Blog
Nu mai pute la PSD... doar mai miroase

De ce l-a bătut Marcu pe Baltă? Este o întrebare care se tot pune în mediul politic de la Botoşani de duminică încoace. Păi, în primul rînd, cred că doar un nebun ar fi schimbat preşedintele unei organizaţii de partid care, într-un judeţ în care şi pavelele respiră portocaliu, bate PDL-ul la prezidenţiale de îl demite şi pe şeful de la Botoşani. Tocmai de aceea nu am înţeles candidatura lui Mihai Baltă. Nu discut aici despre calităţile fostului prefect şi deputat, care sînt cu duiumul, dar cred că nu şi-a ales bine momentul. Să-l fi schimbat pe Marcu într-un asemenea moment e ca şi cum a-i fi dat afară antrenorul naţionalei după ce bate Brazilia cu 3 – 0 la Campionatul Mondial.

Pe de altă parte, Marcu a cîştigat şi pentru că, după alungarea lui Conţac, sub domnia căruia social-democraţia s-a tot subţiat la Botoşani pînă roşu s-a făcut portocaliu, s-a instalat o „echipă” după cum îi spune senatorul sau un „grup de interese”, cum voalat afirma Mihai Baltă. Ei bine, să vii tu din exterior, fără nici un sprijin în interior, îţi este aproape imposibil să îzbîndeşti. Trebuie practic să dărîmi o întreaga structură. Cine dintre cei din prezidiu să-l fi votat pe Baltă? Doar un inconştient, ar fi însemnat să-şi taie singur craca politică de sub picioare. Cum să-l voteze Rotaru pe Baltă, chiar dacă, asemeni fiului acestuia, tot Răzvan îi zice? Cît ar mai fi stat el preşedinte la tineret? Şi chestia e valabilă cam pentru toţi botoşănenii din prezidiu. Baltă ar fi venit cu oamenii lui, cu echipa lui. Şefii în funcţie ştiau asta şi au acţionat în consecinţă.

Mihai Baltă probabil că era conştient de toate aceste lucruri, dar a mizat pe atragerea „poporului” din sală. Numai că, o dată, „poporul” era plin de foşti directori şi directoraşi care abia şi-au pierdut funcţiile, funcţii căpătate pe vreamea lui Marcu şi nu a lui Conţac sau Baltă. În al doilea rînd, delegaţii la conferinţă au fost bine stabiliţi din timp de către actuala conducere, care bănuiesc că a avut grijă să ajungă cine trebuie la alegeri.

În final, cel puţin pentru subsemnatul, a fost surprinzător discursul lui Mihai Baltă. De obicei, atunci cînd vii ca challenger, trebuie să loveşti. Sigur, nu trebuie să cazi în capcane dintr-alea cu „organizaţie de şmecheri” pentru că atunci reacţia sălii e inversă, „tu mă faci şmechemer pe mine, băi?”, dar măcar trebuie să fii direct. Ori, fostul lider social-democrat mi s-a părut că a lovit prea mult „cu manta” şi prea puţin „în gaură”.

Şi ar fi fost ceva „găuri” de umplut. Chiar vorbeam cu cineva sprea finalul conferinţei şi îmi spuneam că, indiferent de cine va cîştiga, „măcar n-o să mai pută a vaselină la PSD”, aluzie la personajul care a părăsit conducerea organizaţiei. Aşa e, n-o să mai pută a vaselină, dar totuşi parcă începe să miroase. A altceva ...

Sergiu BĂLĂŞCĂU


S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Loading...
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
Presedintele Marcu si ai lui ,,fârtaţi'' vor da primul test in iunie 2012. Va fi testul de căpătâi pentru ca PSD-ul sta slab la ,, locale'' si in special in municipiul Botosani.
1 iulie 2010, 10:10
sa vedeti ce-o sa traga cu arcul Marcu-in tradatori adica in cei care l-au votat pe Balta-e razbunator Ghita
29 iunie 2010, 10:35
Pentru PSD-ist: spiritul lui Contac a ramas printre voi, dragi pesedisti. Sunteti certati rau cu Limba Romana, altfel nu-mi explic de ce scrii "sa spune-ti", cand corect este "sa spuneti". In rest, ai dreptate, fosta directorime din sala e cea care a prins scaune in vremea lui Contac. Cat despre marcu o sa traga iar cu arcu'.
29 iunie 2010, 09:12
Să înteleg din comentariile pe care le faceti ca de vina ptr. tot ce se întampla la noi sunt tot PSD-istii,cred ca nu va afecteaza nimic mai mult la salarii decat faptul ca a iesit Marcu din nou presedinte
29 iunie 2010, 09:00
29 iunie 2010, 08:56
Ei da, pe Contac l-au dat afara in februarie. De exemplu, Razvanel Rotaru in ce luna a ajuns director la Mediu? Parca prin mai, nu? Si nu e singurul...
29 iunie 2010, 08:02
Domnule Balascau sunteti intr-o mare eroare,directorii si directorasii cum va place sa spune-ti au fost numiti de Contac inainte de a ajunge D-l Marcu presedinte interimar,ma mir ca v-a scapat acest lucru la valoarea D-stra de ziarist si asta o spun foarte serios.Cat despre ,,miroase" nu va inteleg.Va doresc mult succes in activitatea D-stra !
29 iunie 2010, 06:13
a inceput deja sa miroase partidul asta dar bine ati spus domnule cum era sa voteze astia cu Balta Razvan cu Balta niciodata ca Macaleti l-a facut om,Brindusa cu Balta,niciodata cind mai ajungea asta inspector ,lingaul de Toma,da cind il mai pune cineva director si Arosoaie directorul pierdut in spatiu ,Laura care are o singura calitate -gura mare,Fedorovici nici gind asa ca de asta asa este rezultatul alegerilor tare ma tem ca o sa-si doreasca sa mai miroase a vaselina pe la PSD ca vin localele si daca nu sint alegeri anticipate nu stiu cum se va descurca PSD-ul la locale
28 iunie 2010, 23:21
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.