Blog
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?

De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?

Mai întâi a fost Golofca. A plecat în momentul în care Christoph Daum îl convocase în lotul lărgit al naționalei. Gigi a plătit 400.000 pe el și după vreo patru luni l-a făcut pachet și l-a trimis acasă. 1, deci.

 

 

 

 

 

 

 


Apoi a fost rândul lui Moruțan, mare vedetă la naționala grupei sale de vârstă. A făcut câteva meciuri bune, a dat și ceva goluri, după care s-a stins încet-încet și tocmai am aflat că ar putea avea soarta lui Golofca. Lucrurile încep să devină amuzante când e vorba de bani: la Botoșani se spunea că a fost vândut cu 700.000, la TV-uri Becali arunca 1.000.000. Sigur este că după câteva luni a mai dat 200.000 pentru câteva procente din Moruțan, care tocmai a ajuns să se sufoce pe teren după vreo jumătate de oră de joc. 2, așadar.


După începerea sezonului latifundiarul l-a luat și pe Roman. Omul a făcut probabil meciul vieții cu Rapid Viena, gol și pasă de gol, dar FCSB nu s-a calificat în grupele Europa League și de atunci tot freacă banca de rezerve. Când o prinde și pe aceea. Discuțiile despre bani devin și mai întortocheate: el a plecat pe 400.000, dar la Botoșani nu ar fi ajuns vreun ban, fiindcă s-ar fi dus la FCSB în contul revenirii lui Golofca, cedat gratuit de FCSB la Botoșani, dar de la care Becali voia să scoată 400.000 dacă se transfera în altă parte. Știu că vă este tot mai greu să înțelegeți, dar poate așa vă dați seama și cum am ajuns să ratăm doi ani la rând play-off -ul la final, dar să devenim preferații oierului la transferuri. Oricum, bifăm al treilea transfer nereușit.


Ei bine, ce ar face un om normal la cap după ce într-un an și jumătate își ia țepe de vreo 1,5 milioane? L-ar da în judecată pe ăla care l-a înșelat? Ar rupe orice relație cu dânsul? I-ar blestema familia?
Nu, nu, nu. Ar continua afacerile. Așadar, după trei șuturi în buget, urmează al patrulea: Becali anunță cu emfază că l-a transferat și pe Oaidă cu 700.000. Bine, când l-a luat băiatul jucase doar vreun sfert de oră în meciuri oficiale în ultimele patru luni fiindcă fusese accidentat, dar ce mai contează și pe cine mai interesează?


Și mai interesant este însă momentul: NU a așteptat încă o etapă să se termine campionatul regulat, ci l-a cumpărat înaintea meciului decisiv pe care Botoșaniul îl avea cu Viitorul. Iar Becali, să nu uităm, este finul lui Hagi și cel mai mare cumpărător de jucători al clubului din Ovidiu. Și a avut așa mare nevoie de el încât l-a lăsat în continuare la Botoșani. Na, omul avea de dat urgent niște bani.


Și, atât timp cât nimeni, dar absolut nimeni, de la primar, la viceprimari sau consilieri locali, nu ia atitudine față de ceea ce se întâmplă la club, în condițiile în care din taxele și impozitele botoșănenilor s-au plătit pentru echipă și stadion vreo două milioane de euro în ultimul deceniu, cred că este de datoria noastră să adresăm public câteva întrebări:


-    De ce continuă să cumpere Becali de la Botoșani dacă eșuează de fiecare dată?


-    Ce cumpără de fapt Becali: bani sau puncte?


-    Este doar o coincidență că FCSB este singura echipă din Liga 1 neînvinsă de FC Botoșani, dar, în același timp, este clubul care a băgat cei mai mulți bani în FC Botoșani?


-    Este doar o coincidență că finul Gigi l-a cumpărat pe Oaidă înaintea meciului decisiv pe care nașul Gică l-a avut cu Botoșaniul?


-    Mai pe românește, s-a vândut un jucător ori s-a vândut play-off – ul?


Și dacă nu există răspuns la toate aceste întrebări, măcar la asta poate se găsește:


-    Cine este finanțatorul unui club: ăla care nu a cumpărat niciodată un jucător în șase ani de Liga 1 sau ăla care îți virează în conturi 1.000.000 pe an?


