Blog
Ovi lasă-ne, n-avem toţi neveste la Iaşi
Botosaneanul sigla vertical Pentru Botoşani ziua de sâmbătă 11 mai a fost una istorică. Nu sunt cuvinte mari, sunt cuvinte care reflectă realitatea. Pentru întâia dată de când se joacă fotbal pe acest pământ, adică binişor peste un secol, FC Botoşani a jucat cea mai importantă partidă de pe teren propriu, care a apropiat-o probabil decisiv de promovare. Peste 4.000 de botoşăneni au fost prezenţi din nou pe Stadionul Municipal şi au trăit momente unice, pentru prima dată s-a cântat pe această arenă: campionii, campionii.
Nu a cântat, nu a bătut din palme, nu s-a bucurat nici o oficialitate de rang înalt din arcul Puterii. Într-o zi istorică pentru Botoşani primarul Ovidiu Portariuc a găsit mult mai nimerit să meargă la n-şpelea forum PES Activists, o organizaţie a socialiştilor europeni. Cu se alege Botoşaniul în urma forumului ăstuia? Cu nimic! Viceprimarul Cosmin Andrei, social-democrat din fire, şi-a urmat la rândul său primarul la aceeaşi conferinţă a PES. Celălalt viceprimar, liberalul Viorel Iliuţă, n-a ajuns nici el la meci fiindcă vineri seară a participat la Ziua Regalităţii de la Bucureşti. Cu ce se alege urbea din Regalitatea fără rege? Cu nimic!
Preşedintele Consiliului Judeţean a fost ocupat cu mângâiatul oilor la ora aceea. Gheorghe Sorescu nu ştim dacă mângâia şi el ceva, dar nu l-am văzut la meci. El oricum e suporter declarat al Iaşului. Cât despre celălalt vice, Paul Pavăl, pe el îl interesa cred, cel mult, ce face FCM Dorohoi, ce treabă are el cu Botoşaniul?
Prefectul…? Prieten bun cu Ţurcanu, a dat şi el oile pe minge.
După meci a explodat şi bomba cu şansele foarte mari ca meciurile să se dispute la Iaşi, fiindcă la Botoşani se pare că nu avem un om la Primărie în stare să pună nişte turnicheţi şi camere de supraveghere. Meciul cravatelor despre care vorbea vicele Andrei în urmă cu vreo două luni, când promitea cot la cot cu primarul cum şi ce-o să facă pentru arenă, se joacă deocamdată în Germania. 
Portariuc şi-a permis să se joace 11 luni cu uite Cornişa, nu-i Cornişa, că ba vor oamenii, ba nu vor, deşi nu i-a întrebat cineva asta. Şi-a permis să se joace de-a demisia cu câinii, care şi-o dădea în campanie şi acum când vede că n-a rezolvat problema s-a răzgândit puţin. Şi-a permis să se joace şi de-a concursurile de şefi şi şefuleţi la Primăria Botoşani care au fost câştigate numai de prietenaşii lui. Şi-a permis să se joace cu locurile de muncă, care ba erau 2.500, ba erau 2.000, ba numai 1.000, ba s-au făcut la mall…
Ovidiule, cu FC Botoşani nu te mai joci! N-ai aflat azi că de mâine echipa asta joacă în Liga I. Sunt luni la rând de când FC Botoşani e lider, eram clar în calculele promovării încă din toamnă, iar la stadion nu s-a bătut un cui. Aici n-o mai întorci că lumea nu vrea, aici porneşti de la certitudinea că peste 4.000 de oameni, adică mult mai mulţi decât la toate mitingurile făcute de USL anul trecut, VOR Liga I la Botoşani. Sigur, poate pentru tine acasă e la Iaşi, poate pentru tine ar fi super să joace FC-ul acolo fiindcă s-ar potrivi de minune cu week-end – urile petrecute de tine în Copou, dar pentru noi cei care mergem de 10, 20, 30 sau de mai mulţi ani pe stadionul acesta, şi la -20 de grade şi la plus 40, pentru noi cei care visăm de-o viaţă să avem echipă în Liga I LA BOTOŞANI, pentru noi acasă este LA BOTOŞANI. Este poate primul tău pariu adevărat ca primar. Renovează la timp stadionul fiindcă altfel peste trei ani îţi cântăm toţi refrenul acela din tribune cu „Ovi, Ovi, Ovi, lasă-neeee!”
