Blog
Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti!
Opreşte-te în primul rând din campania electorală, s-a terminat în urmă cu mai bine de două luni, acum eşti primar şi trebuie să faci ceva pentru oamenii care te-au votat. Botoşănenii care te-au ales vor proiecte adevărate, vor investiţii, vor realizări concrete. Festivalul cu buget strict secret, filarmonica în stradă şi închiderea bulevardului nu prea intră la capitolele astea.
Opreşte-te din a-ţi angaja în Primărie pilele şi colegii de partid care te-au ajutat în campanie. Poţi să faci acest lucru la ferma Vlăsineşti, că e afacerea familiei tale, dar nu la Primăria Botoşani, că asta trebuie să fie afacerea întregului oraş. Ţi-ai angajat prietenul, fiu de contabil pe la firmele lui tata, consilier. Îţi angajezi prietenul director, te pregăteşte să-ţi angajezi o prietenă şef serviciu. Astea sunt locurile de muncă promise botoşănenilor? Unde este postul de consilier al pensionarilor promis în campanie, dar cel al tinerilor promis tot în campanie? Unde este corpul de control făgăduit în campanie? Sau în organigramă sunt locuri doar pentru colegii tăi de partid...?
Opreşte-te să mai... opreşti buletinul oamenilor la intrarea în Primărie. Doar Poliţia are dreptul să reţină buletinul, iar Primăria nu este Poliţie şi apropos, nici la intrarea în Poliţia Botoşani nu îţi cere cineva buletinul. Asta o fi apropierea de cetăţean clamată în campanie?Sau cea virtuală unde, mai nou, ţi-ai blocat pe Facebook postările pentru "prieteni"? 
Opreşte-te din promovarea pe funcţii înalte în Primărie a unor foşti aşa-zişi oameni de afaceri cărora trecutul le duhneşte de comerţ cu etnobotanice, care au lucrat la negru, iar dacă le priveşti veniturile oficiale par să fi trăit ani de zile aproape numai cu aer.
Opreşte-te din a ţine palma unui viceprimar care la 30 de ani nu a învăţat încă să spună „bună ziua” sau „sărut mâna” măcar femeilor mai în vârstă decât el şi care pe zi ce trece devine un demn urmaş al lui Ghiorghiţă.
Opreşte-te din a face controale. Există DNA, Poliţia, Curtea de Conturi, fii bărbat, asumă-ţi nişte sesizări şi semnează-le dacă simţi că este ceva în neregulă, dar vezi-ţi de treaba ta de primar. Oamenii nu au votat un poliţist, au votat pe cineva care să facă mai mult decât predecesorii.
Opreşte-te din a refuza invitaţii la emisiuni TV. Eşti primar şi trebuie să dai explicaţii botoşănenilor şi pe această cale pentru ceea ce (nu) faci.
Opreşte-te din a cheltui în secret banii botoşănenilor fiindcă tocmai asta ai reclamat fervent în campanie. Opreşte-te din a da jumătate de miliard pe o scenă unui om care drept recompensă te ridică în slăvi în faţa a mii de oameni. Ridzi trăieşte încă! De ce nu faci publice veniturile de la festival, de ce nu ne spui câţi bani s-au cheltuit? Cât timp îţi mai trebuie să reziliezi contractul cu HSR? Patru ani îţi ajung?
Opreşte-te din a găsi pretexte şi a da vina pe predecesor. Oamenii nu vor un plângăcios. Le-ai promis 2.000 locuri de muncă, au trecut 75 de zile şi ar fi trebuit să creezi exact 103 locuri de muncă. În afară de cele din Primărie unde ţi-ai angajat şi continui să îţi angajezi numai pilele, ai mai creat vreun loc de muncă?
Opreşte-ţi pupăcioşii angajaţi în Primărie din a sancţiona pe net aproape orice om care te critică. Aşa cum spuneam, campania electorală s-a terminat. În fond ce s-a schimbat în afara faptului că acum oamenii tăi ne înjură de la PC-urile Primăriei şi pe banii botoşănenilor şi nu de la partid, ca în campania electorală?
