Blog
O iubire imposibilă
Botosaneanul sigla 3 Mai întâi au fost Aniculăese cu Egner. Primarul se întorcea de prin Olanda şi povestea la ziarişti că acolo totul e aşa de descentralizat încât şi regia de apă e la Primărie. „Altceva n-a văzut în Olanda?” întreba ironic şeful CJ-ului.
Apoi au fost Conţac şi Flutur. „Când vin dimineaţa la serviciu lumina la biroul dlui primar Flutur e stinsă, abia pe la 9 vine la serviciu”, relata şefului CJ-ului din experienţa sa în administraţie. „Mai ştiţi ceva de dl Conţac?” întreba cu un zâmbet în colţul gurii Flutur când Conţac din ditamai preşedinte de CeJeu şi PSD-eu ajunsese iarăşi... director la Transporturi Auto.
Apoi au fost Ţâbuleac şi Flutur. Ooooo, aici am putea scrie un roman, dar nu ştim cine l-ar citi. Oricum, memorabilă rămâne aia cu „tu nu ştii că în viaţă unul f... (scuzaţi, da cam aşa s-a zis), iar altul gâfâie”.
Totul pentru ca acum să îi avem pe Ţurcanu şi Portariuc. Dincolo de o alianţă nefirească, făcută sută la sută doar pentru acapararea puterii, dincolo de un milion de lucruri care îi despart, cei doi au avut aşadar parte şi de o tradiţie nefastă de luptă surdă a orgoliilor.
Chiar şi fără aceasta coabitarea (ca să folosim un termen la modă) dintre cei doi era imposibilă. Şi am spus-o încă din campania electorală, când Ţurcanu a apărut la un loc cu Portariuc doar la lansarea candidaţilor şi apoi spre final, într-un... comunicat.
Uitaţi-vă la ei! Găsiţi măcar un singur element care să îi unească?
Sunt total diferiţi, unul are şi acum domiciliul din Suliţa, celălalt tocmai a anunţat că îşi aduce nevasta din Iaşi. Unuia i se luminează faţa dacă îi pomeneşti ceva de vreo fermă, celălalt recită din cărţile de economie, e un teoretician desăvârşit, mai greu e cu practica... Unul felicită FC Botoşani de pe şezlong de la Neptun, celălalt bagă BUG Mafia pe Facebook...
Conflictul dintre PNL şi PSD este, de fapt, conflictul dintre Ţurcanu şi Portariuc. Este o dispută dintre două ambiţii copilăreşti în care fiecare vrea să arate că de fapt el e mai şef decât celălalt. I-aţi auzit vreodată pe Baltă sau pe Ciofu să spună ceva despre PNL-işti ori pe Sorescu sau pe Şoptică să zică una şi alta despre PSD-işti? I-a mai dat Grigoraş un 4 lui Ponta, dar la mintea lui de RVG-ist şi la câţi morţi a adus pe litoral poţi să-i ceri ceva...? Verginel a ameninţat cu un miting, dar vizat era tot Ponta, nu vreun PSD-ist de pe la Botoşani. Iliuţă doar a răspuns la atacurile primarului... Aaaa, a zis şi Doiniţa ceva de „Apă”, dar a precizat că vorbeşte în nume personal.
Disputa dintre Portariuc şi Ţurcanu (observaţi că le-am inversat numele tura asta, la aşa ambiţii...) este atât de inteligentă pe cât a fost bătaia din primăvară pe conferinţele judeţene de partid, când fiecare formaţiune s-a întrecut în a o face cât mai pompoasă, opulentă, asurzitoare, cu cât mai mulţi oameni, cât mai mulţi primari racolaţi de la PDL, cu boxe cât mai puternice şi alte dintr-astea.
Sigur, minunat ar fi să avem o dispută de genul: atâtea drumuri am asfaltat eu, atâtea tu. Sau, eu am făcut rost de atâţia bani pentru drumul Botoşani – Suceava, tu ai adus atâţia. Eu am creat atâtea locuri de muncă (scuze dl primar, ştiu că amintirile din campanie dor), tu ai creat atâtea.
În loc de astea toate avem parte de un circ scump (nici într-un caz ieftin) pe banii noştri, iar la 13 luni de la alegeri constatăm că marea realizare a primarului este un sens giratoriu şi ăla supradimensionat, iar a preşedintelui CJ că schimbă iar conducerea de la spital fiindcă şefii ăştia pe care tot el i-a pus nu-s în stare de nimic. În rest, cele 2.000 locuri de muncă rămân un banc bun, alea 1.044 de locuinţe un banc şi mai bun, iar pentru aia cu câinii... întrebaţi sutele de botoşăneni cum rămâne. Partea cealaltă nu ştiu cât mai lipseşte până ce „Botoşani – judeţul în care vreau să trăiesc” se va transforma în „Botoşani – judeţul în care mai trăiesc eu şi încă vreo doi”.
Definitoriu şi totodată amuzant pentru relaţia PNL – PSD este tratamentul la care sunt supuşi jurnaliştii care le-o mai dau peste nas. În urmă cu un an, când îi spuneam lui Portariuc că nu are cum să facă 1.044 locuinţe în patru ani şi că nu are nici măcar teren, revoluţionarul preşedinte de partid Marcu ne făcea PDL-işti. Acum, dacă ai cumva tupeul să pui la zid un PSD-ist, te fac PNL-ist. Şi invers, liberalii te fac PSD-ist. Întrebarea e: dacă noi eram PDL-işti când îi spuneam lui Portariuc că nu are cum să facă 1.044 locuinţe la 7.000 euro bucata în patru ani de mandat, acum când tot nu are teren şi zice cu guriţa lui că nu mai face decât o sută de locuinţe din alea 1.000, ce mai e? PDL-ist sau PNL-ist? Dacă atunci când îi spuneam lui Ţurcanu că n-are cum să facă hotel şi să dea mâncare la alegerea pacientului la spital eram PDL-işti, acum când se anunţă disponibilizări, tăieri de drepturi băneşti şi altele asemenea la spital, ce e şeful CJ-ului. PDL-ist sau PSD-ist?
Cred că mai degrabă ambii sunt „doar” politicieni.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Marcule, al cui mesager eşti? Al lui Ponta?Al lui Geoană?... Sau al banului?

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
despre iubiri numai de bine, manca-i-ar necuratul sa-i manance de mincinosi
31 iulie 2013, 17:58
Asa este, din nefericire! Felicitari jurnalistului pentru acest articol realist.
31 iulie 2013, 13:52
Asa este, din nefericire! Felicitari jurnalistului pentru acest articol realist.
31 iulie 2013, 13:51
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.