Blog
O minciună grosolană cât un preşedinte la Consiliul Judeţean
Scriu aceste rânduri sub impresia momentelor trăite astăzi la lansarea candidaţilor USL la alegerile locale. Fiind deja oficial campanie electorală ne-am propus să evităm orice comentariu la adresa vreunei acţiuni politice, însă nu pot trece totuşi nepăsător, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat, peste cea mai grosolană minciună care mi-a fost dat să o aud de la startul actualei campanii.
Trecând peste dezacordurile dintre subiect şi predicat şi alte chestiuni de acest gen cu care oricum ne-a obişnuit, Florin Ţurcanu a spus la Casa Sindicatelor în faţa a vreo 600 de oameni şi a repetat apoi la Popăuţi un mare neadevăr şi anume că Mihai Ţâbuleac ar fi tratat cu zâmbete problema regionalizării.
Sunt o mulţime de mărturii, sunt emisiuni, sunt zeci de articole în presă, există înregistări video chiar şi pe acest site în care şeful actual al CJ ia, împotriva partidului din care face parte, poziţie faţă de intenţiile de regionalizare. Îmi amintesc chiar cum, pe această temă, a afirmat cândva că am fi penibili şi am ajunge să spunem că Eminescu s-a născut la Iaşi sau la Suceava dacă reorganizarea administrativ-teritorială se va înfăptui. S-a luat de prefect, de Flutur de la Suceava, pentru ca Botoşani să rămână judeţ în continuare.
Nu se poate să vii acum, după numai câteva luni şi să minţi într-un asemenea hal doar pentru că vrei tu să iei locul omului. Cineva odată şi odată trebuie să-l oprească pe acest individ. Este pur şi simplu inadmisibil! Nu poţi să îţi construieşti o campanie electorală minţind, minţind şi iarăşi minţind. Botoşănenii trebuie să ştie exact cum stau lucrurile.
Nu poţi să spui că noul ministru al Sănătăţii este naşul tău, când el nu este. Nu poţi să spui că Nechifor e ca şi secretar de stat la Ministerul Agriculturii, iar ministrul Agriculturii, chiar de lângă tine, să spună că nu a auzit de aşa ceva, că nici măcar nu i s-a făcut o propunere.
Nu vreau să mă refer la acuzele cu şpaga de 10% pentru actualul şef al CJ fiindcă nu mi-am propus să îl apăr deoarece are destui pupători de serviciu. Vreau să spun doar că eu sunt obşinuit ca, atunci când scriu ceva, să am şi probe pentru chestia aia, iar Ţurcanu nu a prezentat vreo probă. Mai departe sunt doar două variante: ori nu le are şi, ca de obicei, aberează şi vorbeşte prostii, ori dacă le are, atunci poate fi acuzat de tăinuire deoarece nu sesizează organele în drept.
Bine, la Ţurcanu nu e ceva nou, anul trecut, după ce a tăiat prin consilierii judeţeni primarii PSD de la bani, l-a acuzat apoi pe Ţâbuleac că a lăsat primarii PSD fără fonduri.
Deşi sunt convins că, dacă îi spune cineva de Abraham Lincoln, crede că e un fotbalist ceva, am să închei cu una dintre celebrele maxime ale fostului preşedinte SUA:
Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Contre în şoaptă Ţâbuleac – Gheorghe Flutur pe regionalizare
Ţâbuleac dă de pământ cu regionalizarea PDL - VIDEO

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Turcanu Presedinte...cel mai tare cel mai mare conducator pe care l-a avut Botosani!!!Tabuleac nu uita...Turcanu nu-i oaia ta!!!
14 mai 2012, 13:46
pentru Maria , e bine ca uiti de Dl Flutur ca e de la PDL ca acest PDL a taiat salarii si pensii si ei toti s-au facut oameni.....esti de-a lor viciata pana-n dinti
14 mai 2012, 11:53
Imi vine foarte greu dar voi vota Mihai Tibuleac la CJ. Turcanu a stricat tot ce a fost bun nu numai la el in partid dar si in PSD. Eu nu-l mai suport pe omul acesta!
14 mai 2012, 10:34
Domnule Balascau,deputatu o sa zica cam asa:A Lincoln este un tovaras de-al sau din capitala,prieten bun cu seful FMI.
14 mai 2012, 08:29
imi place articolul .e greu sa spui adevarul.De sustinut ,sustin USL,darcum sa votez turcanu ?!!Nu pot...are cite clase are,il vad cu cercelul in ureche si pistol la briu...atit,deci cum sa-l votez?De PDL sa nu aud ,darcind il vad pe Flutur vad chiar un primar,un om politic...(uit ca e de la PDL),cind ma uit la portariuc vad un tinar care are de invatat si atit... Ce sa votez?!!!!!
13 mai 2012, 22:43
Maxima menționată la finalul articolului se potriveste foarte bine si pentru mass media botoșaneană, că este presă scrisă, online sau TV. De ce ? Deoarece de câteva luni încoace nu faceți altceva decât să ridicați în slăvi actuala administrație. Este dreptul vostru dar, dacă aveți coloană vertebrală ar trebui ca după 10 iunie să nu schimbați barca. Să vă asumați victoria sau eșecul cu demnitate. Nu am un respect deosebit față de Turcanu, cum nu am nici față de Țibuleac, dar valul de vot negativ și ura față de actuala administrație este atât de puternică încât nu contează cine reprezintă USL-ul sau cum îl reprezintă. Cu certitudine va câștiga alegerile locale. Toate articolele pozitive comandate în ziare nu fac altceva decât să irite alegătorii. Vom tră și vom vedea. Dacă mă înșel, îmi scot pălăria în fața dumneavoastră (virtual) într-un comentariu la articolul care va preciza câștigătorii alegerilor locale.
13 mai 2012, 20:02
Sunt de acord cu dv. prin acest articol. Am simtit, am inteles. De votat trebuie sa votam. Scrie in drepturile cetateanului.si asa punem gheata la cap ca sa luam o decizie. Care o fi?Depind de individ, de cum selecteaza informatiile.
13 mai 2012, 19:30
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.