Blog
 A picat „Nababul'! Urmează 'Suprema'?
Botosaneanul sigla 30 mai 2011 – Botoşăneanul  publică prima investigaţie despre învârtelile cu fonduri europene de la AJOFM Botoşani. În rolul principal se afla Sorin Şologon, pe atunci director al instituţiei. A urmat o un întreg serial despre matrapazlâcurile de la instituţia în cauză: acte care puţeau a falsuri ordinare, sute de milioane lei vechi care apăreau şi îi dispăreau din declaraţia de avere, mânuieli cu instituţie, firmă, ONG şi nevastă care ba era, ba nu mai era nevastă.
În vremuri de un portocaliu agasant, nici o instituţie din Botoşani, de la Parchet şi Poliţie, până la Prefectură şi să-i zicem, „Instituţia Politică”, adică PDL, nu s-au obosit să se sesizeze. Omul a continuat să îşi facă de cap până ce şi-a trântit şi vilă de bugetar fără autorizaţie. Pus să vegheze asupra directorilor, prefectul Cristian Roman de atunci a făcut mişto de tot serialul de dezvăluiri, punându-l pe Şologon să se dea singur în gât la minister.
Vorbeam în acele vremuri cu oameni din politică şi nu numai, pe tema lipsei totale de reacţie şi de atitudine a instituţiilor portocalizate, iar unul dintre ei mi-a spus: stai liniştit, cine are de văzut, a văzut deja, doar că atunci când eşti la Putere lucrurile se mişcă mai greu.
Mai greu ce-i drept, dar iată că după doi ani draga de ANI a cam sesizat Parchetul pentru conflict de interese în cazul fostului director PDL, care după ce şi-a făcut de cap în fruntea instituţiei şi a predat frâiele, şi-a mai luat şi tot felul de concedii, deplasări, libere, încât i-au trebuit încă vreo sută de zile ca să se hotărască să revină la serviciu.
Ajuns în Opoziţie şi rămas fără funcţie, lui Şologon i-au căzut şi propterile, şi prefectul care să făcea că ia măsuri, şi partidul care îl ţinea în braţe şi, după doi ani de la dezvăluirile din Botoşăneanul , a cam început să o încurce.
Şologon a reprezentat într-un fel chintesenţa nesimţirii şi grobianismului PDL. În timp ce la zeci de mii de botoşăneni li se tăiau salariile şi pensiile, el şi nevasta care nu era nevastă făceau jumătate de miliard lei vechi în câteva luni, pe spatele unei instituţii şi a unor programe europene. Până atunci nici unul dintre ei nu făcuseră atâta bănet într-un timp atât de scurt.
Pentru tupeul ordinar al unor astfel de oameni au plătit alţii, în vara anului trecut, însă şi partea lor de vină este că au oploşit asemenea specimene, e vina lor că au ajuns să pună directori, oameni care nu au nici o treabă cu instituţiile pe care le-au condus, care nu ştiu să vorbească în propoziţie şi a căror singure merite erau date de cantitatea de afişe, steaguri, bannere, aracet băgate în campanie şi, probabil, de cotizaţia de la partid.
Istoria, fie ea politică sau nu, are însă caracter de ciclicitate şi dureros este că partidele care vin la Putere nu învaţă ceva din experienţa predecesorilor. Tras la indigo parcă e ceea ce se întâmplă acum la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Tot programe europene de miliarde lei vechi, tot sute de milioane care nu sunt şi apoi apar în declaraţia de interese, iarăşi suspiciuni de măgării în acte, iarăşi un soţ care-i director şi răspunde în faţa Inspectoratului condus de nevastă-sa, tot un prefect care-i prea ocupat să pozeze la tot felul de festivităţi şi serbărici astfel încât nu vede şi nu aude şi, mai presus de toate, un partid care ţine ditamai inspectoarea în braţe şi care în semn de solidaritate o pune iarăşi vice la judeţ.
Facem pariu că peste vreo trei-patru ani, când PSD-ul o să fie iar partid de opoziţie, tanti cu pricina de la Inspectorat o să fie puţin căutată de ANI? Facem pariu că lu’ nenea senator cu autocarele pentru morţi o să i se gripeze motoarele? Facem pariu că toată şleahta de pupături în fund, a căror singură menire în viaţă este să linguşească nişte şefi ca să lenevească pe-un scaun de bugetar, o să dispară atunci ca prin minune? Facem pariu că atunci când o să-i cheme ANI la o întâlnire o să se ducă singuri-singurei? Fără partid, fără pupincurişti, fără funcţionari maleabili, doar ei şi... ANI.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 „Nababul” de la şomeri : Cum a ajuns Şologon să câştige 90 – 100 de milioane de lei vechi pe lună
Parchetul sesizat pentru conflict de interese la fostul director AJOFM

Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
Loading...
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
Loading...
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Paziti tezele sa nu fie corectate in Tabara Agafton ca le vremea d-lui Clocotici.
2 iulie 2013, 21:26
Domnule Balascau faceti o ancheta jurnalistica si despre ce se intampla in aceste zile la examenul de bacalaoreat de la liceul sportiv.Este strigator la cer!
2 iulie 2013, 10:12
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„ În perioada aceasta analizăm și după aceea vom lua o decizie. Sigur sunt propuse mai multe acțiuni, dar nu am luat o decizie finală la nivel central. Am avut săptămâna trecută o întâlnire și vom avea din nou săptămân ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.0207 lei
CHF
Francul elveţian
4.5221 lei
GBP
Lira sterlină
5.5103 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8742 lei
XAU
Gramul de aur
239.7608 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2318 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3648 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1094 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1670 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1865 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
-0.3 o C
Darabani
-2.3 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.