Opreşte-te din a fi doar primarul celor care te-au pupat în fund în campanie şi care continuă să o facă vertiginos şi acum. Chiar dacă eşti primul primar de după ’89 care nu ai fost ales de jumătate plus unu dintre botoşăneni, ai totuşi grijă şi de majoritatea care nu te-a votat.
Opreşte-te puţin, uită-te în ce birou te afli şi realizează odată unde lucrezi. Primăria Botoşani nu e ferma Vlăsineşti!
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Mulţumim din inimă partidului 

Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
inpuff.ro
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Stimabile,Ce legatura este intre ultimul dumitale comentariu si actualul primar ( mai putin parte cu Tele M ) ?
5 septembrie 2012, 18:24
Nu am scris nimic despre pupaturile acordate cu generozitate autorului(asta daca nu cumva esti chiar autorul).Nu am vazut din prenumele Ciprian un Zorro nemascat,deci barbatia=zero.Nu inteleg de unde te pricepi tu la intelectuali.Mai ai pana acolo.E mult pana departe.Afirmatile gratuite,fara argumente,arata ca toti sunteti departe de subiect si doar practicati o macaiala(poate acelasi individ)pentru a arata sustinerea maselor largi pt.politica PDL(fosta,gata nu mai are putere si va cadea si mai jos).Si ca sa dormiti linistiti,nu fac politica,nu sunt amicul lui Portariuc,nu sunt nici Egner,nu locuiesc nici in mahala,nu sunt nici Lucian Alecs,nici Rotundu si nici Elodia.Pt. ca cele scrise in comentariul anterior sa nu mai fie sofisme,cand o sa ajungeti primari,sa puneti institutile de cultura sa faca spectcole la pereti,sa acceptati in conducere persoane numite de adversari,sa lasati primaria vraiste,poate o faceti bazar,sa nu faceti niciun control,dand ocazia subordonatilor sa comenteze,"ce bleg e sefu",chestia cu TELEM, nu o mai comentez ca o stie tot orasul(increngatura de increngatura),sa fiti primii bisnitari ai orasului cu afcerile primariei la negru si cu banii la chimir,lasati-i pe toti sa fure care cum va dori si nu luati nicio atitudine sa nu cumva sa deranjati opozitia,nu tineti cont(doar aveti profesorul Bsescu in domeniu)de voturile majoritatii si impuneti vointa celor putini,luati atititudinea omului-carpa,plecat,umil si docil(precum Boc fata de Base) si lasati-va condusi de femeia de serviciu,sofer si instalatorul sanitar,pentru a demonstra ce populari si ce alaturi de oamenii simpli sunteti.Asa aveti toate sansele sa ajungeti primari model de la care viitorii candidati vor veni sa ia notite.SUCCES!Aveti toate sansele.
5 septembrie 2012, 17:47
justitiarul e florin egner.
5 septembrie 2012, 15:31
justitiarul e vreun amic de-a lui portariuc..altfel nici el nu crede ce a scris!
5 septembrie 2012, 15:29
Justitiarul merge pe niste sofisme ieftine si are o logica schioapa . Nimic din ce spune nu e logic
5 septembrie 2012, 15:03
Mi-ar plăcea ca JUSTITIARUL să fie suficient de bărbat să-și dezvălue identitatea de Zorro mascat, dacă tot e așa de deștept. Vorbește numai prostii și intoxicări la fiecare articol. E genul clasic de intelectual de mahala.JUSTITIARUL exprimă perfect idea de "postaci", trimis la muncă de partid în mediul online.
