Blog
„Poliţia este a şmecherilor”

„Poliţia nu este a administraţiei, nu este a poliţiştilor, este a şmecherilor”. Afirmaţia aparţine unui personaj important din administraţia botoşăneană şi a fost făcută săptămîna trecută pe fondul scandalului privind bătaia administrată antrenorilor echipei naţionale de rugby a României. Impresia creată a fost că unii angajaţi ai MAI mai degrabă s-au obosit să ascundă cele întîmplate decît să afle ce şi cum s-a petrecut cu „stejarii”. Şi cum gorilele cam ştie lumea ale cui sînt afirmaţia capătă tot mai mult contur.

E un lucru grav să spui că „Poliţia este a şmecherilor”, e un lucru care trebuie probat şi în hăţişul de relaţii de la Botoşani e aproape imposibil de demonstrat. Pe de altă parte însă, se pot menţiona cîteva „realizări” ale poliţiştilor botoşăneni care pot susţine indirect o asemenea afirmaţie.

În 2010 se împlinesc cinci ani de la unul din cele mai mari jafuri petrecute vreodată în acest judeţ. A fost un jaf la o casă de amanet, de unde s-au furat cîteva kilograme de aur. Deci nu două inele şi-o verighetă, adică nu prea puteai să ieşi cu mîinile în buzunar de acolo. Şi casa asta de amanet nu era pe undeva printr-un subsol să n-o vadă nimeni. Noi în Botoşani avem două linii de tramvai, una pe Calea Naţională, cealaltă pe Primăverii. Amanetul era pe Primăverii... Cînd o să fie prinşi hoţii poate îmi daţi un semn că asta chiar ar fi o ştire.

În urmă cu vreo şapte ani, în „celebra” localitate Cerbu din comuna Copălău, a fost descoperit de poliţişti un laborator clandestin de fabricare a heroinei. O moldoveancă şi un turc au produs săptămîni la rînd droguri de mari risc în sat. Ştie toată lumea cum e la ţară, dacă intră un străin în sat află tot poporul în jumate’ de oră. Ei, chestia asta n-a prea fost valabilă şi pentru poliţiştii botoşăneni pentru că, am uitat să vă spun, laboratorul clandestin a fost descoperit de cei de la Iaşi. Turcul Azarcan Abdullah probabil că producea lapte de nu l-a întrebat nimeni de sănătate pe la Botoşani.

Anul trecut, prin februarie, o poştăriţă care avea peste o sută de milioane în geantă, a fost jefuită în zona „capătul lui 1”. Femeia a luat şi-o bătaie serioasă de-a intrat direct în spital. Luni întregi cînd au fost întrebaţi despre caz poliţiştii botoşăneni dădeau vina pe nu ştiu care institut că întîrzie cu nu ştiu ce probe. După mai mult de jumătate de an hoţul a fost identificat. De poliţiştii botoşăneni? Ei da... De cei de la Suceava.

Sînt doar trei cazuri, mai mediatizate, care mi-au trecut acum prin minte. Ei, ce părere aveţi, exagerează omul care spun că „Poliţia este a şmecherilor?”.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Loading...
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Loading...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
CRED CA E VORBA DE RAZVAN BALTA MIHAI RBM DE CE ATATA MISTER ????//
14 iunie 2010, 12:06
Ma ingrozeste ceia ce se intampla in genere in institutile care ar trebui sa apere socetate impotriva a ceia ce contravine unul climat si siguranta sigur. Sa nu ne trezim ca in Ungaria cu acele detasamente paramilitare care fac dreptate acolo unde politia inchide ochi datorita coruptiei . Nu ne trebuie asa ceva dar ne putem astepta la cei mai rau in asemenea timpuri .
14 iunie 2010, 08:06
Nu jigniti gorilele, acestea sunt animale nobile. Indivizii cu bataia sunt niste brute primitive cu ceafa groasa ,pumnul tare si IQ spre 0,50 . Cat despre unii politisti , departe de eficacitatea fostilor militieni!
14 iunie 2010, 07:38
DOMNULE BALASCAU,ATITA TIMP CIT IN POLITIE SE INTRA NU DIN PASIUNEA PENTRU MESERIE,CI DIN DORINTA DE INAVUTIRE,ATITA TIMP CIT MAREA MAJORITATE A POLITISTILOR NU SUNT PROFESIONISTI,CI FOSTI CIOBANI,ELECTRICIENI,SUDORI ETC,OAMENI CARE ABIA STIU SA SCRIE CORECT ROMANESTE,DA,POLITIA VA FI A SMECHERILOR!ATIT TIMP CIT TOTI POLITISTII DE LA CIRCULATIE VOR CONDUCE MASINI LUXOASE,VOR FACE AFACERI CU VALUTA CU VALUTISTII DIN PIATA SI VOR STA CU RADARUL DOAR CA SA "CIUPESCA"CEVA,ASA VA RAMANE,POLITIA SMECHERILOR!
13 iunie 2010, 21:50
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
”Iată suntem la Primăria Botoșani în echipă completă, după ce au fost aleși cei doi viceprimari pe care îi cunoașteți, nu este cazul să-i mai prezint. Am venit cu echipa de viceprimari cărora le-am delegat atribuțiile și ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8703 lei
USD
Dolarul SUA
4.0980 lei
CHF
Francul elveţian
4.4902 lei
GBP
Lira sterlină
5.4738 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9296 lei
XAU
Gramul de aur
239.0541 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3487 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0107 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1440 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1855 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.5 o C
Dorohoi
2.7 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
3.3 o C
Saveni
2.5 o C
Ştefăneşti
3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.