Blog
Perversul destin al dnei Ralu de la Ministerul Divorțaților

Intrată de foarte devreme în politica mare (unii ar spune chiar că prea din tinerețe și că a cam topit ceva etape), și-a dezvoltat în timp un deosebit simț al săritului dintr-o barcă în altă.

Gimnasta din barcă


Grația mișcărilor sale, care amintește de gimnastele de aur ale României, a devenit cu trecerea anilor una inconfundabilă.


Cum simțea că apa susură pe la colțurile bărcii era deja cu un picior în alta. Alta nouă și fără găuri. Iar când făcea găuri și cea nouă se transforma în una veche, ea pășea hotărât în următoarea.


Timp de vreo două decenii a nimerit mereu barca aceea capabilă să o țină la suprafață.


După ce a absolvit Institutul Pușkin din Moscova, a lucrat un an la privat, apoi s-a angajat ca expert parlamentar și nu a mai părăsit Casa Poporului.


Este deja la al cincilea mandat!


Fără să o recomande extraordinar de multe lucruri, a ocupat mai mereu funcții de conducere în PDL și apoi PNL, ajungând la un moment dat inclusiv președinte interimar al partidului.


Senzaționalele competențe de care a dat dovadă de-a lungul anilor au propulsat-o până pe jilțul de vicepremier.


Când nu s-a mai putut vicepremier, a fost bun și Ministerul Muncii, chiar dacă în 16 ani de Parlament nu fusese nici măcar o singură dată membră a comisiei pentru muncă. A intrat în comisia aceasta abia după ce a dobândit portofoliul Muncii.

 

A rămas cu Ministerul Veninului


Când nu s-a mai putut nici Ministerul Muncii, ar fi fost bun și Ministerul Familiei. Cred că s-ar fi mulțumit și cu Ministerul Văduvelor sau al Divorțaților, numai să rămână ”d-na ministru”. Într-un ultim efort a încercat să se apropie de Ministerul Digitalizării. Dar era prea târziu, toate bărcile care îi erau cândva la îndemână plecaseră deja, cei care le ocupau săturându-se să îi dea voie să urce pentru ca apoi să se vadă ei înșiși aruncați din barcă.


Așa că și-a descărcat tot veninul asupra celui care nu a mai vrut sau poate nu a mai putut să îi ofere o funcție de ministru. Și-a dat seama că nu mai sunt bani de pensii în România exact în momentul când a realizat că nu va mai fi ”d-na ministru”. Până atunci curgeau banii pe pereți la Ministerul Muncii. Dar robinetul s-a închis când ”d-na Ralu” s-a trezit fără portofoliu. Și brusc, omul pe care îl pupa din cap până în picioare, finanțist școlit în America și alte din astea, a devenit un nemernic de pokerist care joacă banii amărâților de vârstnici.


Cu numai câteva luni în urmă făcuse același lucru cu Ludovic. El era premier, ea vicepremier. Ludovic era cel mai bun, chefuia chiar fără mască la ziua lui. Când a simțit că Ludovic o ia la vale și nu îi mai este folositor, brusc și dintr-o dată a realizat că Ludovic (da, omul alături de care făcuse echipă în fruntea Guvernului) nu mai are ce căuta în fruntea partidului. Și tot la fel de subit a realizat ce bun ar fi Cîțu și pentru premier și pentru șefia PNL. Și a fost bun exact până în ziua în care numita Turcan Raluca a rămas fără portofoliu.

 

Botoșăneancă doar la Botoșani, în rest ”deputat de Sibiu”


În toți acești ani botoșănenii (bine, nu chiar toți, unii dintre ei), au tot așteptat un semn de la d-na Ralu prin care să le arate că nu a uitat de unde a plecat și că simte moldovenește. Și că pune și ea umărul la reabilitarea drumului Botoșani – Suceava. Dar l-au făcut alții... Sau la modernizarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos. Și pe acesta îl fac alții... Ori că ajută și ea la pornirea unei investiții care să îi scoată județul natal din sărăcie. Sau că își leagă numele măcar de o singură realizare de anvergură.


În zadar...


D-na Ralu nu pomenea pe nicăieri că este botoșăneancă, peste tot se prezenta drept ”deputat de Sibiu”.


În atâția ani de jurnalism nu am auzit nici măcar o singură dată un om politic de la Botoșani, plecat la București ca să obțină ceva pentru județ, că se întâlnește și cu d-na ”deputat de Sibiu”.


Nici nu avea rost. D-na era botoșăneancă doar atunci când venea la Botoșani și eventual era primită cu onoruri la Colegiul Laurian. Onoruri care poate i s-ar fi cuvenit tatălui. Pentru că, spre deosebire de a sa fiică, pe dlui nu l-am vedea vreodată urând la mulți ani unui baron mort în urmă cu mai bine de două secole.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Raluca Turcan cere DEMISIA conducerii PNL: Mandatul lui Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni / Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii
Raluca Turcan, în fața unei alianțe PNL-PSD: Nu pot decât să strâng din dinţi şi să merg mai departe

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Zero barat valoare ca om, intelighentie deloc, s-a cocotat mereu, cu de-alde astea a ajuns tara unde este, in haul incompetentilor cu spoiala, vai de ei, oameni de nimic care vor da socoteala in fata Lui Dumnezeu pt arivismul lor
2 decembrie 2021, 13:56
Articol pertinent, foarte bine scris! Raluca e așchia sărită rău de trunchiul natal!
28 noiembrie 2021, 22:03
Superb articolul!
27 noiembrie 2021, 21:46
Felicitari pentru articol! Intr-adevar pacat de parintii ei, oameni cuminti si la locul lor, care cu multi ani in urma, cand abia intrase in politica fiica lor, erau mandri de ea.Pacat si de "domnita Ralu" ca a uitat de unde a plecat si ca si-a folosit inteligenta in scopuri politice anihiland-o total.
27 noiembrie 2021, 20:15
Minunat articol!
27 noiembrie 2021, 19:55
Cand inveti arte la Laurian, le practici la Bucuresti si iti place salamul de Sibiu...
27 noiembrie 2021, 19:48
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.8 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.