Blog
Nu-i nici o curvă, doar îşi face meseria

Botosaneanul sigla verticalAnul 2000, la Botoşani...

PSD-ul îi trimitea în Parlament pe Mihai Baltă, Gheorghe Marcu, Viorica Afrăsânei. Şerban Mihăilescu tocmai îşi încheiea mandatul şi pleca în alt judeţ. Costică Macaleţi îşi începea şi el un scurt mandat de deputat terminat la Prefectură.
Constantin Conţac lăsa baltă Partidul Moldovenilor şi începea să urce administrativ în Consiliul Judeţean şi politic la PSD.
La PNL candidau Corneliu Popescu la Senat şi Gheorghe Ciubotaru la Deputaţi.
PD-ul de atunci tocmai suferise o lovitură de palat şi îl îndepărtase pe Cătălin Flutur.
PRM-ul ieşea în faţă cu Dorin Ciuştea vice la CJ şi Dumitru Codreanu la Senat.

Anul 2012, la Botoşani...

PSD se bate la Parlament cu Mihai Baltă, Gheorghe Marcu este încă senator, Viorica Afrăsânei conduce după unii Prefectura, după alţii e „cancelar” şi atât. Costică Macaleţi e încă deputat şi sunt zvonuri că s-ar întoarce prefect.
„Micky Şpagă” candidează din nou, doar că a schimbat partidul, nu-i PSD, e UNPR, dar este sub aceeaşi umbrelă a USL-ului.
Constantin Conţac candidează la Parlament, independent...
Corneliu Popescu şi Gheorghe Ciubotaru candidează şi ei din nou, doar că nu la PNL, ci la partidul lu’ „domnu’ Dan”.
Tot la PP-DD candidează şi fostul lider PRM, Dumitru Codreanu, la doar câteva luni după ce făcea în toate felurile poporul otevizat.
Ar mai fi candidat poate şi Dorin Ciuştea, fost PRM, fost PNG-CD, fost PP, fost PNL, dar pentru el s-a stricat telecomanda la OTV.
PD, cu un „L” în coadă e condus de Cătălin Flutur.

Au trecut 12 ani de zile, mai mult de jumătate din perioada postrevoluţionară, şi constatăm cu tristeţe că oferta politică este aceeaşi, aceeaşi, aceeaşi. Doar că ambalajul, adică partidele diferă, dar candidaţii sunt mai mereu aceiaşi. Aparent piaţa politică este într-o continuă diversificare, în realitate sunt însă eternii candidaţi sau parlamentari de serviciu. Iar unii dintre cei enumeraţi aveau deja în 2000 un deceniu de politică. Lumea politică nu a produs mai nimic nou, de anvergură, timp de 12 ani şi mai bine. Am putea spune Ovidiu Portariuc, dar şi el este fiul fostului consilier judeţean Gheorghe Portariuc, cu state vechi la PSD. Sau Andrei Dolineaschi, dar şi el a fost propulsat de la cabinetul lui nenea Micky cu Şpaga.
Partidele se mai schimbă, se fac-desfac noi alianţe, la câte un ciclu electoral apare câte un balon de săpun gen ApR, PRM, Noua Generaţie sau PP-DD, care se sparge repejor după alegeri, dar candidaţii rămân aceiaşi, este ca şi cum sunt aceiaşi 100 de jucători care se tot transferă la zece echipe. Aparent opţiunile se schimbă, în realitate rămân aceleaşi pentru că şi echipele şi partidele tot de oameni sunt făcute, iar oamenii aceştia sunt aceiaşi.
A face politică la Botoşani a ajuns să fie un fel de meserie, nişte oameni trăiesc exclusiv prin asta şi din asta, şi-au format un soi de castă aproape impenetrabilă, din care intruşii sunt imediat daţi afară ori dacă sunt acceptaţi trebuie să fie amanta lui şefu’ sau cărătorul de geantă al lui "mister president" ăl mare de la capitală. Profesioniştii din diferite domenii nu mai au loc şi cred că nici nu mai au chef să se bage. Lumea politică s-a autoizolat, este tot mai departe de lumea reală, a noastră, a tuturor celor care, până la urmă, îi votăm. Suntem simple cifre, pe spatele nostru se fac mereu nişte calcule, nişte grafice, din care ies nişte procente pe spatele cărora unii, puţini, rămân în lumea lor, iar noi cei mulţi în lumea noastră. Rămânem ceea ce generic se numeşte „electorat”, cel atât de des invocat, dar întotdeauna ignorat.
Fiecare cu lumea lui...
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti!

Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Loading...
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Să mă ierţi nea Costică
… Fiindcă noi am fost prea ocupaţi cu ale noastre şi tu ai plecat dintre noi pe nesimţite.
Fratilor, din ce an este editorialul asta? 2000, 2012? Iar comentariile, din ce an? Ca se povesteste de anul 2000, apoi de 2012, apoi de Flutur care este Primar (?), pleaca si vine din Germania in interesul botosenenilor (?) Eu stiam ca in 2012 Primarul Botosanilor este unul Portariuc, iar Flutur face bine supusilor botoseneni din postura de Director la Locativa. Cu deplasari in Germania? Pe banii unor asa zis nemti (?!) Ce interes aveau nemtii aia la Directorul unui fond locativ slabut, situat in NE Romaniei? Dar ce interes avea Primaria BT sa-l invoiasca de la serviciu pentru aceasta specializare/perfectionare/plimbarica? Sunt curios ce imbunatatiri va face Flutur la Locativa pentru salariul papat cat era prin Germania. Sau, sa intelegem ca pentru cei ce pierd alegerile, salariul public este ceva minor, un mizilic pe care il incasezi in sila, ca pe un fel de reparatie adusa orgoliului tau, ranit de concetetenii care nu te-au mai vrut?
26 octombrie 2012, 11:16
Marcarea teritoriului. Cu vorbe...Nevorbit de vreo doua saptamani, primarul Catalin Flutur le-a povestit azi ziaristilor cate-n luna si-n stele. De la maretele realizari ale mandatului sau, pana la fineturi politice legate de soarta PDL-ului national. Ba chiar a explicat cate ceva si despre excursia comisa "pe la Germania" saptamana trecuta, precizand ca toate cheltuielile ar fi fost suportate, cot la cot, de fartatii europeni. Eu unul marturisesc ca tot n-am inteles o iota despre ce cauta Flutur la o chestie pentru functionarii publici europeni, dar, ma rog, probabil ca nici nu ma ajuta capul suficient... Herr Primar se jura pe rosu ca trebusoara asta o sa foloseasca strasnic municipiului, asa ca tre' sa-l credem pe cuvant, ca-ntotdeauna.Oricum, cele 4,5 miliarde de cuvinte rostite azi de primar in conferinta de presa (un fel de... marcare a teritoriului, dupa revenirea de la nemti) n-au reusit sa egaleze, ca frumusete a mesajului, spusele intelepte de ieri ale aceluiasi Catalin Flutur, lansate pe cale orala la intalnirea cu reprezentantii ONG-urilor: "Pana acum ONG-urile au functionat in Botosani si trebuie sa le multumesc si eu pentru ca de foarte multe ori au preluat si o parte a lucrurilor pe care noi, primaria, nu le putem face. Ori pentru ca nu avem competenta de a le face, ori pentru ca uneori nu avem suficienta minte ca sa intelegem ce isi doreste fiecare proiect". Insuficienta asta a mintii eu mi-am imaginat-o asa, ca un fel de astm la creier. Nu doare, dar simti din cand in cand cum iti patineaza neuronii la deal...la 19:57 Niciun comentariu:Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe FacebookLinkuri de întoarcere către această postareEtichete: CATALIN FLUTUR, CONFERINTA DE PRESA
26 octombrie 2012, 09:55
FOARTE BINE SPUS:"Profesioniştii din diferite domenii nu mai au loc şi cred că nici nu mai au chef să se bage. Lumea politică s-a autoizolat, este tot mai departe de lumea reală, a noastră, a tuturor celor care, până la urmă, îi votăm. Suntem simple cifre, pe spatele nostru se fac mereu nişte calcule, nişte grafice, din care ies nişte procente pe spatele cărora unii, puţini, rămân în lumea lor, iar noi cei mulţi în lumea noastră. Rămânem ceea ce generic se numeşte „electorat”, cel atât de des invocat, dar întotdeauna ignorat"
26 octombrie 2012, 09:23
Draga Pipet, regret ca te-a lezat ce-ai citit, singura cauza posibila fiind doar faptul ca nu faci parte din "lumea noastra". Dar nu-ti fie teama, chiar si pe tine te iubeste Dumnezeu. Noi, "electoratul", doar aceasta speranta o mai avem, in ajutorul lui Dumnezeu. Ce va pasa voua, politicienilor, de saracia si nevointele oamenilor cand toata vremea o pierdeti alergand dupa putere si intresele proprii? citind acest editorial m-am intristat din nou pentru ceea ce va sa vina cu voi, din nou, la putere...semneaza: un alt embrion
25 octombrie 2012, 23:49
in mocirla asta merita sa intri doar daca ai cizme foarte inalte sau nasul foarte infundat..terminand cu gluma, explicatia e una singura si anume aceea ca partidele politice au ajuns sa fie entitati private si din aceasta cauza lipsa oamenilor noi.sunt ei intre ei, dar noi suntem cei care ii facem sa se simta importanti..
25 octombrie 2012, 23:25
Mda !?Cam tardiva cujetarea .
25 octombrie 2012, 22:53
si tu tot la stadiul de embrion ai ramas...
25 octombrie 2012, 20:28
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„Și conform metodologiei, profesorii pensionari au venit înaintea celor care au dat testare pe plan local. Au dat testare pe plan local, dar nu au avut ce posturi să ia. Când s-au înscris la testare ei s-au uitat pe listă și au v ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7354 lei
USD
Dolarul SUA
4.2876 lei
CHF
Francul elveţian
4.3067 lei
GBP
Lira sterlină
5.3426 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9618 lei
XAU
Gramul de aur
207.1445 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2425 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4225 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9300 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2327 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6341 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.