Blog
Pușcăria Botoșani

Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Ce treabă are asta cu Botoșaniul?


Uite că are!


Fiindcă tocmai de acolo, din celălalt capăt al țării, a fost detașat să lucreze la Botoșani comandatul Poliției Caraș-Severin.


Neoficial, se știe deja că omul nu va munci nici măcar o singură zi pe la noi. Își ia concediu de odihnă, apoi e posibil să o rezolve de un medical și preferă să iasă la pensie.


Numai să nu vină la Botoșani!


Încet dar sigur Botoșani devine un fel de ”Batalion Disciplinar”. Doar că aici nu mai sunt trimiși ofițerii, subofițerii și soldații care au nesocotit ordinele militare, ci șefii de prin țară care au călcat pe bec.


Comandantul Poliției Caraș-Severin este doar un exemplu dintr-o listă care se lungește de la o zi la alta.


La un moment dat a fost trimis să lucreze la Botoșani un director APIA de prin Transilvania. Nici el nu a poposit măcar o zi la Botoșani. A preferat să se ”îmbolnăvească” și să recurgă la tot felul de tertipuri numai să nu fie nevoit să ajungă prin dragul nostru județ.


Prin 2017 a fost trimis tot la Botoșani directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila. Omul chiar a venit pentru jumătate de an la noi, iar la sfârșit ajunsese să îl amenințe pe ministrul Sănătății ca nu cumva să îndrăznească să îi prelungească șederea prin această minunată parte de țară.


Vă dați seama ce a ajuns Botoșaniul? Un fel de sperietoare pentru toți șefuleții de prin țară: ”dacă nu ești cuminte, te trimit la Botoșani!”


Și, să fim bine înțeleși, toți cei enumerați mai sus erau trimiși la Botoșani să conducă instituții, nu să curețe WC-uri.

 

Sigur, este o practică întâlnită la nivel guvernamental, atunci când nu poți demite un director, inspector șef etc., îl detașezi la celălalt capăt al țării. Problema este că Botoșani e tot mai des ”celălalt capăt al țării”, un fel de Siberia a rușilor sau un Bărăgan al deținuților politici de pe vremea comuniștilor.


Cum oare am reușit să ne transformăm într-un județ de care fuge toată lumea, de care unii oameni nici măcar nu vor să audă, în care nu vor să vină nici măcar pentru o zi? Ce s-a întâmplat cu tărâmul acesta în care s-au născut geniile României din ultimii 200 de ani?


Astăzi, când România își hotărăște soarta, poate ar trebui să ne gândim mai mult ca oricând la întrebarea ”cum am ajuns în halul ăsta?” și, mai ales, să încercăm măcar să găsim răspunsul la o altă întrebare: ”cum ieșim din starea asta?


Pentru că nu suntem responsabili doar pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare.


Revenim de unde am plecat...


Capitala județului Caraș-Severin este Reșița, un oraș cu doar 65.509 locuitori. Municipiul Botoșani are ceva peste 100.000. Județul Caraș-Severin are doar 274.277 locuitori. Botoșani are undeva la 400.000.


Teoretic așadar, pentru un șef de instituție, inclusiv pentru un comandant de Poliție, ar trebui să fie, dacă nu o onoare, măcar un pas înainte preluarea conducerii unei instituții din Botoșani. Dar nu este.


Aceasta și pentru că de la Reșița la Botoșani sunt 656 de kilometri. Pe autostradă distanța ar fi parcursă în vreo șase ore.


Dar noi nu avem autostradă...

 

loading...
Ștefan Mandachi, lângă un monument dedicat morţilor pe șosele: Ei sunt mâhniţi că au murit patru oameni într-un an. La noi au murit 10 într-o zi
SCANDAL de la șefia Poliției: Este o bătaie de joc pentru IPJ Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store

logo botosaneanul

Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
Loading...
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Loading...
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
A doua cetățenie și rezidențiatul prin investiții! Termen scurt, programe oficiale, serviciu complet. Grenada, Malta, Portugalia, Vanuatu, SUA etc.Du-te la <a href=right-invest.com>right-invest.com</a>!
5 decembrie 2019, 22:07
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8744 lei
USD
Dolarul SUA
4.1145 lei
CHF
Francul elveţian
4.5485 lei
GBP
Lira sterlină
5.3849 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
252.5738 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3394 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9418 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1373 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.6 o C
Darabani
13.3 o C
Saveni
13.7 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.