Blog
O m..e de 70 de miliarde
Chiar şi cu puncte titlul poate părea dur sau obscen, dar reflectă minunat ce se întâmplă de şapte ani de zile cu fotbalul de la Botoşani. Iar gândul mă duce în primul rând la cele 10-12 miliarde de lei vechi pe care an de an municipalitatea le varsă în contul FC-ului, fie că a fost SRL sau asociaţie.
Când a început Primăria să finanţeze serios fotbalul arena pe care juca fanionul judeţului era în paragină. Acum este un stadion cu scaune pe mai mult de trei sferturi dintre locuri, are şi o tribună oficială cochetă, masa presei a fost branşată la curent, s-a schimbat gazonul, avem şi o tabelă electronică, s-a amenajat şi o parcare. Cu ceva ani în urmă fotbaliştii se antrenau prin pădure şi jucau la Dorohoi, acum au două terenuri de antrenament numai în oraş. Între timp a trecut naţionala de tineret de trei ori pe la Botoşani, a venit şi echipa de rugby. Nici oraşul nu prea mai este cel de acum şapte ani. Botoşani este o urbe în care un mall este aproape de finalizare, iar un uriaş complex comercial va fi dat parţial în folosinţă chiar luna aceasta. Nu mai vorbesc de sumedenia de programe europene aflate în derulare.
Cu toate acestea fotbalul române la Botoşani acelaşi din urmă cu şapte ani, când echipa abia promova în prima ligă, o zbatere continuă undeva pe la mijlocul clasamentului, uneori cu fiorii retrogradării, niciodată cu cei ai promovării. Cel puţin 2.000 de oamenii continuă însă să vină meci de meci la stadion şi să îşi ia mai degrabă porţia de nervi decât să aibă parte de momente de destindere.
Vrăjeala de şapte ani de zile şi-a trăit momentul apoteotic sâmbata trecută, când un băieţas care în trecut mai antrenase doar marea echipa Seso Câmpia Turzii (da, chiar există o formaţie cu numele ăsta în România), pe care n-a reuşit s-o bage nici în liga a doua, a adus jigniri publicului botoşănean cum nimeni până la el nu a avut curajul să o facă vreodată. Nu mai vreau să le reproduc, a fost deja şocată o sumedenie de lume de filmul postat pe site, însă mi-a rămas în minte o afirmaţie despre suporteri, ceva de genul „ştiu doar să facă sex”. Ei, cam asta au făcut şi fac tocmai o mulţime dintre antrenorii şi jucătorii care s-au perindat pe la Botoşani sau care încă se mai află pe aici, au cam făcut sex pe banii spectatorilor, de la africanii care dau un gol şi după aia stau luni de zile accidentaţi sau jucătorii culeşi de prin baruri la 4 dimineaţa unde sărbătoresc un nou eşec şi până la angajaţii clubului care vindeau de două ori aceleaşi bilete ori tehnicienii care luau bani de la jucători ca să îi bage în echipă. Toţi aceştia au făcut sau încă mai fax sex nu numai pe banii spectatorilor, ci a tuturor botoşănenilor care plătesc taxe şi impozite şi care la final se aleg cu un deget mijlociu în loc de rămas bun din partea unui Popescu.
Cred că cineva trebuie să pună piciorul în prag şi să o termine cu bătaia de joc pe bani publici de la Fotbal Club. Oamenii care achită dările la stat – şi iată că s-au făcut la vreo 70 de miliarde de lei vechi de acuma drept "cotizaţie" la sportul rege - au dreptul la o echipă care să se ridice măcar la nivelul actual al oraşului. În fotbal, un atacant care nu marchează, este scos la un moment dat din echipă. Poate şi din „marea familie” de la Botoşani care ţine oraşul ăsta într-o jenă generală de atâta vreme, trebuie scoşi vreo câţiva „titulari” şi băgate ceva rezerve. Dacă nu le avem, poate facem transferuri. Că ceva mai rău decât să vină un retardat să dea... degetul mijlociu la 100.000 de oameni nu cred că poate să apară.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
Loading...
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
Loading...
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Eu cred ca la mai mult de 100.000. E adevarat ca de la municipiu se dau banii dar ar trebui sa fie echipa "fanion" a judetului. Deci suporteri si la Saveni, Darabani sau Pomarla.
4 noiembrie 2011, 09:14
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-10.5 o C
Dorohoi
-10.3 o C
Bucecea
-11.1 o C
Darabani
-9.4 o C
Saveni
-10.5 o C
Ştefăneşti
-6.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.