Blog
O fi armăsar, o fi porc, o fi o vacă?
Botosaneanul sigla vertical Scandalul cărnii de vită vândută drept carne de cal îmbracă forme ridicole la Botoşani. Iar penibilul nu provine din „uluitoarea” descoperire că una-i pe etichetă şi alta ajunge în burtă, ci din modul în care autorităţile au reacţionat după ce presa centrală a anunţat că vreo sută de kilograme de carne „mincinoasă” ar fi fost introdusă în sistem de Florea Carn.
Aşadar, ce s-a întâmplat după publicarea ştirii? ANSVSA-ul, condus de Mihai Ţurcanu, a anunţat că DSVSA-ul trebuie să facă o verificare la abator. Aşaaa... Şefă la DSVSA Botoşani este Minodora Vasiliu, unul dintre primii directori PDL care au trădat după alegeri urcându-se în barca liberală şi care colindă în lung şi-n lat judeţul cu Florin Ţurcanu, fratele şefului ANSVSA, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL, ţinându-i trena. Pe cine ar trebui d-na director să controleze? Pe Florea Ţurcanu, tatăl celor doi. În rezumat deci, ar trebui să îl verifice pe tata celor şefi ai săi, unul pe linie profesională, celălalt politic. Şi asta nu este tot, din câte ştim noi de abatorul ăla de la Dracşani ar fi răspuns ca medic veterinar tocmai nevasta lui Mihai Ţurcanu. O mare familie... Îmi daţi voie în condiţiile astea să am aşa, convingerea, că verificarea asta n-o să aibă altă concluzie decât că la Florea Carn totu-i bine, legal, clar, frumos, curat, minunat, etc., etc., etc.?
De altfel, Mihăiţă de la ANSVA este şi autorul unei diversiuni publice naţionale. Miercuri, după izbucnirea scandalului, a emis un comunicat de presă în care spunea că nu trebuie suspicionat abatorul tatălui său deoarece carnea găsită prin Ilfov era de cal, iar Florea Carn nu are autorizaţie să tranşeze cai. Fain, nu? Dar pot să am şi eu o întrebare? Problema nu este tocmai că s-ar fi putut sacrifica acolo cai fără autorizaţie? De fapt, nu asta era problema reală?
Explicaţia cu etichetarea falsă mi se pare de-a dreptul penibilă. Pe româneşte, un comerciant din Alba ar fi pus de capul lui etichete cu numele unor abatoare din ţară. Cum o fi auzit însă omul ăla de „celebra” Florea Carn din metropola Suliţa? De unde ştia că există o asemenea firmă când abia în urmă cu numai trei luni s-a inaugurat abatorul de la Dracşani?
Justificarea care mi se pare realmente amuzantă, rostită la unison de Ţurcani, este că ANSVA s-ar fi băgat rău în procesatorii de carne şi ei acum se răzbună? Hmmm... Bineînţeles, departe de mine gândul că s-ar fi băgat în ei ca să îi omoare pe vreo doi şi să îi facă loc pe piaţă abatorului lui tătâne-său. În schimb, chestia asta îmi aminteşte că în scurta perioadă în care a fost vicepreşedinte la CJ Florin Ţurcanu a avut ca principală descoperire faptul că firma care furniza pâine la centrele de plasament de la Direcţia Copilului cam trăgea la cântar. S-a apucat omul de controale, de scandal, că se fura din mâncarea copiilor, tot tacâmul. Stranie coincidenţă, vicele avea o brutărie... Deci, atunci pâine, acum carne...  La câteva săptămâni de la scandal unii oameni tot îmi spuneau că maşini cu „Brutăria Dracşani” descarcă pâine pe la casele de copii, dar dacă n-am văzut cu ochii mei uite că nu pot să confirm...
Gluma supremă în toată tărăşenia asta este că de abator se ocupă Florea Ţurcanu, Florin n-are nici o treabă, Mihai la fel, doar ei nu sunt zootehnişti, nu activează în domeniu, unul nu e tehnician veterinar, celălalt nu e medic veterinar, nu, ei nu au nici o treabă, unul e cosmonaut, celălalt astronaut. Brusc, numai şi numai după ce unul a devenit preşedinte la Consiliul Judeţean, celălalt secretar de stat, iar PNL-ul a ajuns la Putere, pe nea Florea l-a ispitit aşa un spirit antreprenorial şi a spus că n-ar fi rău s-o pună de un abator. C-o fi carne de armăsar, c-o fi de vită, c-o fi de porc, până la urmă s-o găsi pe lumea asta o autorizaţie şi pentru Florea Carn.
Trăim în Ţurcanoland, lumea în care copiii trebuie să îşi controleze părinţii şi s-o mai facă şi pe-a durii cu ei.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
S-au ţinut de cuvânt! Ţurcanu şi-a deschis abator, Portariuc se mută la vilă
Ţurcanu 2 a făcut plângere la Poliţie cu carnea de cal : Un fals grosolan

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Mda !
22 februarie 2013, 14:31
Asta cu Turcanoland e tare! Bravo Sergiu !
22 februarie 2013, 12:08
NU SE JOACA UN ABATOR CU 2 CAI TAIATI. SUNT ANGAJATI, DOCTORI SI NU CRED CA SE CASTIGA CHIAR ASA MULT CU CARNEA DE CAL INCAT SA SE COMPROMITA CU ASTA. POT FACE BANI DIN 2 TELEFOANE !! DACA AM FI CIVILIZATI CA ALTE TARI AM INTERZICE TAIEREA CAIILOR.
22 februarie 2013, 11:38
Pai nu sunt fan Turcanu, dar daca au intrat in asa magarie, cu carne de magar, scuzati de cal, chiar ca au minte de oaie !
22 februarie 2013, 08:10
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.