traiasca viata, a ajuns o mare doamna. Eventual de stat! Dar sa vorbesti de curve in politica romaneasca cat timp ilici inca traieste, mi se pare o impietate, draga Sergiu!
17 iunie 2010, 09:11
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
2.2 o C
Saveni
1.5 o C
Ştefăneşti
2.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.