5 septembrie 2012, 14:59
domnul Balascau a fowst pe vremuri impartial,cu timpul a fost cumparat de Flutur, toto ce era anti Flutur sau amintea vreo neregula n vechil regim pur sis implu nu exista in ziar. Deci nu are cum sa fie cumparat de noulprimar de vreme ce vechiul inca a investit si si-a "fidelizat"in acest ziar.
5 septembrie 2012, 14:22
Pe puncte:1)Faptul ca institutii bugetare(Filarmonica,Teatrul,Rapsozii)sunt "scoase" in strada,e chiar foarte bine.Ei isi iau banii din contributiile cetatenilor si nu e nicio nenorocire daca din cand in cand le descretesc fruntile.Oricum sunt platiti,fie ca au spectacole fie ca nu,fie ca au spectatori,fie ca nu.2)Primarul are interesul si dreptul sa-si formeze o echipa in care sa aiba incredere si care sa-i fie alaturi,deci,poate angaja acele persoane,asa cum s-a procedat si in legislaturile trecute.3)Faptul ca la intrarea in Primarie se opreste buletinul e chiar f.bine.Inainte nu se oprea pt. a nu fi dovezi ca anumite persoane intrau la Primar pentru "negocieri" neortodoxe.4)Daca in Primarie au fost angajati oameni cu trecutul dubios(dar nedovedit de fosta putere care ar fi trebuit sa fie interesata)de ce ziarul dvs. nu face o reclamatie cu nume si prenume la organele competente?Altfel vorbe,vorbe.5)Functiile sunt salutate cu respectul cuvenit,de catre toti cei ce se afla sub acea functie.Daca comportamentul nerespectuos al viceprimarului,seamana cu al lui Ghiorghita,nu prea am vazut critici la adresa acestuia,cand era in functie.6)Primarul e obligat sa faca controale.E unul din atributele oricarui manager.Acolo unde nu poate controla el,trebuie sa ceara acest lucru organelor competente.Nu vad ce deranj e pentru mine sau pentru BOTOSANEANUL,faptul ca Primarul face controale.Este chiar indicat.7)Refuza participarea(probabil) la TELEM,deoarece e televiziunea lui Prisecaru,care e patronul doamnei Flutur,care e sotia fostului Primar(care se spune ca ar avea si ceva actiuni la Mall care e a lui Presecaru) si intuieste probabil cat de echidstant ar fi un interviu acolo.8)Primaria neavand afaceri la negru,nu poate cheltui bani fara acte justificative,fara a fi bugetati si aprobati de consilieri.Nu am vazut Primarul,umbland cu tasca cu bani si facand plati la Festival.Contractul cu HSR(in care se banuie si o colaborare a lui Ghiorghita),a fost incheiat,"foarte bine=beton",pe timpul Primarului Flutur(acum autorii zambesc intr-o dunga de satisfactie,ce baieti destepti au fost).Acum ar fi posibila rezilierea dar costa dupa cum bine se stie multi bani,asa ca se va face ceva mai tarziu.9)Daca sunt greseli,sau furturi,sau alte incalcari ale legii,savarsite de fosta echipa de la Primarie,actualul Primar n-o fi fraier sa preia el aceste nereguli,din contra,are obligatia sa le dea pe mana organelor abilitate.Primarul,poate crea locuri de munca,nu in mod direct,ci prin actiuni de atragere a investitorilor.In trei luni de zile doar legati puteu fi adusi de cineva,investitori la Botosani.Asta e zona.Sa asteptam rezultatele unor discutii care au avut loc la Primarie.10)In Primarie,dupa cate stiu,salariatii mai maruntei au ramas toti si se pare ca sun credinciosi fostului Primar care i-a angajat,dupa "riguroase selectii si examene".Asa ca cei care critica pe forum sunt cetateni din oras,care au si alte pareri care intamplator nu coincid cu cele ale ziarului.11)Expresia cu pupatul in fund,la nivelul dumneavoastra,nu se face.Primarul a avut majoritate de voturi,adica multi sustinatori.Conform ideii dvs.,ar fi trebuit sa fie cozi interminabile la actiune cu pricina.De acord,Portariuc,trebuie sa fie si Primarul minoritatii care nu l-a votat.12)La Primaria Botosani,implicarea "managerului",trebuie sa fie mai substantiala si mult mai ferma decat la ferma de la Vlasinesti.