PS: De-a dreptul amuzant spectacolul de la Ovidiu. Ciobotariu a jucat fără vârf de atac aproape o oră, iar pe final, când s-au gândit și botoșănenii să atace măcar așa, de amorul artei, l-a scos pe atacantul Fabbrini, jucător care a prins la un moment dat și naționala Italiei și l-a înlocuit cu albanezul Papa, un mijlocaș defensiv venit de la o echipă din Albania care tocmai a retrogradat anul trecut. Poate făcea macaronarul ăla o fază ca în meciul cu Dinamo și dădea gol, păi se poate? Tactică, nu glumă. Aaa, să nu uităm, în prima repriză FC Botoșani nu a avut nici măcar un singur șut pe poartă. Adică ei chiar și-au dorit calificarea în play-off descoperind câștigarea meciurilor fără șut pe poartă.


Hai că nu suntem chiar toți debili.

 

loading...
FC Botoșani a luat bătaie la Constanța și a pierdut din nou calificarea în play-off - VIDEO
ANALIZĂ: Becali, pușculița lui FC Botoșani - clubul lui Iftime a încasat o sumă exorbitantă de la latifundiar

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

sigla botosaneanul

download from google playdownload from apple store
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Loading...
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
Daca Golofca inscria din faza aia si era 1-1 eram calificati si nu mai puneati Domnu ziarist problema aceasta. Bagati ca articol celalat document din calculator intitulat: Text articol accedere playoff.Meciul s-a pierdut clar la Botosani. La botosani trebuia batut Mediasul. Sau si la Botosani a venit Becali sa-si faca meandrele. Nu imi este simpatic Iftime dar acum cateva luni ne gandeam ca vom retrograda. Sau ati uitat Domnu ziarist ca de pe 3.08.2018 pina pe 08.10.2018 nu am avut nici o victorie in 9 meciuri!!!!! Doua luni si o saptamana fara o victorie . am obtinut 5 puncte in 2 luni si o saptamana. Am avut 5 egaluri si 3 infrangeri. Atunci s-a pierdut playofful. O echipa de playoff este o echipa acre este constanta nu care se trezeste in ultimele meciuri ca bate de 4 ori la rind si la cel mai important meci acasa cu Medias face egal
3 martie 2019, 22:53
Muie,clanta si bulan lui Iftimie si la toata echipa
3 martie 2019, 22:00
Ce fel de patron este IFTIMIE-ZGARCI daca primeste bani de la primarie si CJ.Patron pe banii nostrii a tuturor.El vinde jucatorii si mai vrea in cupele europene.Nu se poate bani din amandoua partile.Trebuie sa cadem in B sa nu mai aiba el ce vinde
3 martie 2019, 21:46
Şi ce mai plângea Golofca, nu primise prima pentru "calificare". Îl ştiu pe patron din 2000, tot timpul a jucat murdar. Îi înţeleg pe cei veniţi de la ţară, au o problemă psihologică de pe vremea comunismului, furatul de la cap şi din coteţele babelor.
3 martie 2019, 20:20
iFTIME. ESTI UN NIMIC. Cati spectatori crezi ca vor mai veni pe stadion dupa ce ai vandut play offul? Chiar ne crezi prosti pe toti? Sa-l lasam singur pe stadion pe acest nesimtit.
3 martie 2019, 20:12
Sergiu, sunt in grafic, daca asta inseamna a avea o parere diferita/sau nu, in raport cu seniorul care editeaza acest site, adica TU... am observat ca ai o opinie oarecum ambigua, sau macar omniscienta...ma deranjeaza in masura ambele.
3 martie 2019, 20:05
Mda, nimic nou, același Valerica arhicunoscutul pseudofinantator al FC-ului și ale sale mașinațiuni ordinare. I-am mai recomandat și alta data să își facă o trupă de comedianti ambulanți că ar avea mai mult succes, pentru că omul a devenit complet nefrecventabil, este fără doar și poate un om pe care nici cele mai îngăduitoare persoane nu il mai pot lua in serios, un măscărici de prost gust, un claun de doi lei.
3 martie 2019, 20:04
Sa se opreasca imediat finantarea de la primarie si consiliul judetean pentru acest club al carui patron nu se tine decat de combinatii ieftine, un om mic , pervers care crede ca ii poate pacali pe toti.
3 martie 2019, 19:58
We never dont give up :))
3 martie 2019, 19:52
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.