Blog
Oierule, jos labele de pe judeţ !
Botoşani a trăit în această săptămînă un eveniment unicat în ultimul deceniu. Am asistat practic la o execuţie publică atent regizată de un parlamentar care pînă mai ieri avea ca ocupaţie de bază crescutul oilor.
O execuţie în public căreia îi cad pradă mai mult de 100.000 de locuitori ai acestui judeţ. Aceşti oameni care locuiesc în peste 20 de comune vor fi nevoiţi să orbecăie noaptea prin întuneric fiindcă primăriile n-o să aibă bani de curent, să meargă prin mocirlă deoarece n-o să fie alocaţii pentru pietruiri de drumuri, elevilor o să le clănţăne dinţii în gură fiindcă nu vor fi bani de combustibil. Şi toate acestea pentru că Botoşani a ajuns un judeţ la degetul mic al unui parlamentar cu un comportament vecin cu inconştienţa. Să tai din sumele amărîţilor de la Dorohoi, unde şi acum sinistraţii stau în module doar ca să-i mai dai nişte bani lui Verginel, să te doară în fund de un sfert din populaţia judeţului doar ca să-ţi faci tu jocurile politice nu poate fi un comportament de om responsabil.
Credeţi că localităţile alea care au primit bani cît n-au sperat vreodată o să devină un colţ de occident? Ei da… Banii o să se scurgă în aşa fel încît să se întoarcă şi la autorul moral al acestui buget de toată ruşinea. Schema e simplă: le spui la primari că le aduci nişte fonduri, le zici şi ce lucrări o să facă şi mai ales cu ce firmă, iar patronul din urmă o să aibă el grijă să cotizeze. Primarul e bucuros că a făcut ceva pentru comună, patronul că a „cîştigat” o licitaţie şi are de lucru, iar „capul limpede” al bugetului fericit cu comisionul.
Surprinzător este însă că Flutur, Humelnicu, Buhăianu şi ai lor şi-au pus mintea cu inconştientul ăsta. Sigur, pînă la o limită ar fi fost de înţeles dorinţa de a-şi ajuta primăriile „portocalii”, caz în care faci un compromis şi te aliezi cu Mister Ruralitatea, dar de aici şi pînă a băga conştient în faliment mai mult de un sfert din administraţia judeţului este o distanţă mult prea mare. „Omul din Neanderthal”, „Analfabetul”, „Ciobanul”, „Oierul” şi alte epitete dintr-astea dulci erau pînă acum vreo lună, două favoritele PDL-iştilor cînd se refereau la şeful liberalilor. Ei uite că acum intelectualii Flutur sau Humelnicu au uitat de toate apelativele astea. Şi ei, şi primul liberal or să trebuiască însă peste vreun an să se ducă inclusiv la Lozna, Curteşti sau Ştefăneşti să le ceară votul oamenilor de acolo. După ce i-au lăsat în mocirlă şi întuneric. Parcă îi văd spunîndu-le botoşănenilor din acele localităţi „primarul PSD de aici e vinovat, el v-a lăsat pe întuneric, nu-i în stare de nimic, de asta tre’ să ne votaţi pe noi”.
„Judeţul a intrat în zodia oii” remarca ironic, dar trist un consilier judeţean. Şi mai trist este că sunt vreo 460.000 de oi în judeţul acesta care au ajuns la cheremul unui singur cioban. PDL-iştii au ajuns să joace cel mult rolul cîinilor.

Sergiu BĂLĂŞCĂU


O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Elisav,nu stii pe ce lume traiesti,dar ,in schimb esti prost de puti.Anul trecut a functionat alianta PSD-PNL si a fost mare scandal pentru ca dragutul tau cioban voia sa le des primarilor PDL doar 20% din buget,dar PSD,in respect pentru populatia judetului a votat un buget impartit echitabil intre toate localitatile judetului.Daca nu stii informeaza-te si nu spune prostii.
13 ianuarie 2011, 20:32
ce o sä facä äia din Vorniceni cä ori cum primarul le täia curentul în fie care searä de acum 4ani.înaite votäri curentul cädea primarul promitea douä transformatoare prostimea la votat iar ei au rämas asa ,dar au curent slab pânã la noi alegeri când va täia curentul din nou comunistu.
13 ianuarie 2011, 17:36
Nu-i tine parte oierului ca-i destept il credeam daca se zbatea sa aduca bani in judet de la guvern, nu sa fure de la alte primarii si sa dea la primarii cu primari PNL
13 ianuarie 2011, 15:59
Dar anul trecut cand primariile pnl au fost faultate la buget de cei de la pdl si psd? in localitatile conduse de primari pnl, nu traiau tot oameni?!?
13 ianuarie 2011, 15:21
Parerea mea personala este ca in acest caz acest cioban de care dv scrieti este un cioban capabil si il prefer pe el la conducerea judetului avind incredere ca se descurca sa atraga mai multi bani bravo lui .Prefer un cioban destept decit un intelectua lPROST(avantajat cu diplome)sa faca ceva cu ele si cu studiile lui............
13 ianuarie 2011, 09:19
Mare dreptate aveti D-le Sergiu Balascau,cu acest inconstient de Turcanu si cu acesti fraieri lideri PDL,fraieri pentru ca au intrat in jocul ciobanului,scolile,gradinitele,dispensarele si alte unitati sociale din o treime din administratiile locale judetene sunt in situatia de a-si inchide portile.Cata inconstienta !
13 ianuarie 2011, 09:17
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Regretăm faptul că PNL,un partid pe care îl cunoșteam că este format din oameni echilibrați, care aveau și înțelegeau necesitatea de a respecta cetățeanul și de nu a fi atât de doritori după funcții și să aibă atâtea ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7777 lei
USD
Dolarul SUA
4.3149 lei
CHF
Francul elveţian
4.3590 lei
GBP
Lira sterlină
5.6840 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9783 lei
XAU
Gramul de aur
203.0272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2471 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4404 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9453 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2552 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1872 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.