Şi nu uita! Pe stadion nu se vine numai în campania electorală pentru alegerile parlamentare braţ la braţ cu Ciofu, Grigoraş şi Baltă (pe care apropos, de atunci nu i-am mai văzut să calce pe stadion) şi nici nu se vine doar când scorul e deja 4 – 1, lumea-i bucuroasă şi tu eşti sigur că nu te înjură nimeni. Nu! La stadion se vine şi în frig, şi în ploaie, şi pe arşiţă, şi în Liga II, şi în Liga I. Dar Liga I la Botoşani, nu la Iaşi, că nu toţi avem neveste acolo.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
VEZI ŞI:
Delir de Liga I pe Municipal după 4 – 0 : Campionii, Campionii – VIDEO & FOTOGALERIE
CITEŞTE ŞI:
SCRIE SCRIITORUL emoţionant de pe stadion : Botoşăneni fericiţi printre lacrimi

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Un protest dupa meciul cu Otopeni de pe Municipal !Cred ca va fii ultimul daca nu merge peste ei la primarie!!!
15 mai 2013, 21:14
@ mugar itarescu, ioana lui mos iliescu, miruna cozmaFara comentarii !
14 mai 2013, 22:15
flutur a avut rezultate mai bune decat va avea portariuc... asta e clar... omul daca parasea afurisitul de pdl si candida independent sau din partea partidului X, castiga alegerile, era primar, era mai bine si pentru noi...dar na... asta e ...
14 mai 2013, 21:51
carlan,carlan da mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 14:58
Daca acest cirlan tinar pe nume Portariuc nu sesizeaza ca este intr-o situatie jenanta atunci este grav.Sigur ca nu ii place si nu are nici o treaba cu fotbalul dar macar de frica ca va pierde voturi sa faca daca nu din placere si din respect fata de cetateni.Cita falsitate,cind stateau ei cu fularele pe stadion inainte de alegeri sa cerseasca voturi! acest baietandru nu are nici o calitate sa fie primar.Are deja 1 an de cind e primar si va jur ca sint mai multi caini pe strada ca niciodata.nu e in stare sa faca niste turnicheti si sa prinda citeva sute de caini?
14 mai 2013, 13:58
sa mergem in meeting la primarie dar vreau sa stiu si eu mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 13:57
PORTARIUC NU E INSTARE SA DEA CU VAR CE A FACUT FLUTUR PANA ACUMA PACAT CA LUMEA A VOTAT CA OAIA IN CARD O ALIANTA
14 mai 2013, 13:03
Eu zic sa facem domnule balascau un miting toti in fata primariei.ce tot ne dam toti cu parerile ba ca aia sunt buni ba ca aia.fratilor mobilizare si hai sa bagam pe facebook o chemare. si sa mergem cu totii peste ei.ce dracu e orasul lui Portariuc.se joaca cu noi ca un sef ce se crede.nu fratilor asta e meritul baietilor astora si noi trebuie sa-i sustinem acasa nu la iasi.
14 mai 2013, 12:57
1)Are cel mai de calitate gazon din nordul tarii.2)Daca 10 mp de tencuiala inseamna ca se darama sala atunci tu te-ai oprit cu scoala in clasa a doua.3)Proiectul, copacii... te depasesc.Te pup, pa, pa ...
