Blog
O declaraţie de dragoste cum n-am mai auzit
Acum aproape un deceniu l-am intervievat pe Henning Probst, primuldirector al E.ON Moldova, compania care se formase prin privatizareafostei Electrica. Omul anunţa intenţia de implementare a unui sistem defacturare anual sau bianual, bazat pe o comunicare voluntară a indexuluişi o reglare ulterioară a plăţilor în funcţie de o citire a consumuluide către reprezentenţii companiei, la domiciliul clientului.
editorial botosaneanulI-am replicat aproape instantaneu că ar fi o măsură sinucigaşă la cât curent se fură în România. Mi-a răspuns tăios că, în comparaţie cu abonaţii din Ungaria şi Bulgaria, în România consumatorii sunt mult mai disciplinaţi. Ba chiar, pe un ton aspru, mi-a reproşat că eu şi ceilalţi români avem o părere mai proastă despre români decât o au alţii. După ce am închis reportofonul a insistat asupra acestui clinci din interviu, explicându-mi că nu poate înţelege cum se face că, dintre toate ţările lumii, cea mai proastă părere despre România, o au tocmai românii.
CITEŞTE ŞI:
INTERVIU Henning Probst: Părerea românilor despre români este mai proastâ decît a germanilor despre români
De ce scriu acum aceste rânduri? Fiindcă am citit în Gazeta Sporturilor un articol în care Martinus Quenten, atacant originar din Curacao care din vară evoluează pentru FC Botoşani şi care a jucat mai mulţi ani în Olanda şi Ungaria, după ce a povestit părerea groaznică pe care oamenii din Ţara Lalelelor o au despre România, şi-a exprimat şi el nedumerirea: „Mi-au plăcut oamenii din Botoşani, care mi-au dat un «feeling» foarte bun chiar după primele discuţii. Am rămas impresionat de oraşul Botoşani. Nu înţeleg de oamenii vorbesc aşa urât despre un loc aşa frumos".

 Perla din atacul FC Botoşani: Toată lumea din Olanda mi-a spus că nu am ce să caut aici, că e o ţară urâtă cu oameni răi

În noiembrie Botoşăneanul a realizat un interviu cu Amitabh Vardhan, indianul care conduce Cine Grand la nivel mondial, compania care are deschise cinematografe din China şi până în SUA. Uitaţi ce a spus omul despre Botoşani: “Iubesc locul ăsta, este un oraș nebun, frumos”.
Mi-am amintit atunci primele cuvinte spuse de Ion Mureşan, câştigătorul Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu chiar pe scena teatrului care poartă numele poetului nepereche, la doar câteva secunde după ce i s-a înmânat distincţia:
„Eu, în calitate de cetăţean de onoare, am nevoie dl primar să vă cer ceva: îmi cer voie să vin în Botoşani după ce înfloresc teii. Eu, aşa mireasmă de tei ca la Botoşani n-am mai întâlnit nicăieri, de parcă umbli cu capul într-un borcan cu miresme lichide. Nu, nu vă cer să daţi de mâncare în ziua respectivă, numai să mă lăsaţi să îmi iau şi eu un borcan cu mireasmă de tei şi să-l duc la mine în Transilvania”.
CITEŞTE ŞI:
FOTOREPORTAJ Spectacolul în care Botoşani a fost capitală culturală: Dl primar n-a venit cu mâna goală, Primăria Botoşani i-a refuzat pensia lui Eminescu, Premiul de la Botoşani este o legitimaţie de club
Zilele trecute îmi povestea un bucureştean venit în Botoşani că prin intermediul Centrului Turistic deschis de Primărie a văzut nişte locuri extraordinare în oraş: “Voi nu vă daţi seam ace oraş frumos aveţi”.
Mi-am înghiţit clasica replică, “dar păcat că e locuit”...
Vremurile sunt făcute de oameni, iar locurile sunt înfrumuseţate tot de ei. Bănuiesc că, dacă Botoşani este un oraş atât de frumos, este meritul oamenilor care au locuit şi locuiesc aici. Chiar dacă – şi o spun cu mare tristeţe – nu am auzit vreodată o declaraţie de dragoste pentru această urbe, de la vreun locuitor al ei. Poate că este suficient că ne iubesc alţii oraşul…
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Botoșănenii au făcut o religie din mersul la film; Iubesc locul ăsta, este un oraș nebun, frumos

Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
numai noi romanii stim ce necazur si nevoi avem si cate taxe avem de platit in aceasta tara de cacat!
28 decembrie 2014, 20:02
Declaratia de dragoste vine de la unii care nu au plecat din el desi au avut sansa. Sau au plecat si s-au intors cu drag in el. Dragostea adevarata nu are nevoie de multe cuvinte .
17 decembrie 2014, 01:01
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.