5 septembrie 2012, 13:42
Bravo Sergiu!Poate dl primar se va trezi la realitate! A promis marea ca sarea si nu a facut NIMIC! Si timpul trece si leafa merge, nu-i asa domnule primar?
5 septembrie 2012, 13:01
bravo, felicitari
5 septembrie 2012, 12:47
FELICITĂRI PENTRU ARTICOL!Și te rog nu te lăsa cumpărat, căci vor încerca în curând să o facă! Nu uita de rolul important pe care îl ai ca și formator de opinie.
5 septembrie 2012, 12:33
Mda !?
5 septembrie 2012, 11:58
bravo domnule balascau ! mi-a placut foarte mult ceea ce-ati scris.
5 septembrie 2012, 11:54
Singurul care va raspunde in fata cetatenilor este primarul. De aceea consider ca e oarecum firesc sa-si atraga in jurul sau niste oameni pe care ii cunoaste si cu care poate realiza ceva. Pana acum insa nu a facut niste alegeri inspirate, iar credibilitatea si notorietatea sa sunt in cadere libera. Ovidiu Portariuc are nevoie de oameni cu tupeu, cu determinare, capabili sa ia decizii in conditii de stres si deschisi in fata cetatenilor, indiferent de conditia sociala. Orice om puternic are in jurul sau oameni si mai puternici.
5 septembrie 2012, 10:22
Inceput promitator .. vedem cum ramane cu continuitatea ?? daca e nevoie avem si sugestii .. si argumente =)
5 septembrie 2012, 09:57
Sergiu esti un fenomen...esti singurul ziarist care are tupeu si citesc cu placere ce scrii
5 septembrie 2012, 09:10
Inainte erau taxe locale mai mici . Acum sunt uriase . Inainte gazu si curentul erau mai ieftine acum nu . Ce-i de facut ? Turcanu vande cu nerusinare toate posturile de la institutiile de sub el ( le vinde PDL-ului ) Alexa si Flutur au saci de bani la negru ( sub saltea ) si se ocupa doar de poker sau femei usoare . Accidente de masina musamalizate ( cele doua doamne Flutur ) trafic de droguri - copii plus amante si conturi in Elvetia . Eu zic ca Portariuc e un primar ideal cu o echipa tinara si dinamica . Merita sa-i sprijinim si la parlamentare . Sunt de-ai nostri !
5 septembrie 2012, 09:06
Sincer mie nu prea-mi pasa de toate astea, eu am avut un singur mare argument pentru care l-am votat pe Portariuc, si anume faptul ca promitea sa trateze mai bine cainii comunitari. Eu din ACEST punct de vedere doresc lamuriri si actiune, actiune ASA CUM A PROMIS nu la fel ca Flutur, pe care l-am detestat pentru felul cum a tratat aceasta chestiune. Inca mai tind sa cred in buna credinta a d-lui Portariuc. DECI ??????????
5 septembrie 2012, 08:59
De parca inainte de campania electorala angajarile nu se faceau tot asa, sa fim seriosi domnule. Unde ati vazut in Romania angajari in functii publice pe competenta reala?
5 septembrie 2012, 08:48
corect ! Domnule Portariuc la munca nu la intins mana!
5 septembrie 2012, 08:48
Sergiu, cand scrii despre abuzurile marca Modern Calor - Diaconu?
5 septembrie 2012, 08:31
Despre ce prietena vorbiti ? Parca era insurat ...
5 septembrie 2012, 08:03
Bravo , in sfarsit ... Sergiule te invit la cafea oricand , dar sa o tii tot asa .
5 septembrie 2012, 07:38
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.