14 mai 2013, 12:38
Eu spun ca in administratia Flutur, s-a investit cat era necesar, tinand cont de faptul ca FC Botosani, nu a avut mari sanse la promovare. Acum, cand echipa a atins o performanta extraordinara, pentru Botosani, trebuie de urgenta facut investitii, iar implicarea administratiei este primordiala. Eu sincer am fost multumit de modul in care s-a transformat Botosaniul in vremea lui Flutur, iar acum asteptarile sunt mari, atata timp cat bazele sunt puse. Din pacate, cei de la USL, inca nu au terminat campania electorala, a trecut un an si nimeni nu a facut nimic, cei de la PNL, se bateau cu pumnu'n piept ca o sa faca mitting la Bucuresti si o sa gaseasca fonduri pentru "drumul mortii", si s-au inecat fix la mal. Partea cea mai tare e ca majoritatea acelor suporteri ai FC-ului, care ii vedem la stadion, l-au votat pe Portariuc, iar acum trebuie sa suporte consecintele unui vot iresponsabil, hotarat de burta nu de creier. Felicitari, Sergiu, pentru articol!
14 mai 2013, 11:59
Flutur a construit SALA POLIVALENTA,daca sta sa cada nu e vina lui e vina celor care au venit dupa el ca nu stiu sa aiba grija de ea,oricum vad ca apar asa zisii postaci care sunt p........in....c.r. si care normal fac parte din tabara USL,si incearca sa ne explice noua ca de fapt nu PORTARIUC e de vina,ca e FLUTUR,degeaba incercati ca se vad rezultatele.
14 mai 2013, 10:51
da n-am aflat parerea mosului Tincu
14 mai 2013, 10:46
Auzi, nu cumva in timpul lui Flutur s-a renovat stadionul si a jucat nationala de tineret 3 meciuri oficiale? Plus unul al nationalei de rugby. Incetati odata sa mai dati vina pe altii si faceti si voi ceva daca sunteti in stare, daca nu lasati pe altii care se pricep, aveti un an de cind conduceti tara orasul si judetul si numai va smiorcaiti, ca de aia v-a votat lumea ca sa dati vina pe altii, nu sa faceti si voi ceva odata
14 mai 2013, 10:21
Timi,este o exagerare!60-70% dintre botosaneni?Flutur de ce nu l-a făcut la standarde europene?Mai ușor cu acuzațiile la adresa lui Portariuc,căci se vad rezultatele lui Flutur in fiecare zi,la orice colț de strada.Sala Polivalentă ce sta sa cada,Bdul M Eminescu care a suferit vreo trei reparații si se pare ca trebuie din nou reparat,copacii uscati de pe bulevard si multe altele...Am văzut la Poclid in emisiune ca si proiectul la Teatrul M Eminescu l-au făcut pe genunchi.Dar daca l-au făcut pe vremea lui Flutur e de bine,daca-l făceau acuma numai atacuri ar fi fost,nu?Sa gândim constructiv si sa nu ne mai aruncam in jigniri fara de sfârșit!
14 mai 2013, 10:02
Era normal ca Turcanu sa nu mearga la meci sambata si sa stea la Targul Agroo-Zoo pentru ca atunci a fost deschiderea evenimentului. Trebuia sa urce omul pe scena si sa-si faca datoria...In schimb, pentru cei care nu stiu, aproape tot biroul de la municipiu, plus multi alti membri au lipsit de la deschiderea targului tocmai ca sa mearga la meci. Asa ca...
14 mai 2013, 09:45
da mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 09:06
Domnule Sergiu , aveti dreptate intrutotul , nimic nu mai conteaza la faptul ca nimic nu se intampla in Botosani . A ba da ... comerorari si aduceri de moaste ... dar bucuria oamenilor colectiva unde e ? Am fost bucurosi in vremea lui Flutur , dar odata cu greseala votarii , crisparea a devenit tot mai puternica . Chiar mai suportam asta ? Chiar mai conteaza ca pe primul loc in investitii la primarie e acel padoc de javre ? Dar pentru cei zeci de mii de locuitori care sunt trup si suflet (60-70%) care tin la FC Botosani ce faceti domnule primar ? Daca va tineti bojocii chiar va rog sa faceti pariul cu liga I ca se va juca la Botosani . Daca nu , atunci o sa vedeti cum poate un primar poate sa plece el la ...Iasi ...de tot .
14 mai 2013, 08:55
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.